30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zombie jménem Chat Control  (Přečteno 1623 krát)

Jenyk

• Zobrazit profil
Zombie jménem Chat Control
« kdy: 07 Června 2024, 23:26:18 »

Podle návrhu EU kdykoliv byste chtěli poslat druhému člověku obrázek, video nebo internetový odkaz, museli byste „dobrovolně“ souhlasit s tím, že si tu zprávu necháte odšmírovat v jakémsi vzdáleném centru poháněném umělou inteligencí, jinak byste ji odeslat nesměli.

https://kechlibar.net/2024/06/07/zombie-jmenem-chat-control/
« Poslední změna: 08 Června 2024, 10:58:08 od Jenyk »
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Zombie jménem Chat Conttol
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2024, 23:55:45 »

Na škole jeden vyučující co dělal v MSFT říkal, že na některých Microsoftích službách už se s tím experimentuje, ale nejedná se snad o AI. Prý mají nějakou obrovskou databázi již známého závadového obsahu a nějaký speciální algoritmus, který umí spočítat hashcode z obrázku nezávisle na rozlišení a barvách a pak ověřit, jestli náhodou někam nenahráváte nebo neposíláte toto. Je to tedy řešení spíše pro zabránění šíření nějakých provařených alb, než detekce něčeho nového.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Června 2024, 07:13:07 »

Jek je zaklínadlo ovcí? Když nedělám nic špatného, tak mi to nevadí?

Absolutně si nedovedu představit, jak má kontrola fungovat u aplikací typu Briar, Cwtch (decentralizované přes Tor).
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Června 2024, 09:41:39 »

Při čtení výrazu "závadový obsah" nejeden bývalý příslušník StB zamáčkne nostalgickou slzu ... :-)
IP zaznamenána