30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování na zeleni, rovnou příkaz  (Přečteno 881 krát)

Heyek80

• Zobrazit profil
Parkování na zeleni, rovnou příkaz
« kdy: 16 Července 2023, 11:22:16 »

Do schránky mi přišel dopis (byl vhozen do schránky, na místě nebydlím), který obsahoval rovnou příkaz, že se uznávám vinným, že mé vozidlo parkovalo na městské zeleni na Praze 6 a chtějí po mně 1000,-  Pokud odhlédnu od situace, že mám datovou schránku a doručení mělo být datovkou, tak mi vadí nemožnost "udat" řidiče. Ono je paradoxní, že jsem to opravdu nespáchal (auto užívá příbuzný). Samozřejmě netuším, jak situaci komplikuje to, že  jde o o porušení závazné vyhlášky o ochraně veřejné zeleně (auto prý parkovalo před garáží, ale předními koly stálo na hlíně, která již patří obci).

Vzhledem k chybnému doručení se mi nechce nijak reagovat, ale na druhou stranu bych rád přehrál situaci na pravého řidiče, neboť nemám náladu ani čas se tomu moc věnovat.

Máte nějakou radu jak postupovat?
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Parkování na zeleni, rovnou příkaz
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2023, 11:37:58 »

Auto i datovka jsou na fyzickou osobu nebo to je nějak komplikovanější?
Na oznámení i zásilce byste měl mít trackovací číslo, proklepněte si to na stránkách pošty, jestli to fakt bylo vhozeno do schránky oficiálně nebo k tomu někdo nalhal nějakou pohádku.
Pokud by opravdu bylo nedoručeno, tak ignorovat a nikdy nikde se o obsahu toho psaní před úřady nezmiňovat.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2023, 13:15:05 »

Můžeme ten příkaz vidět?
IP zaznamenána

Heyek80

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2023, 14:46:10 »

Auto i datovka jsou na fyzickou osobu nebo to je nějak komplikovanější?
Na oznámení i zásilce byste měl mít trackovací číslo, proklepněte si to na stránkách pošty, jestli to fakt bylo vhozeno do schránky oficiálně nebo k tomu někdo nalhal nějakou pohádku.
Pokud by opravdu bylo nedoručeno, tak ignorovat a nikdy nikde se o obsahu toho psaní před úřady nezmiňovat.

Auto i datovka jsou na fyzickou osobu, předchozí pokuty vždy přišly přes datovku
Podle trackingu byl před 14 dny adresář nezastižen, po 10 dnech vhozeno do schránky. Což odpovídá skutečnosti.
IP zaznamenána

Heyek80

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2023, 15:11:32 »

Můžeme ten příkaz vidět?

Přikládám.
Opravdu mě zaráží, že tam o mně mluví jako o sprostém zločinci a já přitom to auto řídil naposledy před 10 lety a na inkriminovaném místě jsem pravděpodobně nikdy v životě nebyl.
« Poslední změna: 16 Července 2023, 15:14:28 od Heyek80 »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2023, 18:13:58 »

Buď podejte včas odpor nebo poskytněte více informací k doručení příkazu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16 Července 2023, 18:22:00 »

Já bych se skoro klonil k podání včasného odporu, tohle se jeví jako předem vyhrané.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16 Července 2023, 18:33:06 »

Asi jsem to špatně formuloval. Pokud je šance stihnout včasné podání odporu, učiňte tak. V opačném případě poskytněte více informací k doručení příkazu.
IP zaznamenána

Heyek80

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16 Července 2023, 20:26:47 »

Asi jsem to špatně formuloval. Pokud je šance stihnout včasné podání odporu, učiňte tak. V opačném případě poskytněte více informací k doručení příkazu.

Info o doručení jsem psal výše, ale pro jistotu to zopakuju:

1. Mám datovou schránku, ovšem příkaz přišel normálně poštou.
2. Na adrese nebydlím, takže jsem si dopis nemohl převzít.
3. Dopis byl po 10 dnech od prvního pokusu o doručení vhozen do schránky.
4. Tam jsem jej dneska našel, když jsem jel kolem a vyzvedl si poštu.

Na základě čeho mám podat odpor(mám čas na podání odporu do středy)? Předpokládám, že se mnou nebudou bavit a jen potvrdí předchozí rozhodnutí + zaplatím poplatek za správní řízení.
« Poslední změna: 16 Července 2023, 20:30:54 od Heyek80 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 16 Července 2023, 20:51:14 »

Na základě toho, že se Vám nelíbí a je to vůbec úplná blbost :-)
Způsob podání odporu viz jiná témata. Ale pozor na lhůtu, ono to možná je už dneska, když byl první pokus o doručení v červnu.

Doplnění: Nepletu-li se, pak pokud byl první pokus o doručení 26. a 27. června, lhůta končí dnes, tzn. nutno podat do zítra. Pokud v posledních třech dnech června, pak do úterý.
« Poslední změna: 16 Července 2023, 20:59:40 od Eric »
IP zaznamenána

Heyek80

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 16 Července 2023, 21:34:09 »

Doplnění: Nepletu-li se, pak pokud byl první pokus o doručení 26. a 27. června, lhůta končí dnes, tzn. nutno podat do zítra. Pokud v posledních třech dnech června, pak do úterý.

Oprava: odpor již nejde podat, první doručení bylo před 20 dny - předpokládal jsem, že fikce doručení je od doby, co je zásilka fyzicky vhozena do schránky. To jsem ale na uvedené adrese nebyl, takže nebyla žádná šance, že bych se k tomu dopisu dostal včas.

Ale doručení mělo být přes datovku! Mám to řešit nebo to mám nechat vyhnít a počkat na exekutora a teprve pak se začít hájit, že mi to nebylo doručeno?
« Poslední změna: 16 Července 2023, 21:57:23 od Heyek80 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 16 Července 2023, 21:59:51 »

V jaké datum proběhl první pokus o doručení a v jakém datu bylo uloženo?
IP zaznamenána

Heyek80

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 16 Července 2023, 22:03:16 »

Oprava: odpor již nejde podat, první doručení bylo před 20 dny - předpokládal jsem, že fikce doručení je od doby, co je zásilka fyzicky vhozena do schránky. Ale doteď jsem na uvedené adrese nebyl, takže nebyla žádná šance, že bych se k tomu dopisu dostal včas.

Ovšem doručení mělo být přes datovku! Mám to řešit nebo to mám nechat vyhnít a počkat na exekutora a teprve pak se začít hájit, že mi to nebylo doručeno?

Nebo zaplatit a hodit to za hlavu?
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17 Července 2023, 06:23:42 »

Víkendy počítáte do lhůty? Ten tracking pošty nechte i se dny.

Určitě bych neplatil.

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 17 Července 2023, 07:07:45 »

Ten tracking jsem nezmiňoval z důvodů počítání dnů, ale jestli si pošťačka nevymyslela převzetí nebo odmítnutí zásilky. Jelikož orgán doručování podělal, tak se lhůtou netrapte, viz paragraf 41 správního řádu.

Buď (po věcné stránce byste to opravdu neměl prohrát) podejte odpor a zdůrazněte chybné doručování a prohlašte, že jste obálku ve schránce objevil před <8 dny.

Nebo to ignorujte, ale s vědomím, že to ouřadi začnou vymáhat, až pak byste zpochybnil doručení a dostal se k bodu předchozímu.
IP zaznamenána