30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM  (Přečteno 1091 krát)

lee55

• Zobrazit profil
Re:Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM
« Odpověď #45 kdy: 29 Ledna 2024, 22:17:02 »

Děkuji za rady, dnes jsem do jejich DS odeslal doplněné odvolání - viz příloha. Tu část ohledně výše pokuty a nevyžádání si doplnění odvolání již u SO1 jsem si ponechal pro sebe .....pro případnou správní žalobu. O vývoji budu dále informovat - hezký večer všem.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 16 Února 2024, 12:26:03 »

Dobrý den všem,
dnes jsem z DS po 10 dnech vyzvedl rozhodnutí SO2 - viz příloha.

Celé jsem to přečetl mnohokrát, ale vzhledem k mým velmi malým zkušenostem (toto je můj 1. případ) si nejsem jistý, zda je to tímto ukončeno jako WIN, a nebo celé kolečko začína od počátku - tedy SO1 mě jako provozovatele vyzve k udání řidiče ?

na 1. straně rozhodnutí se píše - cituji:

"přezkoumal a rozhodl takto:
rozhodnutí správního orgánu I. stupně ze dne 25.07.2023, sp.zn.: -------------- a č.j.: ----------, se podle ustanovení § 90 odst. 1 písm. b) správního řádu, zrušuje a věc se vrací správnímu orgánu I. stupně k novému projednání."

Poslední odstavec v rozhodnutí:
"Protože správní orgán I. stupně postupoval v rozporu s platnými právními předpisy, nezbylo odvolacímu správnímu orgánu, než odvoláním napadené rozhodnutí zrušit a věc vrátit k novému projednání. Nezbytné bude určit jednoznačně provozovatele předmětného motocyklu a ve vztahu k tomuto provést šetření, kdo v inkriminovaném místě a čase vozidlo řídil. Na základě tako zjištěného stavu věci a doplnění spisové dokumentace o písemnosti, které v této absentují (viz. výše) bude následovně dále postupováno."

Mohu Vás poprosit, zejména ty zkušené, zda by mi napsali co si tomto rozhodnutí myslí ?....resp. zda to mohu hodit za hlavu jako WIN nebo nikoliv a co si mám připravit pro další postup ?

Děkuij za komentáře a přeji hezký den.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 16 Února 2024, 19:20:38 »

Tohle kolo jste vyhrál, ale úplný konec to ještě není. Teď je na tahu úřední parazit, vyčkávejte.

Pokud chcete ještě proaktivně využívat lhůty, můžete např. navrhnout přezkum tohoto rozhodnutí SO2.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 09 Dubna 2024, 12:15:52 »

Zdravím Vás vespolek,
do DS mi v době dovolené dorazila zpráva (doručeno fikcí dne 23.3.2024) ohledně "SEZNÁMENÍ S PODKLADY ROZHODNUTÍ". Víceméně mě informovali o tom, že na základě rozhodnutí Krajského úřadu Středočeského kraje, byly doplněny chybějící podklady a že se mohu dne 03. 04. 2024, ve 9:00 hod vyjádřit k jeho podkladům i ke způsobu zjištění důkazních materiálů, popřípadě navrhnout jejich doplnění. Na to jsem reagoval dnes (po dovolené) tím, že jsem je opět požádal o zaslání části spisu abych věděl co mají k dispozici. Na žádost o zaslání části spisu mi totiž v minulosti reagovali kladně a zaslali jej :-) Anonymizované rozhodnutí přikládám.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 01 Července 2024, 14:12:19 »

Dobrý den všem,
dnes jsem z DS v posledni 10.den vyzvedl přiložené Rozhodnutí o přestupku. Stále trvají na tom, že mám zaplatit:
" ......pokutu ve výši 5000,- Kč (jedentisícpětsetkorunčeských).

Pokutu a náklady řízení je povinen uhradit do 30 dnů ode dne nabytí právní moci tohoto rozhodnutí.
Pokutu v částce 1500 Kč na účet č. 19-032xxxxx/xxxx, V. symbol ......"

