30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rakousko - dálniční známka  (Přečteno 32458 krát)

Mesec

• Zobrazit profil
Re:Rakousko - dálniční známka
« Odpověď #30 kdy: 25 Září 2023, 20:47:13 »

Čo sa týka umiestnenia nálepky, tu je to pekne popísané. Ak chodí pošta obyčajne, tak s tým odhodením do koša je OK do momentu, keď pôjdete opäť do Rakúska a zastavia Vás. Si píšte, že v systéme budete evidovaný ako delikvent a poriešia vás na mieste. V tomto prípade by som určite nešpekuloval a pokutu zaplatil v lehote.

Obávám se pane, že se mýlíte. Mám potvrzené od rakouské policie, že úřady a policie nejsou propojené, navíc jezdím do Rakouska často a nejčastěji potkáte hlídku měřit někde. Když vás zastaví, tak chtějí okamžitě pokutu a konec (hlavně u cizinců). U náhodné silniční kontroly on ten policista si fakt nebere občanku a nejde vás lustrovat, jen se letmo podívá na doklady a jedete dál.
IP zaznamenána

Wilda

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 25 Října 2023, 13:29:09 »

Tak jsem na to nereagoval a menší update - předali to dal...
IP zaznamenána

Wilda

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30 Října 2023, 18:04:07 »

Jenom vzhledem k poslednimu dopisu se zeptam...jake maji rakusani pravomoce tady v CR neco vymahat? A kdyz mi zatim nic neprislo doporucene, tak by se melo vzdycky dat dovolat te nejnizsi pokuty kdyby neco je to tak?
IP zaznamenána

kiterr

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 31 Ledna 2024, 11:27:43 »

Dobrý den, dostal jsem doporučený dopis z Rakouska že jsem neměl známku. Pokuta 120€. Dopis převzal syn.. Známku jsem měl nalepenou, kupoval jsem jí 20.12.2023 vracel jsem se 30.12.2023. Prohledal jsem karavan, doklad o koupi jsem už nenašel, mám jen výpis z účtu že jsem na ONO platil ale i s naftou. Co s tím? Děkuji Lehman
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 31 Ledna 2024, 15:20:02 »

Máte li platbu kartou není nic snažšího, než hezky napsat příslušné čerpací stanici s prosbou o zaslání duplikátu účtenky.
Vyhoví.
« Poslední změna: 04 Února 2024, 21:28:22 od revell »
IP zaznamenána

kiterr

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 31 Ledna 2024, 18:01:31 »

tak jsem zjistil, že jsem debil já... Když 20. koupíš a jedeš tak 30. není 10 dní ale 11... ach jo
IP zaznamenána

Mikek

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 18 Června 2024, 16:19:23 »

Nemel by nekdo fotku z toho zarizeni, kterym to kontroluji? Opravdu by me to zajimalo z ciste technickeho hlediska. Detekovat polohu dirku na znamce za jizdy a za jakychkoliv svetlenych podminek zni skoro jako scifi.
IP zaznamenána

Mikek

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 01 Září 2024, 13:51:37 »

Povedlo se mi dnes v Rakousku jet asi 10km po dalnici bez dalnicni znamky. Pote, co jsem si to uvedomil, jsem hned na prvnim odpocivadle zastavil, a koupil elektronickou. Nevi nekdo, zda to plati i zpetne na aktualni den, nebo mam smulu? Propadne jak casto jsou umisteny ty kamery co kontrolujou znamky?
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 02 Září 2024, 16:51:12 »

