30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 6

Autor Téma: [LOST] Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM  (Přečteno 1079 krát)

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM
« Odpověď #15 kdy: 15 Dubna 2023, 16:40:53 »

Obecně dělají obstrukce. Osobně bych se dotázal jenom na to doručování, tedy výzvu, doručenku. Nebo, pokud tam někdo/Va zajde, tak vše. Pokud Vy, tak hlavně nediskutovat, nenechat se opít rohlíkem a lidskostí.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 15 Dubna 2023, 16:41:13 »

Ad odpor: Pardon, nečetl jsem dost důkladně.

Ad zaslání spisu: Ano, domnívám se, že Vám spis nebudou chtít zaslat. Ale mohu se samozřejmě mýlit.

Pokud jste si naprosto jistý, že Vám nebyla výzva doručena (a to ani fikcí), lze zkusit minimalistický přístup, kdy jim pouze napíšete, že Vám nebyla výzva doručena (ať si překontrolují doručenky) a správní řízení tak bylo zahájeno v rozporu se zákonem (nechť tedy správní řízení zastaví a už neobtěžují). Pokud přesto vydají rozhodnutí o vině, lze nahlédnout až poté a podat odvolání.

Pokud chcete postupovat opatrněji (ale za cenu více úsilí), lze spíše doporučit nahlédnutí do spisu, důkladné prostudování a žádost o nařízení ústního jednání (případně další kroky).
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 15 Dubna 2023, 19:26:40 »

Obecně dělají obstrukce. Osobně bych se dotázal jenom na to doručování, tedy výzvu, doručenku. Nebo, pokud tam někdo/Va zajde, tak vše. Pokud Vy, tak hlavně nediskutovat, nenechat se opít rohlíkem a lidskostí.

Pokud se tam zastavím - mimo úřední hodiny, ale v pracovní dobu, tedy například v úterý kolem 12:00 a nebudou mě chtít nechat do spisu nahlédnout tak to nejlépe musím nahrát a požadovat potvrzení, o tom že mě nenechali nahlédnout ?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 15 Dubna 2023, 19:31:04 »

Citace
Pokud chcete postupovat opatrněji (ale za cenu více úsilí), lze spíše doporučit nahlédnutí do spisu, důkladné prostudování a žádost o nařízení ústního jednání (případně další kroky).

A to nahlédnutí, prostudování spisu a žádost o UJ musím stihnout do té stanovené lhůty 10 dnů, že ano ? Já jenom abych věděl kolik času na to zaslání vyjádření opravdu mám.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 15 Dubna 2023, 21:17:52 »

I kdyby Vám spis poskytli ( což je velice nepravděpodobné - raději upraví 5 stránkový mustr dokumentu se zdůvodněním, proč to nejde)
tak to časově nejde stihnout.
Možná bych zkusil jen úplně přímý telefonat na úřad, kde budete hrát blbého, že nastala nějaká nejasnost ohledně konkrétní doručenky a že si jen potřebujete zkontrolovat podací číslo lístku pošty. Třeba natrefíte na tetku, která Vám jej po telefonu řekne. Není to žádná informace, která by podléhala ověření osobních údajů. Nic za to kromě 3 minut času nedáte. A získat můžete číslo a pak pomocí tracking kodu zjistíte zda bylo doručeno fikcí nebo převzetím ( alespoň pro začátek). Když ověříte , že fikcí nejspíš GAME OVER.

ad zapráskaná datová schránka: ač jsem byl vždy také odpůrce tohoto státního výmyslu, tak v dnešní době je to již asi použitelné a hlavně bezpečné, aby se nějaká zásilka nezatoulala. Nemůže nastat doručení fikcí, abyste o tom nevěděl. U české pošty je eventuálně možné, že doručí fikcí,ale Vy dopis nemáte. ( líný pošťák, který nevhodí oznámení a ani opětovné oznámení a ve finále nevhodí ani ten dopis- sice málo pravděpodobné, ale ne nemožné - navíc proti tomu nemáte obranu. Dokážu si představit doručovatele, co má třeba nějaký osobní konflikt s daným člověkem a schválně mu může " nedoručit")
Při použití aplikace datovka.cz a archivace včetně obálky s duplikací místa uložení je to velice bezpečné a hlavně trvalé. A zadarmo.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17 Dubna 2023, 09:48:19 »

