30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování Znojmo  (Přečteno 1980 krát)

SlušnýŘidič

• Zobrazit profil
Parkování Znojmo
« kdy: 24 Července 2024, 18:04:17 »

při návštěvě Znojma, jsem se snažil zaparkovat v centru a našel místo na Horním náměstí. Zaparkoval, zaplatil parkování a pak už jen našel lísteček za stěračem  :(
Při příjezdu jsem za jízdy rychle luštil dodatkovou tabulku "systém parkování" (viz. foto) a už si nevšiml rezervé pro jakousi kartu  >:(

Výzva k uhrazení určené částky přišla obratem (už za 3 dny). Přemýšlel jsem nad nějakou obranou, ale vypadá to, že mají vše ohlídané.

1. Doručovali do správné datovky, takže doručeno mají
2. Na lístečku od policajta je napsáno stání od 10:41 - 10:58. Já platil parkování v 10:36 a přišel až ve 12, takže na krátké zastavení to asi neuhraju.
3. Napadlo mě zaplatit pokutu se zpožděním a pokud by ji obratem vrátili tak do 60 dnů udat řidiče. Jenže tahle taktika už asi neprojde viz citace z poučení
Citace
Určená částka uhrazená po lhůtě splatnosti, se stává přeplatkem provozovatele a bude buď vrácena ve lhůtě do 1 roku ode dne zaplacení na účet, z něhož byla poukázána, nebo bude započítána na pokutu v případě, že bude provozovatel vozidla uznán vinným z přestupku dle § 125f odst. 1 cit.zákona.
4. Vypadá to, že úřad má všechny postupy vychytané a taktika s předčasným zahájením řizení s provozovatelem taky asi nevyjde.
5. Můj poslední nápad byl udat řidiče a pak se s nimi dohadovat o špatném značení. Má tohle šanci na úspěch?

Když uhradím pokutu, mohl bych pak žádat o vrácení parkovného, které jsem zaplatil, ale nevyužil?  ;)
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
Re:Parkování Znojmo
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2024, 23:43:58 »

Žádnou takovou dopravní značku neznám. Vy ano?
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2024, 13:41:43 »

Žádnou takovou dopravní značku neznám. Vy ano?

Toto splňuje definici IP12

Značka označuje místo, kde je dovoleno zastavení a stání pouze některých vozidel.
Údaje o tom, pro koho je parkoviště vyhrazeno (např. název organizace, státní poznávací značka, symbol zařízení7) a popřípadě v jaké době, jsou uvedeny na dodatkové tabulce a mohou být uvedeny i na značce místo nápisu.

Takže ani tudy cesta nevede. Ve Znojmě bývám často a tohle jsem si zkoumal. Lepší do centra nejezdit a auto nechat u stadionu. Jedno z nejvíce dopravně fašistických měst.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2024, 07:34:11 »

Sám uvádíte, že údaje pro koho je místo vyhrazeno, může být uvedeno i na značce místo nápisu. Na Vámi vyfocené značce, mělo být uvedeno pouze "s parkovací kartou".

Je to samozřejmě hodně na vodě, ale proč to nezkusit.
IP zaznamenána

SlušnýŘidič

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2024, 09:47:58 »

Možná to nebyl cíl, ale značení je nevýrazné a nejsem asi zdaleka jediný podle recenzí. Znojmo si z toho udělalo zlatý důl a tak nebudu nic zkoušet a přispívat další tisícovkou do jejich kasy. K turistům zrovně přívětivý nejsou a proto jich tam možná ani tolik nebylo. Byl jsem tam poprvé a naposledy
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2024, 15:08:47 »

Ani místní tam nejezdí. Je to oblíbená kasírka a berou to hromadně.  :x
IP zaznamenána