30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuta za parkování Chorvatsko  (Přečteno 21391 krát)

Marack666

• Zobrazit profil
Re:Pokuta za parkování Chorvatsko
« Odpověď #30 kdy: 17 Prosince 2024, 11:03:14 »

Přemýšlím, jestli by nebylo lepší jim napsat, že řídil Helmut a ať si to vyřeší s řidičem. Ale zase na nedoručený dopis bych taky nereagoval
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 30 Ledna 2025, 08:53:34 »

Tak mi přišla třetí výzva k úhradě a zároveň připravená žaloba. Mimo jiné v ní uvádějí poplatky soudní poplatky cca 27 eur. To jistě klidně zaplatí, i když nic nevymůžou. Napište někdo, jak postupovali po odeslání 3. výzvy. Předpokládám, že nejsem jediný, kdo to dostal. Do 5 let na promlčení zbývá ještě 8 měsíců, tak by to v klidu zvládli u soudu projednat a potom už by vymáhali částku opravdu vysokou.
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30 Ledna 2025, 10:03:52 »

Ja som dostal niekoľko výziev na zaplatenie pokuty od úradu z Nemecka, v ktorom sa tiež vyhrážali tým, že to budú vymáhať, ale nič sa niekoľko mesiacov nedeje. Navyše ma včera v Nemecku zase zastavili fízli na hranici, kontrolovali doklady a v pohode ma pustili ďalej. V mojom prípade ale išlo o nedoporučené zásielky kompletne v nemčine, takže pár es v rukáve by som v prípade vymáhania mal.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 30 Ledna 2025, 18:51:13 »

Tak mi přišla třetí výzva k úhradě a zároveň připravená žaloba...

Přišlo tedy doporučeně, psáno česky? Dopis jste vyzvedl nebo nechal hodit do schránky?
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 31 Ledna 2025, 18:20:12 »

Přišlo to letecky, ale ne doporučeně. Je to česky a chorvatsky. Zase je uvedena lhůta na zaplacení 8 dnů, i když neví, kdy to byl doručeno.
IP zaznamenána

dredwerkz

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 01 Února 2025, 15:47:07 »

Zrovna mi přišla také třetí upomínka s návrhem soudní žaloby. Budeme odepisovat i vzhledem ke zmíněnému článku výše, že navrhujeme vyrovnání 60 Eur a nebo že jsme zjistili jméno osoby, která měla v danou dobu auto půjčené, tak ho můžeme poskytnout.
Promlčení až za 6 měsíců, tak nevím, jestli je to správný postup.
IP zaznamenána

Paaaaaja

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 01 Února 2025, 16:15:16 »

Na tohle jsem zvědavej, dneska mně přišel navlas stejnej dopis vymáhající 4,5 roku starou pokutu. Nejlepší na tom je, že si to pamatuju, měl jsem normálně zaplacené parkování, jen ten dědek, co to tam obcházel a fotil, si nevšiml lístku. Dotáhl jsem ho k autu a ukázal mu ten lístek o zaplacení a on tu pokutu přede mnou roztrhal... A teď přijde tohle.
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 01 Února 2025, 19:30:35 »

Vzhledem k tomu, že tyto dopisy už posílají min od roku 2021, tak je jistě spoustu případů uzavřeno. Nikdo o tom ale nic  nenapsal. To je celkem zvláštní.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 03 Února 2025, 20:46:00 »

Zřejmě proto, že to takzvaně vyhnilo.
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 04 Února 2025, 08:35:13 »

Presne, tipol by som si, že to skončilo pri vyhrážkach o zahájení vymáhania pokuty a potom sa na to chorvátsky advokát vykašľal.
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 24 Února 2025, 08:57:23 »

Zrovna mi přišla také třetí upomínka s návrhem soudní žaloby. Budeme odepisovat i vzhledem ke zmíněnému článku výše, že navrhujeme vyrovnání 60 Eur a nebo že jsme zjistili jméno osoby, která měla v danou dobu auto půjčené, tak ho můžeme poskytnout.
Promlčení až za 6 měsíců, tak nevím, jestli je to správný postup.
Co Vám odpověděli?
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 24 Února 2025, 09:01:29 »

Není mi jasné, že ty dopisy z Chorvatska posílají obyčejně. Náklady za takový dopis nejsou výrazně vyšší. Skoro to vypadá, že je pro ně výhodné to opravdu dotáhnout až k soudu.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 24 Února 2025, 12:25:37 »

To si nemyslím, prostě dělají bububu. Někdo se vyděsí a zaplatí, na zbytek se po čase vykašlou.
IP zaznamenána

JanO

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 31 Března 2025, 09:45:36 »

Není mi jasné, že ty dopisy z Chorvatska posílají obyčejně. Náklady za takový dopis nejsou výrazně vyšší. Skoro to vypadá, že je pro ně výhodné to opravdu dotáhnout až k soudu.

Na německém webu jsem se dočetl, že stačí ignorovat, prý mu pravidelně co 3 měsíce chodily dopisy, nejvyšší vymáhaná částka byla 1000€, poté začal opět snižovat, až se dostal zase na 200€, nikdy mu nic nezaplatil a už 3 roky o zmíněném právníkovi neslyšel. Mě dnes došla třetí upomínka, chce 220€ jinak mě prý dá k soudu a budu to mít za 700. Nic mu samozřejmě nezaplatím a uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.
IP zaznamenána

vincentvega

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 08 Dubna 2025, 22:26:08 »

IP zaznamenána