30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17  (Přečteno 2066 krát)

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17
« Odpověď #45 kdy: 24 Října 2023, 14:36:15 »

Potřebujete kopii kompletního spisu mít fyzicky u sebe. Teprve z toho se dá vycházet, respektive z toho bude vycházet SO1 a my potřebujeme vědět, co všechno má a nemá k disposici a kde již vaří z vody a kde bude lhát. Musíme se pokusit najít jakýkoliv záchytný bod mimo to, co už máme. Závažná chyba ve vedení spisu by byla velmi pěkným bonusem! A tu prokážete jedině tím, že budete disponovat kopií spisu. Pokud najdeme rozpor v tvrzení policajtů, tak jedině dobře!
SO1 s nejvyšší pravděpodobností rozhodne o Vaší vině, protože úředník nemá co ztratit a je naprosto nepostižitelný, může lhát, může podvádět, může cokoliv jen aby vydal rozhodnutí. Vám ale jde o odvolání k SO2 a to je nejdůležitější, protože z těchto bodů bude pak vycházet i případná žaloba, pokud SO2 podrží rozhodnutí SO1.
Tady nejde o poučení pro všechny, tady jde především o Vaše papíry!
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 24 Října 2023, 21:02:10 »

Tometree:
- SO muze volne hodnotit dukazy, takze se klidne muze priklonit k drageru, ale musi oduvodnit proc...
- SO neni znalcem v oboru, takze se muze oprit jedine o znaleckym posudkem, lekarskou zpravu apod.
- mate nahravku fizlu, jak Vas nutili podepsat? poladte si to s foukanim, nemate -> Vase smula

Za me:
- namerene hodnoty neodpovidaji nejakemu zbytkaci, ze soboty... a pokud ano, tak to treba mohl pribrzdit paralen... co muze byt, pokdu par piv bylo treba 10 paru apod.,
- nemocne jatra(zajdete si na vysetreni a SO to dolozte, ze jste sice konzumoval, ale casovy odstup byl dostatecne velky. A kdybyste nebyl nemocny, tak zadny alkohol v krvi nemate, coz jste nemohl vedet.
- mate nekoho, kdo Vam dosvedci abstinenci? tak ho povolejte jako svedka
- zvejku/listerin(jestli ho teda nepijete) neukecate, mate tam laboratotni vystreni 2 metodama...
- nechte SO zalozit dukaz o vyzkumu policejni skoly, ze pri 0.3 je naopak reakce rychlejsi, nez za strizliva, tedy chybi materialni aspekt prestupku

Necekejte moc, ze se z toho neco da uvarit, je to spis kontrola nad skodami a nacasovani... pokud tedy neprijdete ze zpravou od doktora, ze mate jatra v prdeli... a nemohl jste to vedet... tak by to pak slo zahrat...
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 26 Října 2023, 10:08:41 »

u
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 26 Října 2023, 10:10:25 »

u
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 26 Října 2023, 10:49:34 »

Kde je(co obsahuje)  fotograficka dokumentace?
- nekdo fotil Vas?
- fotil merici pristroj
- vystup z pristroje
- ...?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 26 Října 2023, 11:36:59 »

A ještě bych kolegu fu (s jeho velmi důležitými body) ještě trochu doplnil — nicméně už tady je patrné jasné nedodržení prodlevy mezi zastavením vodidla a dechovou zkouškou. Aby se vyloučil vliv (např. použití ostřikovačů skla a pod.), dechová zkouška se má provádět alespoň 15 minut od zastavení vozidla.

Ke spatření vozidla s nepřipoutaným řidičem došlo v čase 18,12 hod a následně vozidlo v témže čase bylo zastaveno.
V čase 18,13 byla provedena první dechová zkouška a v čase 18,18 hod. byla provedena druhá dechová zkouška.

