Zdravim vsechny kolegy,
mam tu novy, vazny pripad a chtel bych poprosit o zhodnoceni, zda je moje predstava o moznem zpusobu vedeni pripadu spravna.
Kamarad-spoluzak, toho casu ridic z povolani, se vsemi pismenky v ridicaku, byl dopaden v hodne nalitem stavu.
Protoze spolu casto mluvime, zakladni dovednosti komunikace s policajty ode me zna, bohuzel ve stavu, v jakem byl, jim odmitnul vse, vcetne dychani a krve.
Situace benga pomerne verohodne popsali v Oznameni, nicmene se uplne nepochlubili, ze kolegovi se podarilo jim ujet (par set metru), zabocit na parkoviste za jednim barakem. Byli v aute dva, oba stihnuli vystoupit a odejit od auta nez je dojeli pomahaci-chranici. Kolega jim nedal zadne doklady, identifikovali si ho nejspis jako majitele auta.
Spolujezdec dal obcanku. Ve spisu jsou fotky, kde oba stojej mimo auto a na CD je prilozene video z osobni kamery benga, kde je jen kratce zaznamenano, jak odmita dychat, krev a podepsat.
Ja vidim jako jedine vychodisko se snazit hrat na to, ze kolega neridil. Otazka je, jestli pouzit spolujezdce a rici, ze ridil on?
Je ochotny spolupracovat. Prekvapilo me, ze ve spisu neni video z kamery z policejniho auta. Je mozne, ze by na nem bylo videt, ze je dojeli az ve chvili, kdy byli oba mimo auto.
Myslite, ze toto je spravna cesta? Pokud ano, na co si dat pozor a neudelat chybu?
Prikladam Prikaz a Oznameni.
Mockrat dekuji.