Odhlédnu od toho "podnikatelismu v Superbu", "SUVeismu" a "BMWismu", to už jsme kousek v novinkového "zlé černé BMW", je to nějaká malost/závist autorů, ale navigace neřeší vše, viz třeba pani, co chtěla "do vedlejší vesnice" a najela 5000km a zastavilo ji snad jenom moře, nebo od případů, kdy "díky navigaci" skončil řidič někde v příkopu, jezeru a podobně, o kamionech, co se zaseknou díky navigaci v nějaké díře díky výšce nemluvě.
Sám jsem, ač je to již 20 let, jel z Prahy do Rakovníku přes Hradec, protože jsem prostě kliknul omylem na jinou oblíbenou adresu a jel a zakecal se se spolujezdkyní, které maminku jsem právě omylem vybral v oblíbených, ač jsem chtěl jet za svým kamarádem na opačnou stranu. Nebo jsem si jednou sice zadal správný cíl, ale navigace mě vedla tak blbě, že jsem namísto rychlostní silnice jel nějakými couráky přes "hory", kde nebyla udržována silnice, byl tam sníh, já měl sjeté letní pneu (ukradnuli mi zrovna firemní auto a jel jsem narychlo vlastním) a skončil jsem v příkopu, protože ani 15km/h rychlost v zatáčce mě nezachránila.
Osobně nevidím nic špatné na tom, že někdo něco přehlédne, zazmatkuje, hlavně, když je jinde, než se běžně vyskytuje, někdy je to stres, pokud třeba běžně jezdí v jednoduchém provozu a najednou dojede někam do Prahy a podobně. Ale jsou situace, kdy prostě rozum zůstává stát, hlavně, pokud máte možnost za někým jet delší dobu a dělá kravinu za kravinou, nebo když např. magor jede v levém po dálnici, což je snad nejjednodušší situace a mimo zvládání plynu a volantu už stačí jenom jezdit na správné straně. Potkal jsem jednou takového, co jel tak max 100 vlevo, za ním dlouho kolona, blikali všichni, troubili a nic. Takže ho pak tak 10 aut i se mnou podjelo, všichni mu dali najevo, že je blb a on pořád vlevo. Z toho mi pak "rupnula cévka" a o tom, jak jsem ho šel vychovávat mluvili i v rádiu. Byl jsem nevyspalý, bylo ráno, hlava bolela, zachoval jsem se jako kokot, ale on a jeho 3 spolujezdci to stejně nepochopili, když jsem ho na dálnici zablokoval (a to se mě pár krát snažil vždy objet), asi jsem je zaskočil tím, že jsem je šel "mlátit" sám na dálnici. Nikomu se nic nestalo, byl to naštěstí rovný dlouhý úsek před Brnem a slabý provoz, ale dopadnout to díky mně mohlo opravdu špatně. A to jsem mohl být ještě rád, že mě ti 4 burani neumlátili čepicemi, měl jsem výhodu překvapení a nasranosti

Ale to bylo taky už tka 15 let nazpátek, dnes bych to už neudělal, alespoň doufám.