30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Potvrzení prohlášení řidičského průkazu za zadržený  (Přečteno 13305 krát)

RA

• Zobrazit profil
Re:Potvrzení prohlášení řidičského průkazu za zadržený
« Odpověď #15 kdy: 15 Července 2024, 23:20:18 »

0,6 na dvakrát, bez krve. První přestupek takže jsem se naivně přiznal, pro příště poučen.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 15 Července 2024, 23:25:30 »

Tak nevím, nač se tu ptáte chlape, když víte, že jste v prdeli.
IP zaznamenána

RA

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 15 Července 2024, 23:29:30 »

Bohužel vím. Přečetl jsem celé fórum.
Jde mi teď čistě o ty termíny - pět dní na zahájení
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 15 Července 2024, 23:41:55 »

To bohužel, čekejte obsílku od parazita každým dnem, pak už je na vás zda se tomu budete bránit, ale pokud nemáte ve vašem případě měření alkoholu nějaké eso, moc smysl to nemá ,žádný smysl to nemá. Pozitivní je, že trest který dostanete již běží,  což asi víte.
IP zaznamenána

fabicz

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 15 Července 2024, 23:58:21 »

Jen pro potvrzeni dvou faktu ktere tu padli.

- Ano policajt ve sve evidenci vidi, ze vam byl ridicky prukaz zadrzen, i kdyz portal obcana a cokoliv jineho takovy akt neukazuje
- Ano na oznameni o prohlaseni o zadrzeni RP je uvedeno, ze do 5dni by jste ho mel odevzdat. Ja ho teda drzel asi 3 tydny a ruzne spekuloval, nikdo si pak nestezoval, daval jsem ho primo urednikovi. Ale platny vam mozna muze byt tak akorat v zahranici a jediny smysl ma pokud by jste jel zrovna na dovolenou do chorvatska pristi tyden IMHO. Jinak neodevzdat je samozrejmne taky nejaky prestupek a nemusi byt vzdy takova benevolence, kdyz se odevzda pozde.
IP zaznamenána

fabicz

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 16 Července 2024, 00:03:26 »

Btw s tim fyzickym prukazem sem dokonce sel na odpocet bodu na skole bezpecne jizdy a zkousel jestli mi to neodecte nejake body co jsem mel z minula, aby az vyjdu s novym 6 bodovym trestem, abych nemel 10 a nejezdil rok se stazenyma pulkama. Vsude to proslo az na urade na me koukali jak kdybych spadnul z mesice a samozrejmne to neproslo. Ale za pokus to proslapat novou cestu to stalo :))

Pozor vysvetlovali mi nejaky paragraf, ze i jizda na ohruhu je jizda na silnici bo co a ze ani tam nesmim bez ridickeho prukazu a ze at radsi tu zadost o odpocet stahnu jinak to muze byt pouzito proti me. Kdyz tam stali okolo me 3 urednici, tak jsem nejak radeji uposlechl.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 16 Července 2024, 01:46:40 »

,
« Poslední změna: 18 Července 2024, 02:10:38 od Lopata54 »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 16 Července 2024, 08:31:00 »

Pozor vysvetlovali mi nejaky paragraf, ze i jizda na ohruhu je jizda na silnici bo co a ze ani tam nesmim bez ridickeho prukazu a ze at radsi tu zadost o odpocet stahnu jinak to muze byt pouzito proti me. Kdyz tam stali okolo me 3 urednici, tak jsem nejak radeji uposlechl.
Víte jak poznáte, že úředník lže? Pohybuje ústy... Samozřejmě na okruhu můžete jezdit i bez papírů.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 16 Července 2024, 08:49:52 »

Samozřejmě na okruhu můžete jezdit i bez papírů.

Bez papírů můžete jezdit i po silnici.

Je třeba důsledně rozlišovat několik zcela rozdílných stavů "bez papírů":
1. řidič má platný ŘP ale nemá jej u sebe (od 01.01.2024 legální, dříve drobný přestupek)
2. řidič nemá platný ŘP, ale má ŘO (drobný přestupek)
3. řidičovi byl zadržen ŘP (závažný přestupek)
4. řidič nemá ŘO (závažný přestupek, kdysi dávno trestný čin)
5. řidič má zákaz řízení (trestný čin)

V případě 5 pak dle mého názoru nemůže ani na okruhu.
« Poslední změna: 16 Července 2024, 08:54:29 od Číkus »
IP zaznamenána

RA

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18 Července 2024, 00:29:49 »

Nejsem stejný člověk co zakladatel. V podstatě mi aktuálně jen o nedodržení lhůt. 14 dní od přestupku a nemám vůbec žádné oznámení..
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18 Července 2024, 00:43:44 »

Nejsem stejný člověk co zakladatel. V podstatě mi aktuálně jen o nedodržení lhůt. 14 dní od přestupku a nemám vůbec žádné oznámení..
Již jsem Vám na to srozumitelně odpověděl. Pokud Vám policie zadržela řidičský průkaz, dostal jste potvrzení o jeho zadržení. Pokud byl prohlášen za zadržený, dostal jste to skoro stejné včetně toho, že ho máte do 5 dnů sám odevzdat. Pokud jste nic z toho od opicajtů nedostal,můžete toto uplatnit, až Vám zašle úřad oznámení o zahájení řízení ve věci zadržení řidičského průkazu,což bude každým dnem. Ale vzhledem k tomu, že jste s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal jste se, kosit tu pár dní na lhůtě smysl nemá. Ten řidičák  vám vysoce pravděpodobně nevrátí až do vykonání poloviny trestu.
IP zaznamenána

RA

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18 Července 2024, 00:50:39 »

Ale tohle je bohužel přesně to o co mi jde. Chápu svůj prostředek. Nechápu nedodržení lhůt nastavených státem pro stát...
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18 Července 2024, 01:07:30 »

Já tomu rozumím a chápu vás a empaticky soucítím. Ale i vy musíte pochopit, že zadržení ŘO je dost šikanozní ale pouze předběžné opatření. A pokud vy jste se přiznal, že jste chlastal a naměřené hodnoty jste nerozporoval,to prostě..To že Vám úřad za 14 dní ještě nic neposlal,je normální,běžný, přijde to do měsíce. I kdyby to úřad přetáhl, nemá smysl v tom něco hledat, když ke přestupku, za který byl řidičák zadržen, jste se přiznal a souhlasíte s tím. Naopak. Trest už vám běží.
« Poslední změna: 18 Července 2024, 01:57:31 od Lopata54 »
IP zaznamenána