30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: [WIN] Nehoda bez svedku a ujmy treti strane  (Přečteno 1111 krát)

rfs

• Zobrazit profil
[WIN] Nehoda bez svedku a ujmy treti strane
« kdy: 20 Června 2024, 16:24:27 »

Zdravim!

Prosim o radu jak dale postupovat. Vse je pro me nove, jedna se o prvni zivotni kontakt s organem. Nastesti semtam navstivim roaD-FENS.

1. nehoda mimo obec, bez svedku, skoda pouze na vlastnim vozidle + zraneni ridice (vlastnika a provozovatele), nikdo dalsi nebyl nehode pritomen
2. k nehode dorazila ZZS a policejni organi, ridic ztotoznen organem na miste
3. obvineni z poruseni 18/1 silnicniho zakona ridic odmitl, organ oznamil podezreni mistnimu spravnimu organu
4. prikaz nebyl, s. organ rovnou zahajil rizeni o prestupku proti 125c/1/k a zaroven vyzval k ucasti na UJ "kde ma ridic moznost se vyjadrit pred vydanim rozhodnuti"

Prosim o radu ohledne taktiky (hlavne na UJ), nerad bych udelal nejakou hloupost. Pokus o sankci mi prijde vzhledem k okolnostem nemoralni.

Rad sdelim vic podstatnych detailu a pridam dokumenty neverejne.
« Poslední změna: 30 Srpna 2024, 17:27:12 od Číkus »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Nehoda bez svedku a ujmy treti strane
« Odpověď #1 kdy: 21 Června 2024, 09:34:30 »

Přemístěno do neveřejné části, můžete se rozepsat a přiložit relevantní dokumenty. I tak ale anonymizujte.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Června 2024, 13:24:46 »

Dekuju!

XXX (redaktovano rfs 22.10.2024)

Planuji cca pristi tyden, az budu schopen ridit, udelat na MU prepadovku s cilem ziskani spisu.

Dale planuji pri UJ sdelit ze dany den byla skutecne moje motorka ve skarpe a vic k udalosti sdelovat nehodlam vzhledem k 37 LZPS a/nebo p.100/2 trestniho.

Dale planuji sdelit ze prestupek se nestal, ze smyk nenastal s odkazem na ABS a stav motorky ktera je od hliny (neni odrena od smykani po asfltu). Planuji se branit v tom smyslu ze motorka se do skarpy mohla dostat jakkoliv a neexistuje dukaz ze to bylo tak jak je sepsano v obvineni, tedy ze by se to vubec stalo a ze to je moje vina.

Je to optimalni taktika?

« Poslední změna: 22 Října 2024, 10:45:30 od rfs »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Června 2024, 13:30:54 »

A nemohlo to být tak, že jste jel jako spolujezdec a řidič po nehodě utekl? Nebylo to od něj vůbec hezké, ale na druhou stranu se jedná o osobu Vám blízkou, jejíž újmu byste pociťoval jako sobě vlastní, takže totožnost této osoby úřednímu parazitovi nesdělíte.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2024, 13:58:38 »

No to je vskutku velmi zajimava alternativa prubehu udalosti. Koliduje to s tim ze jsem rekl fizlovi ze jsem jel 30-50. I kdyz se mohl asi preslechnout kdyz jsem rikal "jeli jsme". A pritomnost organu na UJ by byla opravdu neprijemna protoze jsem nikdy ani zavanem nenaznacil ze by tam se mnou byl nekdo dalsi.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Června 2024, 14:03:07 »

Co jste řekl na místě není zásadní:
- § 137(4) SprŘ
- chtěl jste chránit toho řidiče (aby ho nezačali hledat - možná byl i opilý)
- byl jste v šoku

Na ÚJ se nemusíte dostavit. Účast na ÚJ je Vaším právem, nikoli povinností. A případně tam můžete za sebe poslat nějakého zmocněnce. Jaký úřad to řeší?

Považoval bych za pěkné zadostiučinění donutit fízly hledat neexistujícího řidiče. Aspoň by se nenudili.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Června 2024, 14:09:39 »

Vždycky můžete sdělit, že s ohledem na šokový stav si na nic z toho dne nepamatujete. Případně, nebude-li fízl disponovat záznamem hovoru, pak můžete sdělit, že se vás pokoušel vmanipulovat do přestupku a tedy jste cokoliv dodatečně podepsat odmítl. Reálně  - poučil vás fízl vůbec, než vám začal klást otázky? Byli by lékaři schopni vzpomenout si na průběh jednání fízla, bylo-li by to potřeba?
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Června 2024, 15:23:49 »

Číkus: Zajimave, zajimave. Velice Vam dekuji.

Resi to Rýmařov.

