Dne 03.04.2023 proběhlo ústní jednání. Audiozáznam samozřejmě mám. Na začátku mne úřední parazit René chybně poučil o právech, když tvrdil, že ke zmocnění je potřeba písemná plná moc a zapřel mi možnost ústního zmocnění do protokolu (a také mi nechtěl dát kopii spisu). Na základě toho jsem si vyřval přivolání nadřízeného parazita a následně se přesunul do kanceláře nadřízeného parazita a podal
stížnost a námitku podjatosti.
I přes podání námitky podjatosti však ÚJ pokračovalo a byl vyslechnut opičák Kubíček (mongoloid), který před kanceláří čekal přes dvě hodiny. Opičák Vašek (cikán) se z důvodu nemoci omluvil.
Protokol z ústního jednání vč. výslechu opičáka Kubíčka. Opičák se dopustil několika lží:
1. Prý jsem tvrdil, že jsem na čerpací stanici přišel pěšky. To není pravda, odmítal jsem jim sdělit, jak jsem se tam dostal a lze to prokázat audiozáznamem z kontroly (viz úvodní příspěvek).
2. Prý jsem byl poučen (asi o právech?) druhým opičákem. Opak opět prokazatelný audiozáznamem.
3. Předmětné vozidlo prý měli (skoro) celou dobu na dohled. Opak prokazatelný jejich vlastním videozáznamem a skutečností, že kolem ČS projeli rovně.
4. Nepředložil jsem doklady k řízení vozidla. To je sice pravda, ale
potvrzení o provedenému úkonu uvádí něco jiného.
5. Opičák měl trochu zmatek v pojmech zastavit/stát a objíždění/předjíždění.
6. Nebylo mi proti mé vůli vnucováno převzetí náústku od alkotesteru.
První část správního spisu, následuje výpis z karty řidiče, předvolání (mne, opičáků), omluva opičáka.
Za zmínku stojí, že dle soupisu bylo
antedatované pověření parazita Reného vloženo do spisu až po samotném ÚJ. Bylo tedy ÚJ vůbec vedeno oprávněnou úřední osobou? Bylo vůbec správní řízení zahájeno?
Dále spis obsahuje videozáznamy:
1.
záznam z přední kamery2.
záznam ze zadní kamery3.
záznam z kamery na čerpací staniciVidea z fízlkáry končí před vjezdem na čerpací stanici v čase 13:31:20. Naopak video z čerpací stanice se odehrává v čase od 13:39:40, tedy o více než 8 minut později. Mám za to, že opičáci dlouhé minuty kroužili po okolí, než našli podobné auto vozidlu, které nebyli schopni zastavit a chtěli si zchladit žáhu na jeho řidiči.