30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7

Autor Téma: Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17  (Přečteno 2084 krát)

Tometree

• Zobrazit profil
Re:Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17
« Odpověď #60 kdy: 09 Listopadu 2023, 09:09:42 »

Podání vysvětlení

Rozporuji měření přístrojem Drager 7510 ARLM-0075 ze dne 17.7.23 prvním měřením v 6:13 a druhým měřením 6:18.
V manuálu přístroje Drager 7510 výrobce uvádí na str.12:
Dbejte na to, aby od posledního požití alkoholu uplynulo alespoň 15 minut! Zbytkový alkohol v ústech může nepříznivě ovlivnit výsledek měření. Rušivý vliv mohou mít rovněž aromatické nápoje (např. ovocné džusy), ústní spreje obsahující alkohol, tekuté léky či kapky, nebo říhání a zvracení. I v těchto případech je třeba dodržet čekací dobu 15 minut. Pouhé vypláchnutí úst vodou či nealkoholickým nápojem tuto nutnou přestávku nemůže nahradit!
V manuálu přístroje Drager 7510 výrobce uvádí na str.16:
V případě pozitivního výsledku se na jeho potvrzení doporučuje provést po 10 až 15 minutách druhé měření
V obou případech PČR jednala v rozporu užívání přístroje doporučená výrobcem. V Prvním bodě nelze vyloučit použití ostřikovačů před zastavením hlídky PČR. Zde musím řící, že vozidlo 2-3 minuty před zastavením řidila manželka která jej přeparkovávala cca 900 metrů od zastavení hlídky PČR.
V druhém případě nedodržela hlídka PČR stanovený čas mezi jednotlivými měřeními, při prvním pozitivním výsledku. Toto nedržení časového rozptylu může být ovlivněno použitím ustní vody s obsahem alkoholu.
Proto žádám správní orgán aby prošetřil natolik závažné nedostatky v měřením alkohotestrem Drager 7510 a přihlédl k odběru biologického materiálu který je negativní, neprokázal řízení pod vlivem alkoholu.

nějak takhle bych to mohl formulovat? asi vás to nebaví nějak moc číst. hold v tom nejsem zběhlej...
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 09 Listopadu 2023, 09:23:58 »

Tady je ještě listek u měření. Pro FU. Nějak se moc tady v tom foru neorientuji. A měl jsem za to že mi nikdo nepsal. Protože se mi nikde neobjevila ikona přichozí pošty.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 09 Listopadu 2023, 16:24:07 »

Pri nejlepsi vuli bych asi musel ty cisla hadat...bud zvetsit  nebo SZ poslat casy a hodnoty.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 09 Listopadu 2023, 17:45:58 »

Tady už by to mělo jít vidět. Mám tam ještě něco doplnit?
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 09 Listopadu 2023, 20:05:14 »

Divne je ze ty hodnoty jsou stejne, to se moc casto nestava, ale neni to nic na cem by to samo o sobe slo shodit.
Kalibrace i rozestup mezi merenima OK, takze ze samotneho listku asi neni moc co vyuzit k obrane, teda az na to ze na krvi alkohol vzrostl - coz zrovna neni ve vas prospech(pokud se teda neco nezmenilo v metodice).

O co se teda hraje?
Pokuta nizka, papiry vam vezmou a jestli si spravne pamatuju nejsou pro vas zivotne dulezite... sve o organovi, ktery dela zavery za znalce jsem jiz rekl, to pouzijete v odvolacce...

Kouknete do SZ.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2023, 21:08:57 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 09 Listopadu 2023, 21:47:40 »

Krev nevzrostla, byla 0.18 což je negativní ne? Jinak bych nebojoval...
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 10 Listopadu 2023, 13:44:02 »

Krev 0,18 promile je prostě alkohol neprokázán a tečka. Žádné dopočítávání a věštění, je to hodnota menší, než je chyba měření a možná fyziologická hladina. Požadujte, aby se k tomu vyjádřil znalec (ovlivnění alkoholem), doktor uvedl chybu měření, druhý znalec (metrologie), svědecká výpoveď policistů (porovnání pohádek o ovlivnění alkoholem), prostě vše, co úředníka odradí.

