30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pozdní žádost o občanský průkaz 2021-2023  (Přečteno 517 krát)

agent6

• Zobrazit profil
Pozdní žádost o občanský průkaz 2021-2023
« kdy: 19 Dubna 2023, 23:00:19 »

Zdravím a dovoluji si s odkazem na podobné otevřené vlákno https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1778.msg141050 přidat zkušenost.
Během covidového šílení v únoru 2021 expiroval OP, podal jsem formální žádost ve lhůtě přes d.s., ouřad odpověděl oznámením, že takto žádat nelze a musím osobně.
Omezení osobních svobod opatřeními MZ a naprostá nepotřebnost tohoto dokladu trvala do letošního března, kdy jsem si umínil založit bankovní účet, toť bez důkazu trvalého pobytu v podobě OP pro většinu bank nemožné, a obohatil se návštěvou příslušného ouřadu. Po cca dvacetiminutové diskusi po podání žádosti, snad se všemi soudružkami oddělení, které se kolem mě zvědavě couraly jako slepice kolem polochcíplé myši, mi byla jednou z nich (jenž se nepředstavila, až na žádost šeptla příjmení) uložena pokuta na místě, s níž jsem nesouhlasil. Na finále se dostavila i s. vedoucí a na mé právní dotazy neřekla nic víc, než všechny ostatní: "vinen! pokladna má ještě otevřeno! neděláte dobře, že nás zdržujete od oběda a nechcete nám ihned přispět."
Audiozáznam komedie mám - výrok o uložení pokuty příkazem na místě i nekompetentnost soudružek odpovědět na právní otázky.

Po týdnu přišel příkaz k úhradě pokuty vyšší (1k), než uložené na místě (600). Na to má reakce odporem, nyní doručena výzva k ú.j. Jsa respiračně marod, omluvil jsem se písemně současně s žádostí ve smyslu  § 36 odst. 2 s.ř. o poskytnutí informace o řízení. Jako bonus přidal žádosti o informace o osobách úředních a statistiku přestupkových řízení.

Bude-li se svolením správců vlákno prozatím skryto, doplním další dokumenty.
Děkuji!

edit 20.4.: Doplnění dokumentů: příkaz ze dne 7.3.2023, odpor, předvolání k ú.j.

Dodávám, že první žádost o OP byla podaná ve lhůtě jako vyplněný pdf formulář, původem ze stránek MmB (nebo MV). Na "doporučení" MmB ze dne 22.02.21 jsem nereagoval.
« Poslední změna: 20 Dubna 2023, 17:34:26 od agent6 »
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Pozdní žádost o občanský průkaz 2021-2023
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2023, 09:18:49 »

To bude chtít, protože pořád nevíme, co konkrétního vám dávají za vinu.
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2023, 08:27:48 »

Tak já bych tvrdil, že to co vám dávají za vinu není pravda, neboť jste žádost o vydání průkazu ve lhůtě prokazatelně podal podáním ze dne XY, přičemž řízení ve věci této žádosti dosud nebylo přerušeno, zastaveno, ani ukončeno vydáním dokladu, tedy de iure dosud běží.
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2023, 10:47:31 »

Moc jsem to nezkoumal - ale odkaz:
https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/87.html

edit: hm, tak asi ne: https://portal.gov.cz/formulare/formular-pro-odeslani-udaju-a-fotografie-obcana-pro-zadost-o-obcansky-prukaz-datovou-schrankou

Ale porovnejte skutečný stav ke dni, kdy jste podával v roce 2021 žádost. Protože to zjevně šlo, leč bylo to novelou zákona zrušeno.

« Poslední změna: 21 Dubna 2023, 10:56:48 od gumidos »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2023, 16:14:06 »

Nebo se to dá zkusit uhrát na míru společenské škodlivosti přestupku. Pokud dostatečně prokážete , že byla nulová, tak budou mít dost komplikované odůvodnění k uvedené pokutě.
Já neměl OP 12 let a pak při žádosti o pas o na mě zkoušeli s pokutou až 10 tis.
Vedoucí Boženka nechtěla věřit tomu, že se dá bez OP fungovat.. Když jsem ji vysvětlil, že vše se dalo řešit pasem + případně potvrzení o trvalém bydlišti a pokud chce hrotit pokutu , tak se těším na odůvodnění společenské škodlivosti.  Rezignovala a OP jsem dostal zcela zdarma.
IP zaznamenána

agent6

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27 Května 2023, 15:00:21 »

Děkuji všem přispějivším za podněty.

Prosím pěkně pana @sennheiser: mohli by mi poskytnout č.j./sp.zn. jeho věci, příp. rozhodnutí (privátně), jenž bych použil jako argument k předvídatelnosti rozhodování? Děkuji.

Nyní byla doručena výzva k vyjádření k podkladům před vydáním rozhodnutí, k ústnímu jednání ani nahlížet do spisu jsem nešel, nemíním tím marnit čas. Sepisuji argumentaci, ale úspěchu zastavení řízení MmB nepřikládám příliš velkou šanci, beztak bude nutné i odvolání, system si práci přece musí zajistit.