Tedy lze se vyjadrit pisemne tak jak uvadite - neridil jsem, ridila osoba blizka, totoznost nesdelim viz LZPS - a nedostavit se na UJ? Pri absenci dalsich dukazu by toto vedlo k zastaveni rizeni? Preferoval bych konec na prvnim levelu, pripadne odvolani, ale financni a casove investici do soudu bych se rad vyhnul.

gumidos: Dekuji. Ne, fizl vlezl do sanitky, zeptal se na rychlost a narval mi do huby breathalyzer, myslim ze jeste pozdravil. Ale pak ho sestra vyhodila a jelo se. Na zakonny postup nejspis nebyl cas.

Realne se me fizl po telefonu vmanipulovat skutecne snazil. Mam zaznam vsech trech hovoru, pustil jsem si to a je to skutecne hnus - snazi se pacit jak se budu hajit a strasi sankcema ve spravnim, dokonce nekolikrat zduraznuje ze "jsem tam byl sam", ja jsem mu na to nerekl nikdy nic. Myslim ze ridic osoba blizka pasuje.

Jestli by si lekarka vzpomnela si netroufam odhadovat. Diskuze nebo spis monolog fizla v sanitce probehl rychle. Je to skoro dva mesice, do terminu UJ zbyva vice nez mesic. Nejspis by si nikdo nevzpomnel co tam presne zaznelo. Situace bude jina s organem-motorkarkou, pocitam ze bude-li treba tak fizla podrzi.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Června 2024, 15:33:55 »

« Poslední změna: 22 Října 2024, 10:47:22 od rfs »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Června 2024, 15:37:57 »

Čím méně sdělíte, tím lépe. Pokud nejste v boji s úředními parazity zkušený, určitě bych Vám doporučil na ÚJ nechodit a komunikovat jen a pouze písemně. Případně na ÚJ vyslat někoho ostříleného.

Hlavně žádné zbrklosti, po telefonu s nikým nic neřešte a veškerá podání nejprve zde konzultujte.

Do termínu ÚJ zbývá více než měsíc. Kdy bylo oznámení o zahájení řízení doručeno? Nabízelo by se úředního parazita poškádlit žádostí o uplatnění opatření proti nečinnosti.

edit: Stupačky neřešte. Mohl je odmontovat řidič než utekl. Tu motorku máte pod kontrolou?
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Června 2024, 15:46:19 »

Rozumim.

Nemam v planu nic, tedy krome vyletu pro spis.

Oznameni doruceno 18.6. - vyzvedl jsem hned z DS jak dorazilo. Ten samy den jsem zadal pres DS o spis - predpokladam ze ho neposlou.

Motorku mam v garazi, odtah provedl znamy.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Června 2024, 16:08:12 »

Na prvni levelu a druhem se tento typ veci moc nevyhrava, dle mych zkusenosti a znalosti.

Pak je otazka, zda do Vas bude chtit nekdo investovat cas krome pravnika u UJ, protoze tam je nejvetsi sance to rozbit.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 21 Června 2024, 16:22:38 »

fu: diky, to jste mne nepotesil :) jak to vypada prakticky? urad nema nic jak dokazat a presto potvrdi vinu bez toho aby se s absenci dukazu vyporadal?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Června 2024, 17:03:51 »

fu> Já bych nebyl zase tak pesimistický, uvidíme, co bude ve spisu.

rfs> Pokud plánujete nahlížet do spisu pak:
- Celou návštěvu nahrávejte (stačí audio). Nahrávání zapněte před vstupe do budovy a vypněte po opuštění budovy. Vezměte si zvlášť nahrávací zařízení (diktafon, druhý telefon), ať můžete případně na svůj primární telefon fotit/natáčet.
- K ničemu se nevyjadřujte, na nic neodpovídejte. Maximálně ve stylu "K tomuto se nebudu v tuto chvíli vyjadřovat¨".
- Zkontrolujte, že obsah spisu přesně odpovídá soupisu součástí spisu (takový seznam položek).
- Nechejte si okopírovat každý jeden list spisu, byť by vypadal nedůležitě, důležitá je i obálka spisu a zejména onen soupis součástí spisu. Zeptejte se, zda jsou i nějaké elektronické přílohy spisu, ty si nechte okopírovat také.
- Důkladně zkontrolujte kopii proti originálu, úřední paraziti často něco "zapomenou" okopírovat.
- Případný protokol o nahlížení do spisu podepište až když budete mít překontrolováno, že kopie spisu je skutečně kompletní. Zkontrolujte, zda tam není nic víc, než že jste se dostavil, nahlédl do spisu a že Vám byla vydána kopie spisu.
- Alespoň na kopii soupisu součástí spisu doporučuji vyžádat podpis a razítko, že kopie souhlasí s originálem.

A nebo zkuste poptat nahlížení u někoho z nahlížečů (mapa).
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21 Června 2024, 17:11:06 »

Číkus: Diky za navod, dodrzim. Pro spis se vydam jak budu schopen ridit a dam vedet.

Nechci nikoho prilis okradat o cas, tedy nahlednuti do spisu vyridim osobne.

Vam, panove, samozrejme moc dekuji za vas cas.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5