Od minula můžu prohlásit, že na patočkovce nahoru k Vypichu to rozhodně roky nebylo funkční. Teď se onehdá objevily nový čárky, otázkou teda je, jestli zároveň investovali deseti-, ne-li statisíce do minimálně kalibrace (ne-li obnově HW, ale ty bedny jsou stále stejný), a začne to zase kasírovat, nebo je to jenom habaďůra. Pže habaďůru jede poměrně dost dědin.
Totiž drtivá většina lopat tam jezdila jak lopaty, ani když tam vůbec žádný čárky nebyly, normální rychlostí nás tam moc nejezdilo. Takže inkaso by asi stejně pořád nebylo nic moc. Nemluvě o tom, že ve špičkách to tam kompletně stojí. Zatím zachovávám předběžnou opatrnost.
Co se týče maggisrály, dobrá sranda, řešili jsme to se známým, co jsem se s ním po letech vezl ze zakázky, že běžně lítá už roky i několikrát týdně dolů z V Holešovičkách v průměru přes 70, přibržďuje akorát u čárek. Jenže to je IMO úsekovka, nikoli okamžitá rychlost, takže by mu měly chodit desítky výzev - nejspíš to teda asi taky vůbec není funkční? Jenže tam jak kokoti jezdí všici, pokud to nestojí komplet, vyjma hluboké noci se skoro ani nedá jet rychlejš. No a stran maggisrály jsem ho upozornil, že teprve asi dekádu tam dávno žádná sedumdesátka není, navopak je tam zase úsekovka.Na tu padesátku. Opět tam, když to zrovna nestojí, lítá celou dobu, a nikdy nic. Mi taky nikdy nic nepřišlo, ani když jsem nestihl změnit pruhy že to shodou náhod vyšlo přesně mezi čárky.
Tak uvažuju nahlas, že na víceproudých komunikacích, kde to ve špičkách hodiny a hodiny v kuse stojí, a mezi tím se většina ovcí i tak táhne jako smrad, jsou ty úsekovky jenom na oko, aby jako ovce nezačaly přemejšlet. Pavlovův reflex. Jinak už ale asi roky dávno nejsou funkční, páčto by to stálo statisíce na provozu, ale nevykasírovalo dost. Když to píšu, tak mě napadá, že většinou to je v nájmu, ani Pha, natož MČ si to nepořizovaly do OV, ne? Tak by se mohlo dát 106kama na výše plateb zjistit, jestli to jede, nebo ne? Určitě si pak v nájmu na striktně pouze odrazování nebudou platit plnohonotný cenovky, ale budou tam jenom nějaký symbolický drobný, pže dodavatel to má taky dávno zaplacený.