Takže znovu zdravím. Dostalo se mi odpovědi od velitele strážníků, načež nevím, zda je toto k pláči, nebo k smíchu.Anonymizovaný dopis přikládám k této odpovědi, doufám, že se mi to povede...
Prosím o radu, zda mu ještě odepsat, či se na to vykašlat, příp. jiný postup...
Mně se to jeví asi takto:
- "Na základě pohovoru se strážníky..." - Pokud je mi známo, výpověď strážníka nemá váhu výpovědi svědka, natož, když jsem mu mé tvrzení podložil jasným videozáznamem.
- "... jsem došel k závěru, že nejednali v rozporu s oprávněním k zastavování vozidel" - Takže zákon hovoří nějak jinak, než tak, jak jsem mu napsal, resp. jak jsem popisoval v úvodní zprávě? Nebo si prostě s nějakým zákonem vytřeli prdel?
- "Nechci se pouštět do debat, zda závada na osvětlení registr. značky (je-li to schváleno a je součástí osvětlení vozidla) je přestupkem či nikoliv neboť právní názory na toto téma jsou rozdílné" - Pokud je mi známo, tak zákon by neměl mít více výkladů. Existuje na toto téma "osvětlení SPZ" nějaký rozsudek soudu, který by to potvrzoval, či vyvracel?
- konstatování, že přestupek by strážníci stejně nemohli řešit s ohledem na důkazní nouzi - To je blbost, sami jsou jistě vybaveni kamerami, jelikož si sami nahrávají na internet různá videa, kdy "zasáhli" proti různým "živlům" apod., viz. youtube...
- A teď perlička "...pochybení strážníka, který po vás vyžadoval potřebné doklady. Na dotaz uvedl, že je to z důvodu běžné kontroly. MYSLEL TÍM VŠAK VE VZTAHU K DOKLADŮM, KTERÉ JE PO ŘIDIČI OPRÁVNĚN POŽADOVAT" - No a? To nevysvětluje, proč mne bezdůvodně zastavili...
Asi bych to dál neřešil, kdybych nevěděl, že takto zastavují vozidla zcela běžně. A ještě lidem projíždějí lékárničky apod., na což vůbec MP nemá právo.... Bohužel, většina lidí mlčí a ještě jim ty pokutičky cáluje... A vyloženě hlídka, která toto učinila, je skutečnou "elitou" MP Litvínov...