30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Víkendové pravidlo 2023  (Přečteno 386 krát)

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Víkendové pravidlo 2023
« kdy: 25 Ledna 2023, 10:30:12 »

Objevil se jeden úřad, který tvrdí, že když lhůta na odvolání uplynula v neděli, tak podání poslané v pondělí už je opožděné.

Doufám, že nenastala nějaká změna v počítání lhůt v roce 2023 a že se úřad prostě jen plete.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Víkendové pravidlo 2023
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2023, 10:53:20 »

Nenastala, naopak už je najisto, že by pondělí platilo jak pozemní poštou, tak přes DS.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2023, 11:01:01 »

Nemají pravdu a tak je (podle situace) nechte dělat co chtějí a vpalte jim to v odvolání.

Edit: nevšiml jsem si že o odvolání jde, pak tedy pokud nejde o papíry nebo nějakou velkou částku nechte to být, vše si důkladně zadokumentujte, počkejte na vymáhací dopis a pak zaplaťte. Po prekluzi to napadněte, že odvolání nepřijali protiprávně a už si jenom nechte peníze vrátit myslím i že s nějakým drobným úrokem.

Pokud možno veškerou korespondenci odteď nechávejte doručit fikcí abyste pak mohl tvrdit, že jste odvolání považoval za podané a vymáhanou částku jste raději zaplati a až později zjistil, že se jedná o tento případ.

« Poslední změna: 25 Ledna 2023, 11:10:51 od pk202 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2023, 11:01:05 »

swenak> Problematika nejasnosti termínů u DS se týkala data fikce doručení, nikoli termínu pro podání.

Lafayette> Pokud lhůta pro podání vyjde na nepracovní den, posouvá se na nejbližší pracovní den.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2023, 11:12:12 »

Lafayette> Pokud lhůta pro podání vyjde na nepracovní den, posouvá se na nejbližší pracovní den.

Vím, proto mě zarazilo, že mi úřad tvrdí, že lhůta končila v neděli a tedy podání v pondělí je opožděné. Navíc je to relativně zkušený úřad a úřednice, mám s ní už mnoho správních řízení. Takže mě zarazilo, že to takhle tvrdí.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Ledna 2023, 11:14:06 »

Nemají pravdu a tak je (podle situace) nechte dělat co chtějí a vpalte jim to v odvolání.

Edit: nevšiml jsem si že o odvolání jde, pak tedy pokud nejde o papíry nebo nějakou velkou částku nechte to být, vše si důkladně zadokumentujte, počkejte na vymáhací dopis a pak zaplaťte. Po prekluzi to napadněte, že odvolání nepřijali protiprávně a už si jenom nechte peníze vrátit myslím i že s nějakým drobným úrokem.

Pokud možno veškerou korespondenci odteď nechávejte doručit fikcí abyste pak mohl tvrdit, že jste odvolání považoval za podané a vymáhanou částku jste raději zaplati a až později zjistil, že se jedná o tento případ.

Zároveň mé údajně opožděné odvolání předali na SO2 jako žádost o přezkum, takže ještě musím počkat, jestli jim to kraj nehodí na hlavu.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Ledna 2023, 11:56:35 »

swenak> Problematika nejasnosti termínů u DS se týkala data fikce doručení, nikoli termínu pro podání.

Máte pravdu, má chyba.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2023, 18:21:23 »

Zároveň mé údajně opožděné odvolání předali na SO2 jako žádost o přezkum, takže ještě musím počkat, jestli jim to kraj nehodí na hlavu.

Tak podstatné pro další vývoj je už vše další přebírat fikcí a nekomunikovat v té věci s ouřadem.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Ledna 2023, 20:42:38 »

Tak podstatné pro další vývoj je už vše další přebírat fikcí
To je samozřejmě standard.

a nekomunikovat v té věci s ouřadem.
Jak to myslíte?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Ledna 2023, 23:38:13 »

No nijak to nepopohánět, pokud Vám pošlou že odvolání neuznali tak na to nijak nereagovat a počkat do prekluze.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26 Ledna 2023, 08:41:58 »

Aha, samozřejmě .
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Července 2023, 08:26:27 »

Ahojte. Nepyrátský dotaz, ale také se dotýkající víkendu. Předem díky za jakoukoli odezvu.

a) Máte někdo zkušenost, jak "víkendové pravidlo 2023" přijali úředníci v oblasti doručování veřejnou vyhláškou? Dle rozsudku
https://next.codexis.cz/judikatura/JD434425
by se to mělo týkat všeho, výslovně i tohoto způsobu doručování.

b) Velký úřad pověsí v den X. Můj malý obecní úřad v den X+1. Od kdy se počítá 15. den doručení? Dle třetího odstavce
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p25
se lingvisticky přikláním k X, po věcné stránce spíše X+1.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Července 2023, 12:47:54 »

I lingvisticky mi to přijde jako x+1.
IP zaznamenána