Dobré odpoledne,
ano už jsem to tu hned zčerstva měl, leč momentálně mi to leží zapadané v kuchyni, tak bych si dovolil ještě jednou vytáhnout na světlo boží, zítra bych měl podat odvolání, tak třeba padne ještě nějaká ta účinná rada. Pokud se nepletu tak po odvolání na kraj už je přípustná jen žaloba, takže do odvolání dát důvody všechny?
Tedy co se nám přihodilo...
Přistál mi ve schránce příkaz za kruciální delikt, propadlou STK viz příloha. Vůz je pravda rv.2000, nicméně ve stavu kdy STK kterou jsem udělal přesně v den kdy zprasek oud vydal, měla jen nějaké ty klasické drobné vady v počtu 5ks. Tedy žádná rezavá hulící a nebrzdící vražda, materiální aspekt 0. Otec jako pyrát dostal na místě od PČR 200,- pokutu jež uhradil, blok mám. Vozidlo je v TP psané na mne (syn) máme stejné trvalé bydliště, nicméně já bydlím ve stejném městě o pár ulic dál (obě nemovitosti moje, není důvod si to měnit). Proběhlo blbé doručení odporu, nějaké tanečky okolo s tím že rozhodnutí na chlup stejné, jen tedy přidáno bez další reakce že jsem otce poučil že s vozidlem nemá jezdit a že stav vadný nepřítomností STK jsem dne XY napravil a STK provedl (protokol vložen do spisu) a k tomu náklady řízení 1 000 a do měsíce zaplať vořechu.
Do odvolání bych dal jak jsem měl zajistit že si otec prostě přes výslovný zákaz nevezme klíčky a pojede + stav vozidla jež STK dalo levou zadní tj. že sice neprošlo kontrolou, ale na rozdíl od některých co ano, tak nebezpečné rozhodně v provozu nebylo (tedy nebezpečný je pilot, ale to je zase jiný příběh a jinam...), jako třetí dramatický nepoměr mezi postihy obou aktérů, kdy ten co vozidlo skutečně použil to dostal za 200,- a po mě se chce 16 500,- měl by někdo ještě něco?
Děkuji