V manuálu ke Drageru 7510 se na str. 12 píše:
Dodržujte vždy přiměřenou vzdálenost od antén mobilních telefonů a vysílacích zařízení.
Dbejte na to, aby od posledního požití alkoholu uplynulo alespoň 15 minut!
Zbytkový alkohol v ústech může nepříznivě ovlivnit výsledek měření. Rušivý vliv mohou mít rovněž aromatické nápoje (např. ovocné džusy), ústní spreje obsahující alkohol, tekuté léky či kapky, nebo říhání a zvracení. I v těchto případech je třeba dodržet čekací dobu 15 minut. Pouhé vypláchnutí úst vodou či nealkoholickým nápojem tuto nutnou přestávku nemůže nahradit!

A dále nastraně 16 návodu je velmi důležitá věta: „V případě pozitivního výsledku se na jeho potvrzení doporučuje provést po 10 až 15 minutách druhé měření.“
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 26 Října 2023, 11:44:54 »

Jsem vyfocen jak stojím vedle vozu dvě fotky. Nic více tam nebylo. Zbytky nahraju večer. Je to náročné upravovat.
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 30 Října 2023, 08:33:23 »

Dobrý den, snažil bych se to hrát na časovou prodlevu což si myslím že je pochybení pčr. Nedodržela časový rozestup. Kde se prosím dá sehnat manuál k Drageru? Pokud by se věc dostala k soudu. Což bych byl na jednu stranu nerad, v případě neuspěchu bych papíry viděl o moc později. V případě uspěchu bych měl ale zase klid. Vyhrál někdo takovou tahanici? Nejsem první snad kdo to řešil. Byl bych v lepší pozici kdybych jim nic nepodepsal nyní? 
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 02 Listopadu 2023, 13:37:00 »

Ahojte, kdyz mám konkrétně předvolání k ústnímu jednání. Nestačilo by tam oznámit že se vyjádřím písemně. Mám zde nahrát i předvolání obviněného?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 02 Listopadu 2023, 14:39:36 »

ad 1. dotaz: myslím si, že návod k tomuto Drageru by měl být k nalezení i zde na fóru. Jinak si ho můžete stáhnout i zde: https://alkohol-tester.cz/download/download/Drager_Alcotest_7510_manual.pdf

ad 2. dotaz: Vy se můžete dostavit k ústnímu jednání, které využijete k tomu, abyste dostal kompletní spis (resp. jeho kopii), včetně soupisky spisu (důležité!). Do protokolu si necháte potvrdit rozsah všeho, co jste dostal (jmenovitý seznam vč. počtu stran), aby nemohli do spisu něco doplnit později, či jinak s ním manipulovat. No a pak sdělíte SO, že se k tomu vyjádříte až po důkladném prostudování spisu. Nic víc. A neodpovídat ani na otázky typu „a máte datovou schránku?“…
Pokud by úředník vyvíjel na Vás nátlak a nebo byste měl jakýkoliv takový pocit, podáte okamžitě na něho stížnost a zároveň cvičně námitku podjatosti, samozřejmě do protokolu.
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 03 Listopadu 2023, 10:04:44 »

Děkuji za návod.okopiruji mi ho oni a nebo mám si nafotit mobilem? Vidíte nějakou možnost úspěchu? Poslechnu vaší rady. Spíše by mne zajímalo jestli je to SO nebi drbarna.  Jsme na malém městě a už mi dva moji vrstevníci s výsměch volali ze přijdu o papiry. To taky pěkně zdvihne mandle... zatím děkuji a pripisu po prvním prestupkovem
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 03 Listopadu 2023, 11:17:18 »