Zatím jsem získal několik odpovědí na žádosti o informace a na stav řízení, pro zajímavost přikládám. Je zřejmé, že podjatost, stejně jako materiální stránka přestupku, je u panstva zcela abstraktní pojem. :)
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27 Května 2023, 20:53:54 »

Žádné číslo jednací není, jelikož žádné správní řízení ani nezačlo. Při žádosti o nový pas ouřada zjistil, že nemám OP. Prý je to přestupek, který budou muset řešit. Zavolal nějakého nadřízeného, který mě tam hned začal řešit , že to bude pokuta a že tedy sepíšeme protokol.
V klidu jsem mu vysvětlil, že OP jsem nikdy nepotřeboval a tudiž společenská škodlivost je 0. A dále, že pokud je to přestupek, tak promlčecí doba je jeden rok, a pokud OP nemám 12 let, tak je již promlčeno ( sice není - jde o trvající přestupek), ale nadřízený asi nebyl úplně kovaný v zákonech a tak jen nasraně odešel s tím, že mi to jen tak neprojde.
Zažádal jsem tedy o OP. No a při vyzvednutí proběhla  už výše uvedená situace s vedoucí Boženkou.
( ten pohled na úřednici, když jsem si šel ty doklady vyzvednout byl fascinující -- jak zjistila jméno, tak vzala telefon a řekla: "Boženko, tak už je tady" :-)  )

Ve Vaší situaci, bych argumentoval tím, ať úřad doloží jak během té doby, co jste OP neměl, byla prokázána společenská škodlivost.
Je někde v registrech záznam o tom, že jste nepředložil OP a tím ztížil nějaký procesní úkon?
A když budou ještě trvat na urban legend, že OP je jedinečný doklad totožnosti, tak jim to rázně vyvrátit.
https://muj-pravnik.cz/obcansky-prukaz-prukaz-totoznosti/ 

Takže by to mělo skončit napomenutím. Tak jako u mne.

IP zaznamenána

agent6

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Července 2023, 23:39:29 »

Děkuji všem za příspěvky a podněty. Přidávám rozhodnutí MmB a podané odvolání. Velkou šanci výhry u JmK nevidím, který i s ohledem na rozsudky NSS, v těchto několika málo případech drží tvrdou linii.

Prosím o případné připomínky k odvolání, případně doplnění, myslím, že je potřebné stále bojovat o naklonění judikatury na stranu občana.

edit 26.7.: upravené odvolání
« Poslední změna: 26 Července 2023, 21:07:35 od agent6 »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26 Července 2023, 19:23:32 »

Pěkně napsané...Možná bych tam jen doplnil reakci na jejich obhajobu společenské škodlivosti - kde uvádí, že některé údaje prokazující totožnost neobsahuje žádný jiný doklad...  Zde bych důrazně uvedl, že prokázání totožnosti je možné provést mnoha způsoby a to i kombinací dokladů.
A takový doklad o trvalém bydlišti ( zelený papírek co za 50,.Kč Magistrát vydává ) je v kombinaci s pasem naprosto plnohodnotná náhrada OP.
Ve Vašm případě tedy nemohl být naplněn materiální znak společenské škodlivosti, jelikož zákonem požadovaný úkon jste jednak splnil - žádost podána včas ( to že nebyla během Covidu akceptována je v tuto chvíli nepodstatné) a za druhé chybějícím OP jste za celou dobu trvání přestupku nezpůsobil sebemenší ztížení prokázání totožnosti, jelikož jste vždy měl kombinaci dokladů jenž OP plně nahrazuje.
Pokud s tím SO nesouhlasí, ať poskytne důkaz, kde bude jasně prokázáno ztížení mé identifikace nepředložením OP.
IP zaznamenána

agent6

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2023, 20:07:27 »

K námitce podjatosti úředních osob v odvolání se orgán postavil nepřekvapivě. K tomu bude podáno odvolání, takovou svévoli nelze tolerovat, už jen proto že orgánka pochybuje a nevyzvala stěžovatele k doplnění podání.

Na žádost o poskytnutí rozhodnutí odvolacího orgána na podaná odvolání v minulosti KÚ zaslal tři rozhodnutí. Docela nechutná travestie je u všech (vč. mé věci) totožná argumentace k materiálnímu aspektu, prakticky okopírovaná z rozsudku NSS 2 As 23/2018, § 13, ovšem významově zcela opačná než od NSS, jak jsem vytknul v odvolání.

Domnívám se, že v tomto procesním stadiu je už možné vlákno otevřít veřejně. Děkuji.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpna 2023, 22:20:12 »

No je to opravdu neznalost úředníků, že OP není nenahraditelný a jediný  doklad na prokázání totožnosti. Zcela ignorují kombinaci dokladů, která zajistí  identické prokázání totožnosti.. Tohle by už nějaký správní soud měl rozbít.
IP zaznamenána

agent6

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 03 Října 2023, 23:48:01 »

Soudružky MmB nepřekvapily.
Vyřizuje: Mgr. Lenka Hanáková
referent všeobecné správy vnitřních věcí, tel. č.: 541 652 223

Ještě jsem to podrobně nemohl číst, ale letmo je to prakticky copy-paste odvolání s přídavky španělské inkvisiční oponentury.
Zaměstnáme tedy soud. Bude mít někdo zájem se spolupodílet na hození vidlí vidlákům do této agendy?

IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 05 Října 2023, 15:28:57 »

parazit se teda činí..
ale ta konkrétní společenská škodlivost není prokázána.. Navíc pokud by zákonodárce považoval OP z jedinečný doklad totožnosti, tak by v zákonech byl specifikován výslovně občanský průkaz. Je tam ale doklad totožnosti což jednoznačně dovozuje i možnost použít jiný doklad, který pro konkrétní situaci bude dostatečný pro potřebné údje.  A tu absenci trvalého bydliště , že není ani na ŘP a ani  v pase... jednoznačně rozbít potvrzením o trvalém bydlišti - malý zelený papír vydaný Magistrátem.
JM kraj má zhulené právníky... bylo už tolik věcí, co soudy nebo nadřízené orgány omlátily JMK o hlavu.
IP zaznamenána