Nečekanou shodou okolností se mi povedlo pěkně vyj*bat s PČR...
Při mezipřístání na cestě jsem si všiml, že mi nesvítí pravá zadní obrysovka. Po vyřízení potřebného jsem žárovku rovnou vyměnil a pokračoval v cestě. Výměna je na pět minut i s drbáním na hlavně, tak proč to odkládat. Asi o 20m a dvě zatáčky později PŘEDE MNOU modrá diskotéka a prej že silniční kontrola... Následovala klasická otázka, jestli vím, čeho jsem se dopustil a takové to klasické licitování „však on se přizná sám“. Na tuto hru jim ale neskočím. Jasně, že to byla ta prasklá žárovka vzadu
Podotýkám, že VŠE se zatím odehrávalo PŘED autem...
„A vy dokážete zkontrolovat žárovky vzadu když vidíte auto jen zepředu? Jak to děláte? Můžete mi to taky ukázat? Zjednodušilo by to kontrolu vozidla před jízdou!“
„To je naše starost jak to víme. Nesvítí vám žárovka! Bude to za 500!“
„Nebude, před jízdou svítila, kontroloval jsem vozidlo.“ (Náhodou zrovna ano...) „Vy snad před každou jízdou vozidlo nekontrolujete? A děkuji za upozornění, vyměním si ji.“ A začal jsem vytahovat náhradní žárovky...
„Ne, bude to za 500!“
„Jestli tomu nerozumíte, tak nesouhlasím. A vůbec, ukažte mi, která žárovka mi nesvítí, ať si ji můžu rovnou vyměnit!“
„No pravá zadní obrysovka, nic vám nemusím ukazovat!“
Druhý PaCH šel konečně dozadu, pak se vrátil a odvedl svého asertivního kolegu stranou...
„...šepot... ale jemu fakt nesvítila... ...šepot...“
Návrat ke mě.
„Jeďte!“
„Chci protokol o kontrole!“
Beze slova odešel a odjeli...
Ani mne nezvládli ztotožnit.
Asi si požádám o protokol znovu.