To Ladislav Laker:Souhlasím s vámi ve výkladu platnosti značky IP 13b, ale v době mého parkování značka platná nebyla, jelikož jí zneplatnila dodatková tabulka, takže jsem nebyl povinen nikde nic umisťovat. Dodatková tabulka však nejen omezuje platnost značky, ale zároveň i určuje maximální dobu parkování, která je 2 hodiny.
Takže jestli jsem na parkoviště přijel před platností značky a kotouč neumístil, nebo na začátku platnosti značky, která je od 7:00 hodin a kotouč umístil, tak výsledek bude úplně stejný, parkovat můžu maximálně 2 hodiny do 9:00.
A to, si myslím, je důvod proč byla značka na místo osazena, aby se zabránilo, v době od 7:00 do 20:00 parkování delšímu než 2 hodiny.
( K tomu mě napadá ještě jeden dotaz, dá se někde zjistit za jakým účelem byla značka umístěna?)
Což se v mám případě nestalo, ani stát nemohlo když strážník z místa odcházel v 8:40. Parkovací kotouč je tam pouze pro informaci o zaparkování přes den.
Jednoznačně jsem nikoho neomezil, neparkoval delší dobu než stanovuje značka a jsem zvědav, jak to nakonec dopadne, proto tady hledám relevantní pomoc.
Osobně si myslím, že je to jenom buzerace a pokud by se to podařilo dotáhnout do konce mohlo by to spoustě lidí pomoct.
Momentálně testuji situaci, že pokud budu na místě parkovat, dávám kotouč na 21:00 hodin jelikož hodiny nerozlišují mezi 9 a 21 hodinou.
Zajímá mě, jak bude strážník argumentovat když k vozidlu dorazí před 9:00 hodinou. V podstatě si tak parkování prodloužím o další 2 hodiny
To stanice35:Přesně na to chci poukázat, že v zákoně je při začátku stání a nesmí se v průběhu stání měnit.