30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuta za parkování Chorvatsko  (Přečteno 9276 krát)

PAVELT

• Zobrazit profil
Re:Pokuta za parkování Chorvatsko
« Odpověď #15 kdy: 30 Září 2024, 19:46:50 »

Tak další jejich krok je doporučený dopis. Je škoda, že nikdo není schopen napsat, jak to vymáhání skončilo. Takové dopisy posílají několik let a určitě jich byly stovky. Předpokládám, že při případné  cestě do Chorvatska s jejich policií problém nehrozí, když se jedná o poplatek soukromé firmy. 
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 01 Října 2024, 11:43:16 »

Těžko napsat, jak to skončilo, když se to ani sám člověk nedozví. Nepřijde Vám dopis "nejsme schopni Vás ani napotřetí kontaktovat, tak případ zahazujeme", ani "uznáváme Vaše zdrcující protiargumenty a vzdáváme se dalšího vymáhání", maximálně se už nic dalšího nestane. Navíc se podívejte na tu dobu - autora se pokoušejí podojit po 3 letech a pokusy o vymožení mohou trvat taky víceméně libovolnou dobu. Kdy tedy vítězství vyhlásit? Na druhou stranu, pokud by došlo k nějaké eskalaci nad úroveň doporučeně poslané, ostře formulované prosby, například právě o soudní vymožení, určitě by se tu o tom již psalo.

Kvůli nějaké na vodě postavené soukromé pohledávce Vás místní fízli skutečně obtěžovat nebudou.
IP zaznamenána

Vlastimil

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 11 Října 2024, 23:31:42 »

Mohu mít dotaz jak to dopadlo? Zřejmě budu řešit to samé děkuji za odpověď
IP zaznamenána

Vlastimil

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 12 Října 2024, 01:45:09 »

Tak jen dodám, že dnes přišla... ale opět do schránky kde už 3 měsíce oficiálně nebydlím výzva k vyzvednutí doporučeného dopisu ze zahraničí. Počkám, jestli proběhne doručovací fikce a hodí do schránky, ale pokud má naše právnička pravdu, tak soukr. firmy v Chorvatsku doručovací fikci nemají, takže by se jim to podle mě mělo vrátit.
.  Dobrý jak to dopadlo?
IP zaznamenána

misacisko

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 14 Října 2024, 19:50:45 »

Také jsem dostal takový dopis za parkování 1.9.2020 v Dubrovniku. Přišlo mi to normální poštou do schránky, ale až v dubnu 2024. S fotkou auta (s lístkem za sklem). S mým autem byla v Chorvatsku sice moje rodina, ale já ne. Psali tam, že to mají u nich promlčeno po 5 letech. Dopis jsem ignoroval, přece jim nedám 213 €. V září 2024 mi přišla doporučená pošta z Chorvatska. Na té adrese já oficiálně nebydlím ani se tam nezdržuji, bydlí tam má matka. To pošta ale neví, schránka je normálně označena i mým příjmením. Matka mi donesla oznámení o doporučené poště z Chorvatska. Tu jsem si ale nevyzvedl a nevhodili mi to pak do schránky, žádná doručovací fikce se tedy nekonala. Takže uvidím, co bude dál. Do Chorvatska se minimálně 2 roky nechystám. Takže asi stačí vydržet do 1.9.2025 ignorovat a ignorovat, a pak je to promlčené po těch 5 letech, jak tam Chorvat píše.
« Poslední změna: 14 Října 2024, 21:07:37 od misacisko »
IP zaznamenána

Pastikac

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 24 Října 2024, 15:16:37 »

Zdravím, tak dnes mi přišla taky " druhá a poslední mimosoudní upomínka". má to vícero stran pro pobavení nahrávám 2.
1.) první upomínka nepřišla
2.) nepřišlo to doporučeně, takže od kdy chtějí počítat těch 8 dní lhůtu k zaplacení
3.) mám sloní pamět na p*čoviny a vím, že zrovna tam jsme to platili
4.) proč tam není fotka auta zepředu aby bylo vidět, že tam ten lístek "není" ? :)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24 Října 2024, 17:34:35 »

Chichi, 125 Č. za získávání informací :-)
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 24 Října 2024, 19:31:36 »

Taky mi přijde podivné, že tam není fotka zepředu. Asi tedy nemají žádný důkaz.
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 25 Října 2024, 18:54:23 »

Zdravím, dostal už někdo třetí, případně další upomínku?
IP zaznamenána

vincentvega

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 08 Listopadu 2024, 20:38:50 »

lift: Tak jak bojujes, mas nejake dalsi info, pls? Prisel mi po 2,5 letech prakticky ten stejny dopis, platit ho podle informaci zde a toho clanku z HR tisku nemam v planu, tak jestli uz si mam odkladat desetikorunky :)))
IP zaznamenána

Sandstone

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 12 Listopadu 2024, 14:05:13 »

Jinak taková vtipnost, v recenzích na toho advokáta je takových lidí stovky a dokonce v roce 2022 provedla policie v jejich kanceláři razii z důvodu podezření, že podváděli s pokutami za parkování  ;D ;D

