30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuta za parkování Chorvatsko  (Přečteno 6624 krát)

lift

• Zobrazit profil
Pokuta za parkování Chorvatsko
« kdy: 24 Června 2024, 22:55:25 »

Zdravím,
Dneska přišel dopis i s fotkami mého auta z Chorvatska z roku 2021, že jsem stál kdesi na soukr. Parkovišti a dostal jsem pokutu. Možná tam tenkrát nějakej lístek byl za oknem, možná ne, každopádně teď po 3 letech přišel dopis přeložený do CZ od nějaké advokátní kanceláře, že mám zaplatit skoro 200 €, je to rozepsaný do položek jako jsou náklady na advokátní kancelář, samotná pokuta a ještě nějaký doručení. K tomu jsou i přiložený různý dopisy o tom, že daná společnost, která provozuje ten parking zplnomocněňuje danou advokátní kancelář k dalším krokům.

Dopis nepřišel doporučeně, ale je tam napsaný, že pokud nezaplatím do 8 dní od doručení dopisu, tak začnou exekuční řízení.

Do týhle doby mi žádnej jinej dopis nepřišel.

Dá se s tím něco dělat, nebo prostě radši sklapnout uši a zaplatit?

Díkec.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
Re:Pokuta za parkování Chorvatsko
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2024, 02:04:03 »

To je smutné, že vám žádný dopis zatím nedoručili... On vám totiž žádný dopis ani nedošel. Nebo vy snad o nějakém víte? (Jistě rozumíte kam tím směřuji...)

Každopádně, doporučuji nahrát anonymizované to, co vám zatím nedorazilo, ať se dá lépe radit.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2024, 10:16:44 »

Vymahačské soukromé advokátní kanceláře se zaměřují na byznys s pokutami a snaží se vás vystrašit. Je zřejmé, že jim taková taktika funguje.

Odesilatel nemá jako doručení prokázat, proto vám žádný dopis nebyl doručen, jak píše pan mhepp.
Podle zkušeností se dá očekávat, že jejich výhrůžky se mohou postupem času stupňovat, tomu však nepodléhejte. Po určité době to zabalí a budou otravovat někoho dalšího. Teď jsou ve fázi lovu snadné kořisti, tak jí nebuďte.. Pravděpodobnost uskutečnění nějaké přeshraniční exekuce se rovná nule.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2024, 13:52:29 »

Je to jak píše kolega Kokrhel123. Kdysi dorazila příbuznému podobná doporučená výhružka požadující asi 7500 za parkování v Budapešti. Já zrovna neměl co dělat, tak jsem jim poslal mírně rozezlenou odpověď s protiargumenty na ty jejich "důkazy". Už se neozvali. Ignore by nejspíš taky stačil, ale to by příbuzný nejspíš vyměkl a zaplatil.
IP zaznamenána

lift

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2024, 11:02:40 »

Zasílám to co mi přišlo.
Dneska jsem to probíral ještě s firemní právničkou, ona mi řekla, že to je na mě. Soukr. firmy v Chorvatsku nemají doručovací fikci, takže pokud bych to nepřebíral, tak jim to vrátí a žadný takový, že mi to po 10 dnech hodí do schránky jako doručeno.
Pokud zaplatím bude klid, pokud ne tak buď to nechají být, nebo to dají na soud, který vydá evropský platební příkaz, který už pošle doporučeně a tam už je doručovací fikce, takže i kdybych to nepřebral, tak to po 10 dnech hodí do schránky a bude se to brát jako doručeno. Pokud to vydá soud, tak tam budou ještě připočtené náklady na soud, což prý podle evropské judikatury nemůže překročit celkovou vymáhanou částku, takže pokud po mě chtějí necelých 200€ tak by to nemohlo být za soudní výlohy víc jak 200€ navíc.

Teď babo raď jestli to zaplatit a mít klid, nebo zkoušet jestli je Chorvat línej a vykašle se na to s tím lozit po soudech pro ušmudlaných pár ojro, nebo bude cílevědomej a půjde do po tom až do konce. Její kolegyně co už obdobný případy řešila vícekrát zažila obojí, takže těžko říct  :-\
« Poslední změna: 27 Června 2024, 11:04:25 od lift »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2024, 11:26:35 »

Já bych byl v klidu, žádný soud neodsoudí mezinárodně osobu na základě "vlastnictví". Vy vlastníte vozidlo, NĚKDO ho někam zaparkoval. Neřešil bych to..
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2024, 11:34:10 »

Přišel jste na fórum, kde se proti pokutám bojuje. A ptáte se, jestli máte zaplatit. Jakou odpověď očekáváte?
Buď za iluzi klidu vystrašeně vyděračům zaplatíte a budete oholená ovce, nebo budete proti parazitům bojovat jako svobodomyslný člověk vědomý si vlastních práv.
Vyberte si.
IP zaznamenána

lift

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27 Června 2024, 12:20:43 »

Já nečekám odpověď, jen jsem konstatoval, že jsou dvě možnosti, buď se na to advokát vykašle a vyhnije to, nebo to předá na soud, který vystaví platební příkaz, který pošle doporučeně i s doručovací fikcí na dvojnásobnou částku než je to teď.