povedlo se mi podobné a přijde li pokuta - nevyvleču se z ní. Kouknul jsem na známku - monat, a hotovo. Platí.
Tři vjezdy na dálnici, durch celé rakousko, a až pak jsem si všimnul, že jsem se špatně podíval, a nemám měsíční ale 10denní. 360 € vyjebu za to, že jsem blbec, to, že na dvou zkurvených autech mám rakouskou roční - ale stále jezdím jen jedním jediným - to nikoho nebude zajímat. a možná i víc - jelikož prvně jsem na dálnici vjel tesně před půlnocí a netuším jestli jsem jí naposled neopustil tesně po půlnosci - jestli ano, tak plus další den nebo dva.
Teď jenom trpnout jestli to někde v systému nezapadne :( - protože to je neobhajitelné a o to víc to nasere. Nikoho nezajímá, že jako kokot kupuješ 25 let známku všude, kudy jedeš. Jedno jediné pochybení, znásobeno 3x a pojeb se člověče. Jen plať.
Kdyby alespoň existovala nějaká šance, že hele, zapoměl jsem, stalo se, chci to napravit - ale tu šanci člověk nemá. Dostane jí vrah, zabiják i zloděj, dozná se, učiní lítost a hned má nižší trest. Sebeslušnější člověk se může leda pojebat a čekat jako tele, kdy to přijde. Nemá šanci nijako zmírnit to, co byť nechtěně spáchal - projel dálnicí. Neukousnul z ní, neodnesl jí, nepoškodil. Ona tam stojí a stát bude dalších 100 a jeho projetí jí nijako neovlivnilo ani z jedné miliardtiny - ale zaplatí plnou sazbu, bez jakéhokoliv slitování. Vyjebanec - který úsekem bude třeba jezdit na kradeném, nebo nepřepsaném vozidle - ten nezaplatí nic - ale to všichni víme.
Muselo to ven, protože jsem na sebe neskutečně nasraný, jaký jsem debil. Roční na dvou autech a i tak si to odseru a zaplatím a není, jak bych to zvrátil. Leda se soudit a riskovat trestní řízení, náklady na advokáta a v případe prohry platit desetinásobek.
IP zaznamenána

Marthe

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 02 Listopadu 2024, 20:07:15 »

Takze dnes vlastni blbosti pri vyjezdu z Rakouska na Mikulov bez dalnicni znamky, jsem sjel na kruhaci na obchvat Drasenhofenu primo na Mikulov. Pocitam s pokutou - stalo se to nekomu taky a prisla pokuta? Dekuji
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 26 Prosince 2024, 18:30:00 »

mohu koupit 2 dny starou nalepovací dálniční známku a "projet veterána" - zbývá jí 8 dní platnost. Je to dobrý nápad? Může nastat nějaký problém?

Pán byl na štědrý večer otočkou ve Vídni. Co myslíte?

D-Ě-K-U-J-I
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 27 Prosince 2024, 17:54:25 »

Aký problém by mal nastať? Pokiaľ viem, tak fyzická diaľničná známka nie je spárovaná s SPZ, takže ak sa Vám podarilo ju odlepiť v celku, tak nevidím žiadny dôvod, prečo by sa nedala nalepiť na iné auto.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 27 Prosince 2024, 18:55:22 »

Děkuji, kostky jsou vrženy. Spíš mám obavu o začátek dálnice hranice A - Soproň H.

Projel jsem totiž tím novým tunelem a odbočil hned jak to bylo možné směrem na Fertö-rákosí - pak - Soproň - centrum a pak už v klidu zadara po špicových Maďarských silnicích.
« Poslední změna: 27 Prosince 2024, 18:58:50 od MatesBrno »
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 18 Února 2025, 12:45:19 »

mohu koupit 2 dny starou nalepovací dálniční známku a "projet veterána" - zbývá jí 8 dní platnost. Je to dobrý nápad? Může nastat nějaký problém?

Pán byl na štědrý večer otočkou ve Vídni. Co myslíte?

D-Ě-K-U-J-I

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den

vlastník vozidla se už dozvěděl, že mu přišel dopis (z Asfinnag). Bohužel lístek od pošťačky se někde zatoulal, a přišlo se na to zcela náhodou včera - 14 dní po vrácení dopisu.

Jel jsem s autem do Vídně a známku měl 10 denní, a v platnosti.

Dopis, že je z Asfinnag byl zjištěn zase mnou, legálně nám nechtěl nikdo nic říct, protože se vrátil do Rakouska, před 14 dny.

Poradíte? Co očekávat, co hrozí? Hrát mrtvého brouka nebo do Asfinnagu iniciativně napsat?

Děkuji
« Poslední změna: 18 Února 2025, 13:04:41 od MatesBrno »
IP zaznamenána

Mikek

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 21 Února 2025, 07:00:10 »

Jen bych se vrtátil k mé 10km jízdě po dálnici v Rakousku bez známky, kdy jsem minul minimálně 3-4 rampy s kamerami. Po půl roce se nikdo neozval, takže tím patrně opravdu lze potvrdit, že ne všechny ty sloupy jsou v jeden čas aktivní.
IP zaznamenána