Pro shrnutí připomínám:
1. nedoručili výzvu provozovateli - převzal někdo jiný
2. mají zmatečné požadavky ohledně platby vyměřené platby
3. nedoložili zákonnost měření - viz závěr šetření SO2
4. SO1 neprovedl šetření kdo v inkriminovaném čase a místě vozidlo řídil - viz závěr přezkoumání SO2

Mám se proti tomuto rozhodnutí opět odvolat k SO2 ve lhůtě 15 dnů nebo jaký je prosím další postup ?...kdy je ten správný čas na správní žalobu ?

Děkuji za ochotu a pomoc a přeji hezké léto všem :-)
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 09 Července 2024, 13:35:51 »

Ahoj panove, prosim muzete mi dat vedet jak mam dale postupovat kdyz to SO2 vratil s výtkami na SO1 a ten mě opětovně vyzval k zaplacení pokuty a nákladů sprábního řízení ?...příloha v předchzím příspěvku...od 1.července mi běží 15denní lhůta na případné odvolání, ale nemám zkušenost zda se mohu i podruhé odvolat :-(
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 09 Července 2024, 17:36:43 »

Ano, můžete se odvolat znovu. Platí, co je napsáno v tom Rozhodnutí na poslední stránce v části Poučení.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 11 Července 2024, 09:18:37 »

Podejte včas odvolání, pro začátek blanketní. A až Vás úřední parazit vyzve k doplnění odvolacích důvodů, sdělte mu, že nebyla doručena sprdelní výzva. Do spisu jste již nahlížel a nechal pořídit kopii?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 12 Července 2024, 13:46:40 »

OK, díky mnohokrát...blanketní odvolání tedy pošlu 15.den přes DS. Do spisu jsem fyzicky nenahlížel ale poslali mi kopii spisu na základě žádosti o Poskytnutí info 106-1999 Sb. Ve spise není kopie té správné doručenky s cizím podpisem a číslem OP :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 12 Července 2024, 13:51:54 »

Gratuluji k získání spisu přes infožádost, to se málo kdy podaří.

Ale obávám se, že se tedy tomu nahlížení stejně nevyhnete, když vám "zapomněli" poslat kopii doručenky.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 22 Července 2024, 10:36:17 »

Jsem kokot, ve víru dovolených a omezeného přístupu k počítači jsem úplně zapomenul na 15.den pro zaslání odvolání ...poslal jsem jim ho tedy az 16.den přes DS. Vím, že jsem to podělal, ale nemám představu jak moc. Co teď bude následovat ?...mohu se ještě nějak bránit třeba - tou správní žalobou ?...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 22 Července 2024, 12:38:40 »

Kdy byl ten 15. den?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 22 Července 2024, 13:00:23 »

1.7.2024 v 11:24 mi to bylo doruceno do DS, tzn. 15. den byl 16.7.2024 a já jim to dal 17.7.2024 v 8:18:34 do DS :-(
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 22 Července 2024, 13:07:13 »

01.07.2024 došlo k přihlášení do DS? Pokud ano, tak jste podal odvolání opožděně, tedy nepřipadá v úvahu ani ta správní žaloba (nevyčerpal jste řádné opravné prostředky).

Pokud si toho SO2 všimne (předpokládám že ano), musí podání posoudit ne jako odvolání ale jako žádost o přezkum. Tam ale není příliš velká šance na úspěch, takže jste to nejspíš prohrál.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 22 Července 2024, 13:20:56 »

Ano...1.7.2024 to byl 10.den takže jsem se do DS přihlásil, stejně by bylo doručeno fikcí. Tzn. teď mám vyčkávat co udělá SO2 ?...pokud si všimne nebo ne ? Stále tam mají ve výroku zmatečně uvedenou výši pokuty, viz předchozí komentáře
IP zaznamenána