Takže je spíš na mě jak se rozhodnu.

Spíš je otázka jestli se dá nějak bránit tomu platebnímu příkazu od soudu, můžu argumentovat tím, že lístek nebyl, parkovací automat v tu dobu kdy jsem přijel nebyl funkční apod. Jde o to jaká případná domluva bude s tím soudem a jaká je šance s podobnými argumenty uspět.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27 Června 2024, 13:12:21 »

Rozhodnutí je vždycky na vás.

Pokud by náhodou došlo k naplnění výhrůžky a skutečně jste obdržel soudem určený platební příkaz (považuji za zcela nepravděpodobné), nepochybně bude možné se bránit.
Vyděračská agentura raději rozešle stovky dopisů a shrábne rychlý prachy, než by ztrácela čas soudním procesem. Takhle to funguje, a pokud bude dost vylekaně rychle platících obětí, nebudou mít důvod svůj přístup měnit.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 27 Června 2024, 13:15:56 »

bránit tomu platebnímu příkazu od soudu, můžu argumentovat tím, že lístek nebyl, parkovací automat v tu dobu kdy jsem přijel nebyl funkční apod. Jde o to jaká případná domluva bude s tím soudem a jaká je šance s podobnými argumenty uspět.
Žádný příčetný soudce platební rozkaz nevydá, jelikož nezná VINÍKA. Zná MAJITELE vozu. To jsou dvě různé osoby. Což je zároveň argumentace, kdyby se tam nějaký totální magor našel - "proč mě otravujete, řešte to s řidičem".
IP zaznamenána

lift

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27 Června 2024, 13:29:05 »

bránit tomu platebnímu příkazu od soudu, můžu argumentovat tím, že lístek nebyl, parkovací automat v tu dobu kdy jsem přijel nebyl funkční apod. Jde o to jaká případná domluva bude s tím soudem a jaká je šance s podobnými argumenty uspět.
Žádný příčetný soudce platební rozkaz nevydá, jelikož nezná VINÍKA. Zná MAJITELE vozu. To jsou dvě různé osoby. Což je zároveň argumentace, kdyby se tam nějaký totální magor našel - "proč mě otravujete, řešte to s řidičem".

Určitě? Pochopil bych to u jedoucího vozidla, ale to kde to auto stojí tak za to by měl zodpovídat majitel vozidla ne?
IP zaznamenána

lift

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 27 Června 2024, 13:40:17 »

Jinak taková vtipnost, v recenzích na toho advokáta je takových lidí stovky a dokonce v roce 2022 provedla policie v jejich kanceláři razii z důvodu podezření, že podváděli s pokutami za parkování  ;D ;D

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/policija-upala-u-odvjetnicki-ured-u-kojem-je-nekad-radio-peda-grbin-sumnja-se-da-su-muljali-s-kaznama-za-parking-15263832

takže na to asi dlabu...
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 27 Června 2024, 13:45:00 »

Určitě? Pochopil bych to u jedoucího vozidla, ale to kde to auto stojí tak za to by měl zodpovídat majitel vozidla ne?

Tak to zaplaťte ať máte klid. To auto na to parkovací místo nepřiletělo samo.
IP zaznamenána

PAVELT

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 16 Srpna 2024, 08:34:45 »

Zdravím,
dostal jsem podobný dopis. Máte někdo zkušenosti, jak to pokračovalo, případně jak dopadlo, když je ten dopis ignorován.
IP zaznamenána

lift

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2024, 09:58:29 »

Tak jen dodám, že dnes přišla... ale opět do schránky kde už 3 měsíce oficiálně nebydlím výzva k vyzvednutí doporučeného dopisu ze zahraničí. Počkám, jestli proběhne doručovací fikce a hodí do schránky, ale pokud má naše právnička pravdu, tak soukr. firmy v Chorvatsku doručovací fikci nemají, takže by se jim to podle mě mělo vrátit.
IP zaznamenána