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/policija-upala-u-odvjetnicki-ured-u-kojem-je-nekad-radio-peda-grbin-sumnja-se-da-su-muljali-s-kaznama-za-parking-15263832

Od stejné advokátní kanceláře Kuzmanovič a Shain Lou Pacheco mi přišla stejné výzva do datové schránky, respektive na Leasingovou společnost. Právník na to nemá názor, jako na na bagatelní částku 15Eur parkování a 160 eur za vymáhání. Bylo to za parkování ve Splitu, kde jsem seděl v autě  a trochu si zdřímnul při čekání na trajekt a měl jsem to měl pak za oknem. Bylo to letos v květnu, takže jsou docela rychlý. Někde jsem četl že je vhodé jim nabídnout 100 Eur jako kompenzaci a nechat si podepsat dohodu o narovnání. V každém případě je to vymáhání soukromým subjektem  a nikoliv státem. Pokud by vymáhal Chorvatský stát prostřednivtvím jejich policie na státní silnici tak určite uhradit. Tady to asi nechám vyhnít Dejte vědět jsetli někdo máte pokračování ve vymáhání
IP zaznamenána

Sandstone

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 12 Listopadu 2024, 14:23:09 »

Od stejné advokátní kanceláře Kuzmanovič a Shain Lou Pacheco která se tady cituje a že u ní byls policejní štára,  mi přišla stejné výzva do datové schránky, respektive na Leasingovou společnost. Právník na to nemá názor, jako na na bagatelní částku 15Eur parkování a 160 eur za vymáhání. Bylo to za parkování ve Splitu, kde jsem seděl v autě  a trochu si zdřímnul při čekání na trajekt a měl jsem to měl pak za oknem. Bylo to letos v květnu, takže jsou docela rychlý. Někde jsem četl že je vhodné jim nabídnout 100 Eur jako kompenzaci a nechat si podepsat dohodu o narovnání. V každém případě je to vymáhání soukromým subjektem  a nikoliv státem. Pokud by vymáhal Chorvatský stát prostřednivtvím jejich policie na státní silnici tak určite uhradit. Tady to asi nechám vyhnít Dejte vědět jestli někdo máte pokračování ve vymáhání.Pokud  vyhrožují exekucí, musel by nejprve proběhnout soud a
ten nařídit exekuci. VIz zde odpověd o AI

může chorvatský soud nařídit exekuci na českého občana?
ChatGPT řekl:
ChatGPT
Ano, chorvatský soud může za určitých podmínek nařídit exekuci na českého občana, ale pouze v případě, že exekuční titul (například soudní rozhodnutí) bude v Česku uznán a vykonán českými exekučními orgány. Tento proces se řídí evropským právem, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1215/2012 (tzv. Brusel I bis), které umožňuje uznávání a výkon soudních rozhodnutí mezi členskými státy EU bez nutnosti dalšího schvalování (tzv. řízení o uznání).

Zde je postup, jak by taková exekuce mohla probíhat:

Soudní rozhodnutí v Chorvatsku: Chorvatský soud musí nejprve vydat pravomocné rozhodnutí, kterým stanoví povinnost českého občana plnit určitý závazek (například zaplatit dluh).

Evropský exekuční titul: Chorvatský soud nebo oprávněný může požádat o vydání evropského exekučního titulu, což je dokument, který umožňuje přímé vymáhání pohledávky v jiných členských státech EU.

Podání žádosti o výkon exekuce v Česku: Chorvatský exekuční titul se předá k výkonu českým soudům nebo exekučnímu úřadu. Český soud pak posoudí, zda titul splňuje všechny požadavky na uznání, a pokud ano, rozhodne o jeho vykonatelnosti.

Exekuce v Česku: Jakmile český soud uzná chorvatský exekuční titul za vykonatelný, je možné na základě tohoto titulu zahájit exekuční řízení na českého občana v ČR.

Je třeba upozornit, že existují určité výjimky, například pokud by uznání rozhodnutí bylo v rozporu s veřejným pořádkem České republiky nebo pokud by bylo rozhodnuto bez řádného soudního řízení.

3/3

IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 12 Listopadu 2024, 14:37:57 »

Ještě jste se zapomět ChatGPT zeptat, jestli v Chorvatsku mají objektivní odpovědnost provozovatele. Pokud ne, tak by měli otravaovat řidiče, ne vás.
IP zaznamenána

novak8791

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21 Listopadu 2024, 10:01:20 »

Tak dnes mi standardnim dopisem prislo to stejne na cca 175 E, za parkovani z cervence 2021, kdy jsem o par minut pretahnul cas parkovani. Tak jsem zvedav, jak to budou resit dal :-). Pokud budete mit nekdo z vas dalsi vyvoj, tak dejte vedet. Diky
IP zaznamenána

Emmery

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 17 Prosince 2024, 08:56:25 »

Jak to dopadlo s dopisem? Jsem na tom v teto chvili stejne.
IP zaznamenána