30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuta za parkování Chorvatsko  (Přečteno 2449 krát)

Jenda00789

• Zobrazit profil
Pokuta za parkování Chorvatsko
« kdy: 03 Července 2024, 08:43:04 »

Ahoj všem, byl mi doručen dopis do schránky s pokutou z Omiše za parkování. Nebyl doporučeně, byl vhozen mezi letáky.
Na něm moje auto (2 fotky předku ) a v Chorvatštině a v Češtině napsáno že jsem tam parkoval, neuhradil a že mám zaplatit cca 173 eur.
Popravdě si to už ani nepamatuji, lístek jsem žádný nedostal a ted toto???
Stát se to mělo 9.7.2019.
Auto už dávno nemám a tohle mě teda docela naštvalo, ok jestli jsem parkoval kde nemám tak zaplatím ale ne takovouhle brutální sumu po pěti letech...
Ve schrance to mezi letakama bylo 25.6., 9.7. uplyne 5 let od prestupku, mam se t zabyvat nebo to neposlali doporucene protoze uz sami vedi ze to nestihnou projednat?
Dekuju vsem za postrehy.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
díky
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
Re:Pokuta za parkování Chorvatsko
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2024, 08:50:56 »

Nedoporučené dopisy je najlepšie ignorovať, proste nič nedošlo a protistrana nemá ako dokázať úspešné doručenie.

V kombinácii s takmer 5-ročným výročím priestupku je úplne v pohode túto pokutu odignorovať.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Července 2024, 09:54:18 »

Ignorovat. Je to jen pokus jak vás okrást, nic jiného.
Podívejte se sem:
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13584.0
IP zaznamenána

djmario

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2024, 08:58:01 »

dnes mi došlo to samé
Chorvatsko Omiš  z 6.7.2021   na 173 eur .
budu to ignorovat
potažmo prý dle chorvatských zákonů  zaparkováním na placeném parkovišti uzavírá vlastník smlouvu s městem omiš a přijímá všeobecné podmínky .
to je blud ... jsem tam nebyl auto měl půjčené kamarád a já uzavírám smlouvu ?????????
nevyhodím to ale
                        já nic nedostal .               

myslím že vyměním spz mám ji takovou poničenou .
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16 Srpna 2024, 11:08:00 »

V roce 2021 byla na tohle téma natočena reportáž v pořadu Černá ovce, kde český právník doporučil uhradit jen ten poplatek za parkování. Dále tam padlo, že byla zřejmě porušena ochrana osobních údajů. Byl také osloven ten chorvatský právník, který uvedl ohledně doručení dopisu bez potvrzení převzetí, že zatím je to založeno na dobrovolnosti. Dle jména právníka to zřejmě vyřizuje stále stejná osoba a už v roce 2021 byly údajně stovky podobných případů. Bylo by dobré, kdyby někdo uvedl, čím to vymáhání skončilo.
IP zaznamenána