Oni Vám ho bezplatně okopírují, protože na kopii spisu máte dle Spr.Ř. nárok. Na kopie si nechte dát na každý list od nich razítko a podpis (jako prokázání autentičnosti). A ještě velmi doporučuji například soupisku spisu si nafotit mobilem. Velmi často je rozpor mezi soupiskou a skutečným obsahem spisu. Nesedí počet příloh, počty stran, soupisku často založí a vede osoba jménem „Aministrator“ a pod.
Potřebujete každý detail, neb i ten sebemenší detail se nakonec může stát klíčovým argumentem!
U této operace nic nekomentujte. I když by to nebylo nakonec v protokolu, můžete mimoděk dát parazitovi informace, co má opravit, doplnit a pod.
Řiďte se pravidlem, že vše co řeknete, bude rozhodně použito proti Vám!
Domnívám se, že Vaše šance rozhodně nejsou nízké, máte slušně nabito — i když se domnívám, že SO1 rozhodne ve Vaši vinu a SO2 — KÚ to posvětí. A Vy se budete muset nakonec bránit soudně. Ale nepředbíhejme událostem. Nejdůležitější fází bude Vaše odvolání ke kraji. KÚ někdy předvede záchvěv pudu sebezáchovy, i když ani tam úředníkům neplyne žádné riziko z prohraného soudu, vše platí daňový poplatníci a úředníci jsou nepostižitelní…

Opakuji — omezte své veškeré vyjadřování na holé nutné minimum, buďte slušný ale nikoliv zbytečně vstřícný:
Dobrý den, prokažte svou totožnost (předložením občanského průkazu, nikoliv služ. průkazu) a zde recipročně předkládám svůj OP.
Chci náležitě poučit (Vy si nic číst nemusíte, úředník Vás musí výslovně poučit).
Chci nahlédnout do spisu, chci kopii kompletního spisu (a nafotit si soupisku).
Prosím každý list kopie orazítkujte a podepište.
Vyjádřím se až po důkladném prostudování spisu a po právní konzultaci, na kterou mám samozřejmě právo.
Tímto na vás do protokolu podávám stížnost a vyslovuji námitku podjatosti (kdyby úředník jakkoliv naléhal, měl blbé kecy a pod. — pro inspiraci vyhledejte zde na fóru, zejména kolega Číkus má s tím velmi nadprůměrné zkušenosti, dává sem i audiozáznamy, které jsou velmi hodnotné a velmi následováníhodné).
Před podpisem protokolu si jej chci důkladně přečíst a zkontrolovat.
Nashledanou.

Takže nedrbat (ani slovně, ani fyzicky), být maximálně stručný a nekompromisně trvat na svém. A vše se musí protokolovat! Jo a důležitá věc — NAHRÁVAT!!! Pořiďte si audiozáznam. V okamžiku, kdy by se úředník rozhodl, že nebude nic protokolovat, pak byste jinak neměl ani důkaz, že jste tam vůbec byl…
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 06 Listopadu 2023, 12:02:03 »

Ahojte, spis nakopírovaný a mám 5 dní na písemné vyjádření. Chtěl sice vědět na co se budu odvolávat, což jsem tvrdil že nevím, Něco zkusím vymyslet. Krom toho alkoholtesteru toho moc nemám. Jaký zvažujete postup? Jinak více než nyní v tom spise co jsem zde nahrál opravdu není. Jen moje fotografie a nic víc. Nějaký výsledek vypočtu zbytkového alkohu z krve taky ne. Jáké jsou vyhlídky když věc doputuje k soudu? Tady po odvolání soud trest potvrdí. Je možnost že o prominutí poloviny trestu budu žádat soud? Víte jak to dlouho trvá? někdy i dva měsíce :D. Jinak zpět, poučen jsem byl dokonce jsem i podepsal z obou stran. Poučení bylo na moji žádost.  Navíc jsem si říkal že kdyby mne nepoučil a nic jsem nepodepsal. Taky se to dalo použít. Co navrhujete ted za kroky?
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 08 Listopadu 2023, 12:04:27 »

Ahojte nedal by mi někdo vzor odvolání? Děkuji
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 09 Listopadu 2023, 08:25:57 »

Chtěl jsem se zeptat, píšu odvolání. Proti čemu? Proti příkazu jsem podal odvolání, ale proti ustnímu jednanání odvolání nedávám. Stačá teda k instanci SO1 napsat podání vysvětlení. Když mi došlo předvolání obviněného k ustnímu jednání. Kde jsem řekl že se vyjádřím písemně do 5ti prac dnů. Děkuji.
IP zaznamenána