30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Blokové čištění - povinnost vrátit odtažené vozidlo  (Přečteno 220 krát)

Tomkins

• Zobrazit profil
Blokové čištění - povinnost vrátit odtažené vozidlo
« kdy: 08 Listopadu 2024, 13:31:04 »

Ahoj. V našem městě při blokovém čištění odtáhnou vozidlo na sběrné parkoviště, a nedají vám o odtahu vůbec vědět. Takže když svoje auto nenajdete, voláte na policii, a oni vám dají kontakt na někoho z odtahové služby, kdo vám řekne, kde vaše auto je.

Když jsem si však našel § 19b zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, tak tam se píše: "Po pominutí důvodů pro odstranění silničního vozidla je vlastník pozemní komunikace povinen vozidlo bez zbytečného odkladu vrátit na místo, odkud bylo odstraněno, nebo na jiné vhodné místo v bezprostředním okolí viditelné z místa, odkud bylo vozidlo odstraněno. Není-li to možné, oznámí vlastník pozemní komunikace provozovateli silničního vozidla a Policii České republiky místo, kde je možné vozidlo vyzvednout, a způsob jeho vyzvednutí."

Jde mi o to, že už se mi stalo, že jsem auto nutně potřeboval, ono bylo přitom už několik dní odtažené na nějakém odstavném parkovišti. Nikdo mi nezavolal, neinformoval mě o tom, ani vozidlo nevrátil na původní místo.

Když jsem kontaktoval město, odbor dopravy, tak mi napsali, že tu povinnost nemají. A když jsem jim poslal tuto citaci zákona, tak mi odpověděli, že až o tom rozhodne nějaký soud, tak se tím začnou řídit. Čímž mě docela naštvali.

Jde mi teď o princip. Vadí mi, že mi ten úředník tvrdí, že to v zákoně není, a že město to tím pádem dodržovat nemusí, i když to v zákoně očividně je a město by to dodržovat mělo. Jenže očividně to nevadí ani odboru dopravy, ani starostovi.

Můžu s tím něco dělat, je na ně nějaká páka, aby alespoň začali dávat vědět lidem, kterým odtáhli auto?
« Poslední změna: 08 Listopadu 2024, 13:33:13 od Tomkins »
IP zaznamenána