30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Lenkererhebung - Rakousko - Přestupek neuveden  (Přečteno 709 krát)

Někdo

• Zobrazit profil
Lenkererhebung - Rakousko - Přestupek neuveden
« kdy: 23 Prosince 2024, 22:00:56 »

Zdravím všechny

Do schránky přišel nedoporučený dopis, netuším v jaké obálce, ta shodou náhod i s papíry uvnitř celá promokla, po usušení jsem uvnitř našel 4 listy - 2 z nich německy, 2 z nich česky. Oba s nadpisem lenkererhebung, v české verzi doplněno o - Spáchání dopravního přestupku v Rakousku - Oznámení řidiče vozidla nebo osoby povinné podat informaci.

Je po mě vyžadováno udání řidiče, nebo určení osoby které je schopna tuto informaci poskytnout, ať už tak nebo tak chtějí vyplnit vše od Jméno po Číslo dveří

Tuším, že jde o překročení rychlosti a ne úplně malé, řekněme o cca 60 km/h kousek před hranicemi za značkou 50 ihned stacionární radar v protisměru, ale mimo zastavěnou zónu.

Otázka zní jaký mám zvolit postup? Lépe řečeno by mě zajímalo jaký hrozí postih? Je to můj první přestupek vůbec a v Rakousku jakbysmet.

Nejvíc mě samozřejmě rozčiluje, že nikde není uvedeno o jaký přestupek se jedná, kolik chtějí ojro nebo něco podobného, prostě jen - napráskej někoho jinyho a budeš mít klid.

Nemáte někdo zkušenost v výší odpustného v takovémto případě?

Předem děkuji za nějaké reakce.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Lenkererhebung - Rakousko - Přestupek neuveden
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2024, 09:07:24 »

Nedoporučeně? Nic Vám nepřišlo. Řeší se to tu opakovaně. Zkuste trochu hledat.
IP zaznamenána

Někdo

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Prosince 2024, 11:27:50 »

Doplním, že samozřejmě vím, že se to tu řešilo, proto jsem si taky pročetl snad všechny příspěvky týkající se překročení rychlosti v AT. Přesto jsem nebyl o moc chytřejší a chtěl jsem slyšet názor na přesně tuto situaci od zkušenějších, protože v dopise samozřejmě vyhrožují 10€ tisícovou pokutou při nedodržení lhůty na dodání informací, ale to mi přijde dost nereálné, ale nebudu lhát jsem do jisté míry posrany až za ušima ::)
« Poslední změna: 24 Prosince 2024, 11:30:34 od Někdo »
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Prosince 2024, 14:10:16 »

Rozhodnout se musíte sám. Pokud jsou pro Vás rizika příliš vysoká, můžete samozřejmě zaplatit. Vaše rozhodnutí, Vaše odpovědnost. Nic dalšího než to, co jste zde zřejmě již našel, se nedozvíte.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2024, 15:18:29 »

Někdo psal, že po něm nechcou zaplatit, jen naspráskat. Pokud by jim ale odpověděl, tak mají potvrzeno, že mají správnou adresu/komunikuje, což jim umožňuje dělat další kroky.
Hypotetická otázka - co by se stalo, kdyby se nepodařilo dopis vysušit?  :-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2024, 20:25:49 »

Jedno vím jistě - číslo OP ani RČ na Vás nemají, protože Rakušáci kontrolujou OP na hranicích a nikdo se to už nedozví.

A pokud nebudete prasit někde v obci, nezastaví vás policajt na místě, tak jste v klidu. Jedině zde vidím past.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2024, 18:13:32 »

Vaše auto přece řídil Jevgenij Sergejevič Ševčuk, Bytem Doněck - UA, Ulica Sokolina 11.

do Doněcku Ukrajinská pošta nedoručuje. 
IP zaznamenána