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/wepub/3671/9334/V%C4%9Bstn%C3%ADk%207-2006.pdf

https://www.judikaty.info/cz/nejvyssi-spravni-soud-ceske-republiky/fyziologicka-hladina-alkoholu-v-krvi/
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 10 Listopadu 2023, 13:49:18 »

fu: no, já tam vidím hned dvě podstatné věci, na kterých by se to mohlo točit:
1) v návodu k osbluze tohoto typu drageru se doslova píše, že měření by se mělo provést 15 minut od zastavení vozidla: „Dbejte na to, aby od posledního požití alkoholu uplynulo alespoň 15 minut!…“ Zde bylo měření provedeno prakticky okamžitě, ještě než šofér stačil otočit klíčkem v zapalování a zatáhnout ruční brzdu (viz časová posloupnost v obvinění a v protokolu z drageru).
„…Zbytkový alkohol v ústech může nepříznivě ovlivnit výsledek měření. Rušivý vliv mohou mít rovněž aromatické nápoje (např. ovocné džusy), ústní spreje obsahující alkohol, tekuté léky či kapky, nebo říhání a zvracení. I v těchto případech je třeba dodržet čekací dobu 15 minut. Pouhé vypláchnutí úst vodou či nealkoholickým nápojem tuto nutnou přestávku nemůže nahradit!“
Pokud řidič požil krátce před zastavením ovocný džus, hašlerku či třeba jen použil ostřik předního skla, mohlo dojít k významnému ovlivnění dechové zkoušky, proto výrobce upozorňuje na nutnost zachovat prodlevu mezi zastavením vozidla a první zkouškou, právě aby se vyloučily tyto vedlejší vlivy, které mohou významně ovlivnit hodnověrnost měření.
2) v návodu se pak důrazně píše „V případě pozitivního výsledku se na jeho potvrzení doporučuje provést po 10 až 15 minutách druhé měření.“ a tato prodleva opět nebyla dodržena. Proto druhé měření nelze použít jako potvrzení prvního. Pokud první orientační měření nebylo korektně potvrzeno, nelze na něj v žádném případě nahlížet jako na platné měření, dokonce ani orientačně…

Proto bych zpochybnil, navic s ohledem na výsledek směrodatné krevní zkoušky, orientační měření alkoholu dragerem… Zkouška krve neprokázala přítomnost žádného alkoholu v krvi, krom fyziologické hladiny, která je považována za normální a může maximálně jen vypovídat o předchozím požití třeba toho ovocného džusu…

Rozhodně bych nepřiznával žádné vědomé požití alkoholu den či dva před tím. Občan je bezúhonný a prakticky abstinent, jen výjimečně si dá k obědu nealkoholické pivo, o kterém nelze předpokládat, že by bylo akloholickým nápojem. Občan se cítí být tímto nesmyslným a absurdním obviněným velmi poškozen a urážího to. Právě proto, že si byl vědom své abstinence, trval na krevní zkoušce, která prokázala jeho nevinu. Setrvání SO na obvinění je nejen urážlivé, ale v přímém rozporu se zjištěnými fakty a tedy i v rozporu se zákonem.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2023, 13:50:57 od ViktorN »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 10 Listopadu 2023, 14:32:37 »

ViktorN> vse jsem probrali mimo forum...- byl upozornen na
    • 15 min, ale samo o sobe to neni strelivo na vyhru
    • ale priznal fizlum konzumaci pred, i kdyz to bylo ~30h, fizlove si to upravili a nahravku nema
    • mozny vliv leku a dehydratace na vstrebavani alkoholu, nutny zanalec
    • kontrolu metodiky MZCR a odecet, pokud bylo skutecnych 0,18, mel znalec napsat 0, pokud si spravne vybavuji, a pak je to strelivo
    • urednik neni znalcem v oboru, takze zadne pocitani a dalsi samostatne uvahy nad timto nejsou mozne
    • nesedi ani absorbce alkoholu, 2x 0,29 po 5 min. a pak nahly pokles na 0,18 za dasich 30 min...
    • odkazan na meridlo halerek  http://www.zikmund.org/alkohol/metabol.htm
    • ...
    ted si vice nevybavuji...
« Poslední změna: 10 Listopadu 2023, 14:36:27 od fu »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 10 Listopadu 2023, 17:03:24 »

fu: Já osobně si myslím, že SO-I ho uzná viným a pokud to SO-II nezastaví v pudu sebezáchovy, nemělo by to už projít přes soud. Takže rozhodně by se němělo podcenit odvolání. Těch 15 minut sice není střelivem na výhru v 1. kole (protože SO-1 bude zřejmě ignorovat všechny argumenty a proto bych to použil až do odvolání), ale je to zásadní střelivo na zneplatnění orientační zkoušky, jejíž výsledek nebyl ani potvrzen (5 minut) v souladu s návodem.
Za mne bych doporučil strategii se před SO-1 moc nevybavovat, aby se nemohli s těmito rozpory důkladně vyrovnat (ač si nemyslím, že by nějak mohli krom zrušení celého případu), protože jinak by odvolání dalo více práce. Nechat SO-I aby rozhodl a maximální úsilí vrhnout do odvolání a pak (pokud by to prošlo přes SO-II) toto odvolání použít jako podklady k žalobě.
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 10 Listopadu 2023, 17:04:44 »

