30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pravomocnost německého rozsudku  (Přečteno 654 krát)

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
Pravomocnost německého rozsudku
« kdy: 16 Prosince 2024, 14:48:59 »

V rychlosti. Řeším pro známého, který mi pomohl v jiné věci. Alkohol v rajchu, cca 2 promile, bez nehody. Kontrola - zákaz.
Teď někdy mu došlo, kromě zákazu v rajchu taky to, že budou informovány SR orgány o jeho zákazu a zákaz řídit motorová vozidla mu bude platit celoevropsky.
Má s tím někdo zkušenosti ?
Vím, že podobný paškvil se chystá, ale nejsem si vědom, že by nabyl platnost. Navíc, kdyby to byla pravda - tak "odblokování ŘP" by musel dělat v rajchu - testy na drogy, idioten testy, povinná abstinence - i když se do rajchu prý už nikdy nechystá.
Dokumenty mi poslal poštou, hned jak to bude možné, tak je anonymizované přidám, zatím nástřel, jestli někdo podobnou situaci řešil a s jakým výsledkem.
Dík
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
Re:Pravomocnost německého rozsudku
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2024, 18:52:05 »

Možný to je, nedávno jsem četl případ člověka, kterej si u nás žádal o Zbrojní průkaz a policie mu žádost zamítla z důvodu nespolehlivosti, protože ho na Slovensku policajti zastavili pod vlivem alkoholu, dostal tam taky zákaz řízení a očividně se ta informace dostala i do Česka. Ale z článku jsem nezjistil, jestli mu za to vzali i řidičák u nás, sice je tam napsáno ''Čin, za který byl muž odsouzen na Slovensku, je nutné kvalifikovat jako trestný čin také v České republice, uzavřel Krajský soud.'' Ale zase nevím, jestli je možný člověka trestat dvakrát za stejnej čin.
« Poslední změna: 16 Prosince 2024, 18:53:38 od Marack666 »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2024, 19:28:43 »

Máte odkaz na ten případ? Protože i kdyby dostal zákaz řízení za alkohol a ČR mu to vedla jako přestupek, tak by to pořád měl být jeden přestupek a paragraf o spolehlivosti požaduje aspoň dva.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2024, 22:21:16 »

Aha, takže ne přestupek, ale trestný čin. Takže ne spolehlivost, ale bezúhonnost, tedy par. 22. Jo, tam je v odst. 2) přihlížení k odsouzení v cizině uvedeno.
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Prosince 2024, 05:45:06 »

Tak to se omlouvám za mystifikaci, tam vlastně nadýchal nad jednu promili.
IP zaznamenána