DD,
děkuju za rady. Díky Vám všem se mi povedlo zjistit číslo RR322832715CZ. Dle informace z webu sledování zásilek ale není zřejmé kdo ji převzal. Je tam pouze uvedeno Dodání zásilky..z toho lze odvodit, že nebylo doručeno fikcí nebo nelze ?..viz obrázek
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 17 Dubna 2023, 10:10:06 »

Fikcí doručeno nebylo. Aby došlo k fikci doručení, musela by být písemnost, kterou se nepodařilo na první pokus doručit, po dobu 10 dnů uložena na poště. Tedy:

a) To převzal adresát dne 27.06.2022 osobně, což je potvrzeno jeho podpisem na dodejce (doručence) a doručeno bylo.

b) To převzal někdo jiný, tedy dodejka obsahuje nějaký jiný podpis, a doručeno nebylo.

Jakým způsobem jste se dostal k tomu podacímu číslu?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 17 Dubna 2023, 13:03:21 »

Pánové, znovu Vám všem moc děkuji.

Zkusím tu popsat moji dnešní zkušenost a věřím, že stejně jako mě nyní tak by v budoucnu mohla pomoci i jiným.

Na základě Vašich rad jsem zkusil zavolat do Benešova - tam mě vyfuckovali :-(

Napadlo mě to vzít z 2.konce - zavolal jsem na českou poštu, kde mi bez RR čísla nepomohli, ale dali mi spojení na dodejnu. Tam jsem narazil na velmi ochotnou paní, která nejenomže nad rámec svých povinností vyhledala v jiném systému ono RR číslo, ale došla i do archivu a fyzicky to našla a pomohla mi s identifikací. Takže mohu říci, že nebylo doručeno fikcí, ale osobně.

Na lístku je napsáno moje jméno, cizí podpis a číslo OP, které samozřejmě není moje :-)...tzn WIN

V tuto chvíli je tedy taktika taková, sebrat ouřadovi v benešově co nejvíce času a peněz a přitom udržet WIN. Jaký byste prosím pěkně zvolili další postup aby jim z kasy ubylo co nejvíce peněz na výstavbu dalších buzerkamer ?

Ještě jednou Vám všem dekuji - cikus, frantisek, sennheiser, swenak...jste skveli :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 17 Dubna 2023, 14:20:13 »

Takže mohu říci, že nebylo doručeno fikcí, ale osobně.
Takže můžete říci, že doručeno nebylo. Ale WIN to ještě zatím ještě není, byť to máte rozehráno hezky.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 17 Dubna 2023, 14:24:04 »

..jaký je tedy, prosím, Váš návrh dalšího postupu s ohledem na výše uvedené ?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 17 Dubna 2023, 14:25:27 »

Teď je na tahu úřední parazit. Vyčkávejte. To je takový minimalistický postup, kdy si necháte ono nedoručení až do odvolání.

A nebo jim můžete rovnou sdělit to sladké tajemství, že nemají doručenou výzvu.

Mám za to, že oba postupy jsou srovnatelně vhodné.
« Poslední změna: 17 Dubna 2023, 14:26:59 od Číkus »
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 17 Dubna 2023, 14:31:09 »

...ja jsem již psal, rád bych jim pustil žilou..alespoň nějakou námahu...
třeba jim přes DS poslat tužádost o kopii části spisu...vím, že jste tu psal, že ji pravděpodobně nepošlou a raději vyplní nějaký 5ti stránkový elaborát, ale snad je to na chvíli zaměstná...nebo to fakt nemá vůbec význam ?..

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 17 Dubna 2023, 14:32:57 »

To klidně pošlete. A můžete přidat také nějakou infožádost (třeba na platy a vzdělání), stížnost, námitku podjatosti, žádost o postoupení správního řízení k jinému úřadu...
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 19 Dubna 2023, 11:38:21 »

Tak mi dnes do DS přistála část spisu :-)...zajímavé je, že jejich doručenka neobsahuje to číslo OP (ppouze podpis. který také není můj ) zatímco doručenka z archivu pošty má i to číslo OP, které není moje :-)
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 19 Dubna 2023, 11:44:50 »

To bude asi díky GDPR a ochraně osobních údajů.
IP zaznamenána
Stran: 1 [2] 3 4 ... 6