30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Autor Téma: Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17  (Přečteno 2050 krát)

Tometree

• Zobrazit profil
Re:Alkohol 0.28 dýchání, krev 0.17
« Odpověď #30 kdy: 20 Října 2023, 14:54:56 »

1
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20 Října 2023, 14:56:26 »

2
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 20 Října 2023, 14:59:34 »

Prosím Vás chci se zaptat. Dopis mi chodí doporučeně. Došla mi poštou upomínka, abych si vyzvedl psaní na poště pro nezastižení. Mám si jej vyzvednout poslední den nebo nechat hodit do schránky po deseti dnech. Může mi to nějak přitižit? Děkuji...
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20 Října 2023, 17:28:37 »

V tom protokolu neni Vase jmeno a prijmeni, nebo to je tak skvele anonymizovano?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20 Října 2023, 19:00:44 »

To je má tě první straně. Na druhé už nic
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 23 Října 2023, 07:33:52 »

Kluci nikdo nic? Na úřadu říkal že za půlku pp 6 mesicich může být řp zpět. Ale ten zápis v kartě je prostě naprd.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 23 Října 2023, 08:04:29 »

Teď se musíte rozhodnout sám, zda bojovat, na jedné straně kapitulace s doživotním záznamem viditelným při každé kontrole, na druhé straně reálná možnost úspěchu.

Je to příkaz, ten zrušíte do osmi dnů odporem, netřeba zdůvodňovat a argumentovat. Dále to hrát směrem, že dýchání je orientační, měl jste pochyby o správnosti výsledku, proto jste požádal o krev a ta neprokázala (!!!) alkohol, proto je nesmyslné jakékoli dopočítávání zpětně.
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 23 Října 2023, 09:52:11 »

Podařilo se to někomu zvrátit.zase nechci aby urednik byl nasraný když by mi vracel řp za půlku.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 23 Října 2023, 12:52:49 »

Vzdát krev 0,17 nebo 0,18 bez boje, to mi přijde naprosto šílené. Jediné, co sázíte, je, že to budete mít ne za 6, ale 7 tisíc, což je vzhledem k následkům a šanci na výhru naprostá banalita.

A proč nechcete nasraného úředníka? To je jeho problém, pokud nebude mít obhajitelný důvod, tak řidičák v půlce prostě vrátí.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 23 Října 2023, 15:07:40 »

... nechci aby urednik byl nasraný když by mi vracel řp za půlku.

Věřte tomu nebo ne, ale ouřadovi jste naprosto lhostejný a je mu jedno jestli vás dostane na příkaz nebo později po správku. Jde mu o penízky do kasičky. Takže nasranej bude pouze když vyhrajete a to zas nehrozí, že by vám vracel řp za "půlku" :)
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 24 Října 2023, 06:43:24 »

Ahojte, Tak mi došlo předvolání k ustnímu jednání. Máte někdo myšlenku jak postupovat? Nechtěl by mne někdo za peníze od Vás zastupovat? Měl jsem jednoho právníka a ten odmítl se slovy že je to zbytečné řešit at jdu odevzdat řidičák :D. Budou přítomni i ti dva policisté? Mohu říci že ráno jsem použil ústní vodu a proto jsem trval na odběru krve která vyšla negativně?
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 24 Října 2023, 06:55:23 »

Pomůže tuto diskuzi zveřejnit? Aby přispívalo více lidí? A šlo by jsi přesunout do diskuze Alkohol?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 24 Října 2023, 08:46:21 »

Pokud se diskuse zveřejní, tak Vám zase hrozí velmi reálné nebezpečí, že si to tu budou úředníci číst a budou schopni se na to připravit. Proto vznikla kuchyně, do které mají přístup jen ověření a spolehliví členové fóra.

Jen se ještě zeptám — tu informaci o požitém alkoholu jim podal kdo? Vy sám osobně? Co jste jim vlastně řekl, k čemu jste se přiznal? Jste zde málo sdílný, moc toho o případu nesdělujete, takže je velmi obtížné se něčeho chytnout. V protokolu o měření alkoholu z krve je uvedeno, že jste údajně požil někdy (datum je začerněné) alkohol a přitom v rozhodnutí se píše, že jste neměl 24 hodin před tím žádný alkohol. Zde je tedy rozpor. Ale začernil jste (zcela kontraproduktivně) některé datumy, takže nelze usoudit spolehlivě.
Dalo by se použít tvrzení, že jste měl přiměřené důvody se domnívat, že v době, kdy jste řídil vozidlo, již nemohl být alkohol v jeho krvi v míře přesahující fyziologickou hladinu přítomen, nejednal zaviněně. Pak by nepřicházela v úvahu odpovědnost za přestupek (Viz např.: NSS 7 As 105/2010-96). Jde o to, co jste jim vlastně přiznal a co je z jejich strany prokázáno (mají-li audio záznam).
Měření drageru se dá zpochybnit:
1) první zkouška se má dle manuálu provést nejdříve za 15 minut po zastavení vozidla, aby se vyloučily ostatní okolnosti (ústní voda, použití ostřikovače skel a pod.) Byl jste dotázán na požití jakékkoliv látky před testem (ústní voda, léky, ovocný džus, mentolové žvýkačky, bombóny a pod.)? Co když jste měl v ústech mentolovou žvýkačku a nebo hašlerku?
2) v manuálu se píše: „V případě pozitivního výsledku se na jeho potvrzení doporučuje provést po 10 až 15 minutách druhé měření.“ Ve Vašem případě byla druhá zkouška provedena již po 5 minutách a tedy v rozporu s manuálem přístroje. Proto by k výsledkům měření přístrojem nemělo být přihlíženo.
3) dokumentace k Drageru uvádí určité provozní hodnoty (teplota a vlhkost prostředí, přítomnost jiných vysílačů a telefonů a tak dále), byly tyto podmínky dodrženy? Jak jsou tyto okolní podmínky v okamžiku měření zdokumentovány ve spise?