Ahojte tak jsem to tam sepsal vše. Děkuji moc. Celkem mne to nabylo optimismem. Mám pocit že po poslední větě ViktorN to SO pozdvyhne ze židle :DD
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 10 Listopadu 2023, 17:07:53 »

Děkuji moc, zkusím to. Jen nevím jesti to bude stačit abych to psal já, nebo bude zapotřebí pravník...
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 10 Listopadu 2023, 17:37:58 »

Nekoho schopnejsiho na sepsani zaloby potrebujete az u soudu( to je obvykle tak min 6 mesicu cas), pro odvolani staci Vase vyjadreni a nechat si to na foru zkontrolovat, pripominkovat apod.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 10 Listopadu 2023, 18:15:06 »

Částečně vyjádření generála po bitvě a rada řidičům budoucím, ale i naznačení směru, kterým bych se teď ubíral.

Kdybyste měl nahrávku kontroly, jak to popisujete, tak to úředník v rámci pudu sebezáchovy na 99 % zahodí a při troše štěstí byste ty dva svlékl z uniformy a daňovým poplatníkům jen na platech (nehovoříc o škodách, které v budoucnu způsobí) a výsluhách ušetřil řádově deset miliónů.

Bez nahrávky je reálné riziko, že to projedete. Nebudu teď spekulovat nad pravděpodobností úspěchu u prvního úředníka, u odvolačky, u soudu, zároveň každý asi vnímá jinak, jestli je výhrou vyhraný soud mnoho let po tom, co si odkroutíte zákaz řízení. Za sebe bych byl v tuto chvíli velmi procesně aktivní a všemi silami se snažil zabránit tomu, aby to úředník uzavřel tím, že není pochyb na základě dýchání a přiznání konzumace, a zbytek důkazů, hlavně rozbor krve, ignoroval.

PS: Stav řízení? Chápu dobře, že do pondělí máte termín na vyjádření se k podkladům rozhodnutí? Tedy neřešíme odvolání, neexistuje rozhodnutí? Kdy přesně jste byl na ústním? Jak přesně je napsaná doba na vyjádření?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 10 Listopadu 2023, 23:46:46 »

nahrávku nepotřebuje, protože v rozhodnutí o vině (byl podán včasný odpor) je stejně napsáno „vyjádření řidiče: za posledních 24 hodin jsem nepožil žádný alkohol“ takže tu nahrávku by potřebovali spíše cajti. A protože ji nemají, tak si mohou tvrdit co chtějí a bude jim to jen k tíži a naopak ku prospěchu řidiče.
Nechápu proto, proč by to měl projet bez nahrávky :-)

Vyjádření k podkladům by mělo být následující:
Jsem abstinent. Trvám na tom skutečnosti, že jsem posledních 24 hodin před jízdou nepožil žádný alkohol, tak jak jsem již uvedl v protokolu.
Dechová zkouška je neprůkazná a trvám na tom, že je neplatná a že SO k ní nemá přihlížet, protože byla provedena v přímém rozporu s návodem od výrobce, který je pro obsluhu přístroje drager naprosto a bez jakékoliv výjimky závazný.
Vzhledem k tomu, že jsem si byl vědom skutečnosti, že jsem před jízdou a rozhodně 24 hodin před ní nepožil naprosto žádný alkohol, trval jsem na provedení jediné průkazné zkoušky a tou je test krve.
Test krve nezpochybnitelně a jednoznačně prokázal, že jsem rozhodně nebyl pod vlivem alkoholu, neb prokázaná hodnota 0,18 je pod hodnotou 0,24 kterážto je považovaná za normální fyziologickou hodnotu.
Žádám tímto SO, aby v souladu se zákonem ustoupil od dalšího stíhání a obtěžování mé osoby a s ohledem na právní zásadu in dubio pro reo přestupkové řízení neprodleně zastavil.

Dál bych se zatím nerozepisoval a veškeré úsilí bych pak věnoval především do odvolání, které bude pak rozhodující i pro případný soud.

« Poslední změna: 11 Listopadu 2023, 07:49:10 od ViktorN »
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7