30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Kolmé stání vlevo. Praha 8  (Přečteno 1712 krát)

jumbo81

• Zobrazit profil
Kolmé stání vlevo. Praha 8
« kdy: 29 Července 2024, 01:39:17 »

Zdravím, přišlo mi výpalné za překročení doby parkování na P8 fialová zona.

6.6 udajný přestupek
13.7  zpracovaná výzva
22.7. doručená

Dotaz 1)
Když je kolmé stání, vlevo od směru kterým přijíždím, musí být označeno i z mého směru? Je totiž označeno jen z protisměru, třeba 100m daleko. Tudíž i když jsem tušil, že tam je. Tak z mé strany nebylo značeno.

Dotaz 2)
§ 3 Platnost svislých dopravních značek
(7) Platnost informativních značek označujících parkoviště končí 5 m před hranicí nejbližší křižovatky, není-li způsob a uspořádání dovoleného stání vyznačen vodorovnými dopravními značkami nebo není-li platnost informativních značek označujících parkoviště ukončena jiným způsobem. Vjezd na místa ležící mimo pozemní komunikace nebo výjezd z nich platnost těchto dopravních značek přerušuje.

Ta poslední věta znamená, že pokud je značeno parkoviště, a je vjezd na pozemek (vrata), tak za nim by znovu mělo být označeno?

v ulici je totiž posloupnost
značka P
místo pro stání
vjezd na pozemek
značka P
místo pro stání
vjezd na pozemek
místo pro stání

já stál v tom posledním bloku... který možná je i chybně neoznačen, tudíž není placený?

Díky za radu

« Poslední změna: 19 Srpna 2024, 02:44:45 od jumbo81 »
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
Re:Podelné stání vlevo. Praha 8
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2024, 06:49:14 »

Citace
Ta poslední věta znamená, že pokud je modrá zona, a je vjezd na pozemek (vrata), tak za nima by znovu měla být označena?

Neexistuje žádná "modrá zóna". To, co je nesprávně označováno jako "modrá", "fialová", či "oranžová" zóna, ve skutečnosti žádná zóna není! Jedná se pouze o úsek komunikace (vodorovná značka V 10g Omezené stání).

Zóny se vyznačují dopravními značkami zónovými, viz příloha č. 5 k vyhlášce č. 294/2015 Sb.. Zóna s plošným omezením stání nebo zastavení se vyznačuje svislou dopravní značkou IZ 8a. Omezení vyobrazené na této značce platí v celé zóně, s výjimkou těch částí pozemní komunikace uvnitř zóny, které jsou označené jako zóny omezeného stání (vodorovná značka V 10g) nebo jako parkoviště (informativní značka provozní IP 11a až IP 13f). Na těchto místech uvnitř zóny platí režim vyznačený na značce nebo na dodatkové tabulce.

Nesprávná je domněnka, že zóna "by znovu měla být označena". Počátek zóny s omezeným stáním je vyznačen svislou značkou IZ 8a Zóna s dopravním omezením a ukončuje se jedině svislou značkou IZ 8b Konec zóny s dopravním omezením.

Citace
... já stál v tom posledním bloku... který možná je i chybně neoznačen, tudíž není placený?

Je bezvýznamné zda jakýsi "blok" (ve skutečnosti úsek komunikace) je neoznačený a zda je to (podle Vás) "správně", nebo "chybně". Rozhodující je zda v tomto úseku je stání dovoleno za podmínek stanovených svislou dopravní značkou. Tou svislou dopravní značkou bude nejspíše zónová značka Zóna s dopravním omezením, nebo značka Parkoviště, osazená na počátku úseku komunikace.

Ve vámi popsaném případě s modrými čarami musí existovat souběh svislé značky i vodorovné značky. To platí bez ohledu na to, zda si myslíte, že část vozovky by měla/mohla být označena modrou čarou. Jestliže jste vjel dovnitř zóny, pak si sám musíte zjistit kde je jaké parkoviště, jaké jsou podmínky pro jeho použití a jaký způsob stání vozidel je na něm povolen.
« Poslední změna: 29 Července 2024, 08:33:02 od Ladislav Laker »
IP zaznamenána

Hrebos

• Bojovník za pravdu a lásku proti lžím a nenávisti
    • Zobrazit profil
Re:Kolmé stání vlevo. Praha 8
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2024, 21:58:00 »

Labůžo pro mé uši, rád se seznámím s ouřady Prahy 8. Spis máte? Víte jestli fialová (IP13c) nebo modrá (IP12)? Na zemi čára přerušovaná nebo modrá? Kolik fotek mají a s jakým časovým úsekem? Je na místě automat, nebo jenom informační panel? Nahrajte spis, nebo mi pošlete mi zde zprávu. Po posledních vyhraných fialkách na P7 nemám do čeho píchnout :-D
IP zaznamenána
Žádné zlo se ještě nepodařilo odstranit tím, že byly odstraňovány jeho symptomy. Je třeba odstranit jeho kauzu. - Václav Havel

jumbo81

• Zobrazit profil
Re:Kolmé stání vlevo. Praha 8
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2024, 10:48:48 »

Prosím o radu, co udělat následujícího abych neprošvihl nějakou lhůtu...

Jsem ve fázi výzvy... (doručeno 22.7)
bud mám do 30 dnů zaplatit, nebo udat řidiče...

Fotka na výzvě jen jedna, ale někde jsem se dočetl že dvě fotky jsou potřeba jen na modré.. na fialové že stačí jen jedna... že tam tolerují 3 minuty než člověk dojde zaplatit.

Zajímavé je, že platební automat je na druhém chodníku než je parkoviště...

Nicméně si myslím, že jsem stál v useku kde jim chybí dopravní značka...a tudíž neplaceném...

Je lepší mlčet, nebo udat řidiče? Pro pozdějsí lepší argumentování...

děkuji
IP zaznamenána