Potřebujete získat kompletní kopii spisu, včetně jeho soupisky (i soupiska spisu je velmi důležitá). A zjistit, co má ještě SO k disposici (audio/video záznam a pod.). Buď tam zajděte mimo ústní jednání (a k ničemu se rozhodně nevyjadřovat) a nebo kompletní kopii celého spisu získejte až na ústním jednání s tím, že se k věci vyjádříte až po prostudování kopie spisu. Nic jiného nevypovídejte! K tomu nepotřebujete doprovod. Tedy za předpokladu, že dodržíte pravidla a nenecháte se vyprovokovat k jakékoliv výpovědi či komentáři. Pak byste potřeboval doprovod jedině k tomu, aby Vám vlepil včas pohlavek a zacpal ústa… :-)

Jakmile záskáte kopii spisu, začerněte pouze vaše identifikační údaje a identifikaci úřadu a čísla spisu, adresy a pod. Ponechte ale nezačerněné časové údaje, ty jsou důležité! No a spis sem dejte k disposici. Rozhodně bych nedoporučoval zveřejnění tohoto případu mimo tuto uzavřenou sekci. Jde o papíry! O Vaše papíry…
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 24 Října 2023, 10:45:26 »

...došlo předvolání k ustnímu jednání ... Budou přítomni i ti dva policisté?

To se dozvíte z pozvánky na ústní jednání. Pokud tam jsou zmíněni svědci, tak tam rozhodně běžte. Pokud tam svědci nejsou zmíněni, či o nich úředník zapomněl informovat, tak účast zvažte, za mě je v takovém případě zbytečná. Ale samozřejmě si zajistěte kompletní spis, jak už tu zaznělo. Samozřejmě se můžete vyjádřit písemně, svědky navrhovat, z důvodů nejasností požadovat policisty i doktora, prostě cokoli, co úředníka otráví a raději se vrhne na snažší kořist.

Mohu říci že ráno jsem použil ústní vodu a proto jsem trval na odběru krve která vyšla negativně?

Jakoukoli alespoň trochu uvěřitelnou historku a neměnit jí. Ústní vodu, žvýkačku, či jen trvat na nespolehlivosti dýchacího měření a proto jste požadoval krev.
IP zaznamenána

Tometree

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 24 Října 2023, 13:35:01 »

Děkuji za informace. Zastaven v pondělí ráno. V neděli žádný alkohol nebyl. V sobotu pár piv ale měl jsem upal tak jsem měl i dva paraleny 500 takže jsem na ně určitě nepil. To je jen v lékařské zprávě. Tak jsem se naštval a napsal jsem tam že za posledních 24 h jsem nepožil žádný alkohol. Do spisu jsem byl nahlížet a nic víc tam nepřibylo. Jen to co jsem zde vložil. Ty panáky si tam policisté dopsali když jsem podepisoval a ja se snimi začal handrkovat. Pokud nám to nepodepíšete, tak vám nevrátíme řidičák. Vytírací technika, takže už z tohoto důvodu nikde kamerový záznam nebude po tom co si chlupatý dovolili. Neměl jsem vůl podepisovat a řidičák jim nechat. Poučen na ostřikovače byl ale na jiné látky ne. Listerin běžně používám a navic jsem před dýchaním snědl žvýkačku. Tohle je poučení pro všechny. Alkoholtestr mi ukázal doma nulu a o deset min později 0,29? Jsou Dragery nastaveny na větší citlivost. Kalibrační teplota 21 až 29 stupňů celsia? Kalibruji v oboru délky a změna 1 stupně znamená že kalibrace na koncových měrkách nevycházejí. Proto potkávám hodně lidí kterým chlupatý posílají za přeložené kamiony co jsou v cestě zabudované váhy a naváží o 2 až 3 t navíc flastry jako kráva a jsou přitom 2 t pod doložností. čia tuhle metodiku pro čmi řeší. Opravdu je to fraška po několika ti auditech za tenhle rok. Tak nechápu že úředník, má ještě tu odvahu se odvolávat furt dokola na čmi kalibraci drakaru, když směrodatná by měla být krev.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7