30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Anglie - půjčovna, drop-off zóna  (Přečteno 2450 krát)

ondrik

• Zobrazit profil
Anglie - půjčovna, drop-off zóna
« kdy: 25 Července 2024, 12:20:24 »

Ahoj,
na Heathrow jsem v drop off zóně zaplatil poplatek za vjezd, bohužel jak jsem později zjistil, při vyplňování RZ jsem místo O napsal 0.

Půjčovna mi posílá výhrůžné emaily s fakturou na uhrazení pokuty a jejich nákladů, ca. 2.5tis. Kč. V zatím posledním emailu už mě dokonce dali na černou listinu a další auto mi nepůjčí + prý předávají vymyhačské agentuře.

Mailem jsem odpověděl, že jsem poplatek zaplatil a přidal potvrzení o platbě. Asi by bylo bývalo lepší nekomunikovat, to už teď nezměním.

Nemáte zkušenost jaké může být pokračování?

Díky
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Anglie - půjčovna, drop-off zóna
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2024, 14:13:49 »

Zdravím, vzhledem k tomu, že jste za vjezd zaplatil, tak bych se ani komunikaci nevyhýbal - máte potvrzení o zaplacení. Na chybu 0/O bych neupozorňoval, ať si to zjistí sami. Pak jde víceméně jen o to, aby tu platbu v evidenčním systému nechali najít a manuálně spárovat.

Já bych ignoroval - vymáhání u nás je z říše snů, ale pokud často cestujete a chcete si občas půjčit auto, tak poslat to potvrzení mailem byl dobrý tah.
IP zaznamenána

ondrik

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2024, 21:19:51 »

Mám update z UK. Pojišťovna si chybě v RZ auta všimla.  Taktně mi naznačila ať pokutu zaplatím a věc řeším s lokální autoritou. Až ta uzná že se vlastně nic nestalo, tak mi pojišťovna peníze vrátí..
To mi přijde jako solidní utopie
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2024, 23:05:20 »

Poplatek jste zaplatil a máte na to důkaz, tak proč platit pokutu.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2024, 13:35:21 »

Taktně bych jim naznačil, že nevidím důvod pokutu platit, omyl se vysvětlil a že si to mohou s lokální autoritou řešit sami. Píšete pojišťovna? Peníze by snad vracela ta "autorita".
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01 Srpna 2024, 11:11:30 »

Pokuta přišla majiteli, tak ať si to řeší majitel. Pochubuju že s váma jako úplně cizím člověkem se bude nějaká místní autorita bavit, natož mu vracet nějakou platbu za pokutu, kterou uhradila úplně jiná instituce.
IP zaznamenána

ondrik

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Srpna 2024, 10:48:28 »

Omlouvám se, přepsal jsem se pojišťovna/půjčovna.

Každopádně situace je následující.

Spojil jsem se přímo se správou drop-off zóny a popsal jim situaci. Do druhého dne platbu ručně vyhledali a spojili s reálnou RZ auta. Zaplaceno částku půjčovně zaslali zpět na účet.

Půjčovně jsem to dal na vědomí a odpověď od nich byla ve stylu..: Velice nám záleží na spokojenosti našich zákazníků a proto vás případ znovu prověříme...
IP zaznamenána

ondrik

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 14 Srpna 2024, 19:19:31 »

Konec dobrý, všechno dobré

Půjčovna se nakonec zmohla jen na odpověď..:

K vašemu dopravnímu přestupku posíláme Credit note.

Čili mi peníze které jsem nezaplatil jakoby vrátili. Bez dalších komentářů.

Za mě win a konec
IP zaznamenána