30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Říčany, rychlost, upomínka-pokuta  (Přečteno 2641 krát)

BDGFAD

• Zobrazit profil
Říčany, rychlost, upomínka-pokuta
« kdy: 23 Července 2024, 21:26:09 »

Dobrý den,

tak mám ještě jednu fajnovku a rád bych se o ní poradil.

Zaslal jsem blank. odpor na upomínku k zaplacení pokuty, v níž na komci stálo, že se do 30 dnů můžu odvolat, tak jsem učinil poslední den. Dostalo se mi odpovědi, že proti této upomínce se už nijak odvolávat nemůžu, ačkoliv v tom jejich lejstru to stojí a podporu v § 46 odst. 2 zákona č. 250/2016 Sb., Zákon o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich., to má. Něco mi uniklo?

Děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Říčany, rychlost, upomínka-pokuta
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2024, 21:31:51 »

Odpor proti upomínce je neobvyklá taktika. Můžete sem tu upomínku nahrát (v anonymizované podobě)? A i tu odpověď.

edit: Uniká Vám toho zjevně vcelku hodně, ale z toho si nic nedělejte, žádný učený z nebe nespadl. Postupně se to naučíte a bude Vám toho unikat čím dál méně.
IP zaznamenána

BDGFAD

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2024, 00:48:32 »

To ani není taktika, to mi prostě uniklo, že už je to upomínka. Každopádně protože tam uvedli, že se můžu odvolat do 30 dnů, tak jsem to udělal.

Jak anonimizivanou? Jméno, místo, číslo jednací, číslo spisu pryč?  8)

Něco už umím, ale má to mezery, no.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2024, 01:03:54 »

Určitě anonymizovat osobní údaje (jméno, příjmení, bydliště, doručovací adresa, datum narození, RZ vozidla). Já anonymizuji jen tyto údaje, ale jsou na to rozdílné názory.

Volitelně také úřad, číslo jednací, spisovou značku, místo, datum a čas spáchání přestupku, případně další datumy (já vím že data, ale pro přehlednost používám nesprávné slovo datumy).To je na zvážení. Omezí to špehování úředních parazitů, na druhou stranu to znesnadňuje ostatním uživatelům poskytovat relevantní rady.
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24 Července 2024, 13:52:01 »

Souhlasím, ale teď v rozjednaném případu z města frgálů (pro neznalé Valašská pica) mám ve spise že úřední oud vypátral na našem fóru, že tady vystupuji pod nickem. Zrovna zítra jdu na poštu kde jsem nechal od ouda 10 dnů uzrát dopis. Když tam bude něco zajímavého, nemám problém to sem hodit. Takže opravdu pozor na důkladnou anonymizaci, úřední filcky slídí a se už uhnízdily i tady. Mám info, že tyto praktiky vedou i v Hranicích. Jinak Říčany po odporu stáhli ocas a nechali to vyhnít, alespoň u mne. Za odměnu jsem se proti rozhodnutí odvolal, ať si tedy hrají a moc nezlobí   ;D
IP zaznamenána

BDGFAD

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 28 Července 2024, 00:01:37 »

Zdravím, pardon za odmlku. Přílohou obě strany dokumentu. Děkuji moc.
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28 Července 2024, 02:23:43 »

Zaslal jsem blank. odpor na upomínku k zaplacení pokuty, v níž na komci stálo, že se do 30 dnů můžu odvolat ...
Nic takového v upomínce nestálo.

Každopádně protože tam uvedli, že se můžu odvolat do 30 dnů, tak jsem to udělal.
Ne, nic takového tam neuvedli. A Vy jste se neodvolal, i když jste na ten papír možná nahoru napsal "Odvolání".

... podporu v § 46 odst. 2 zákona č. 250/2016 Sb., Zákon o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich., to má.
Nikoliv, nemá. Ustanovení § 46 odst. 2 zákona č. 250/2016 Sb. zní: Pokuta je splatná do 30 dnů ode dne, kdy rozhodnutí o přestupku nabylo právní moci, pokud správní orgán nestanoví lhůtu jinou.

Něco mi uniklo?
Ano.
« Poslední změna: 28 Července 2024, 08:59:44 od Ladislav Laker »
IP zaznamenána

BDGFAD

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28 Července 2024, 13:48:33 »

Co tedy znamená podání písemné námitky do 30 dnů?
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28 Července 2024, 16:17:42 »

Co tedy znamená podání písemné námitky do 30 dnů?
Znamená to přesně to, co je v tom papíru napsáno: že proti upomínce můžete podat do 30 dnů písemnou námitku. Například budete tvrdit, že jste částku již mezitím uhradil. Nebo že jste již provedl úkon vzájemného započtení a tudíž nic nedlužíte. Nebo že upomínka se Vás netýká z nějakého jiného důvodu (a k tomu uvedete ten důvod).
« Poslední změna: 28 Července 2024, 16:20:51 od Ladislav Laker »
IP zaznamenána

BDGFAD

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 28 Července 2024, 18:45:13 »

Jinak řečeno s tímhle už nic neudělám, peotože je pozdě a musel bych býval konat už před upomínkou v řádném termínu? Jenom ať je v tom jasno.
IP zaznamenána