Dnes Vám mohu po setkání na magistrátě sdělit výsledek. Vydal jsem se ve stanovený čas na první jednání, vybaven zákony, citacemi paragrafu, ktere by se mi mohli hodit, nahravatkem a par body FSM, co mi uvízly v paměti....pripraven na dlouhe jednani s postupnym doplnovanim dukazu .... Po vsem co jsem nastudoval jsem ocekaval jedine 2 mozne varianty. Umlati me cepici a budu sprosty vinik, nebo po delsim prokazovani se ukaze, ze skutek neni prestupkem, protoze neni ani zavineny, ani z nedbalosti. Spis jsem studoval peclive a dlouho, jak jen to u tech par stranek slo

a zopakoval to co hlidce. Ze je mozna treti varianta jsem netusil. Potvrdila se DFENSova slova, že cílem je vybírat do kasy, nikoliv řešit. Paní po necele hodině nabídla rekvalifikaci na přestupek výše neuvedeny (písm. k) a bloková pokuta 500,- bez bodu s okamžitým uzavřením na místě. Rozesli jsme se vsichni spokojeni, byť prislusný paragraf by jim kdekdo ostrilenějsi omlatil o hlavu. Řidičák zůstal, paní obohatila magistrátní kasu o castku, která snad pokryje hodinove naklady magistratu na jednu clovekohodinu a pohoda na vsech stranach. Princip nikoho nezajímá...
Formalni nalezitosti - poučení na zacatku, nabidka nahlidnuti do spisu, probehly ze strany magistratni paní korektně neřkuli na 1+, pokud mohu posoudit se svými nulovými zkušenostmi na tomto poli