30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 0,28 a 0,27  (Přečteno 8189 krát)

Nervy

• Zobrazit profil
Re:0,28 a 0,27
« Odpověď #15 kdy: 13 Července 2023, 13:32:59 »

Cast dvě
« Poslední změna: 13 Července 2023, 19:36:09 od Nervy »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 13 Července 2023, 20:07:44 »

Nějak jsem nepostřehl, zda Vám byl či nebyl odebrán ŘP.
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 13 Července 2023, 20:13:52 »

ŘP nebyl odebrán.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 14 Července 2023, 00:49:46 »

Pode mně (a matadoři mi snad dají za pravdu) je možné to ustát, nicméně je nutné si přiznat, že to tak dopadnout nemusí. To že Vám zůstal ŘP vám dává možnost si případně ty cca 3,5 měsíce bez ŘP načasovat jak takž podle potřeby.
Takže pokud si to nechcete raději odkroutit hned teď v létě je na místě odvolání. V každém případě nejprve blanketní. Raději den, dva před vypršením lhůty než pozdě.
Pak se musíte soustředit na to, že hodnota 0,04 je opravdu minimální a že se opravdu může jednat o fyziologickou hladinu. Zkuste tady pohledat různé podobné kauzy a poučit se z nich.
Nahrávku kontroly náhodou nemáte ? Já například včera při kontrolní kontrole dýchal ihned po zastavení a nebyl jsem vůbec poučen o tom, že bych před tím neměl nějakou dobu pít nebo jíst a měl jsem v puse žvýkačku. No byla samozřejmě 0.00 ale kdyby tam něco bylo, měl jsem nahráno, že mně nepoučili a při takových hodnotách by se na tom dalo stavět.  POkud nahrávku nemáte je to bezpředmětné, ale jako bod do odvolání to dát můžete.
Nemáte náhodou cukrovku ? to by taky bylo vysvětlení
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 14 Července 2023, 07:45:53 »

Nahrávku bohužel nemám, hrajeme ale o ten čas a celou kauzu směřujeme k rozhodnutí NSS
https://sbirka.nssoud.cz/cz/spravni-trestani-dukazy-v-rizeni-o-prestupku-orientacni-dechova-zkouska.p3724.html?q=Alkohol
Odstavec II.nicméně z celého spisu je patrné,že úřednice mě od začátku chtěla ulovit. Dokonce tam napsala větu ve které vkládá policistům do úst vtu :ˇNicméně nelze opomenout skutečnost, že se policisté nacházeli v době zjištění přestupků v
bezprostřední blízkosti obviněného, tudíž museli jednoznačně zaregistrovat protiprávní jednání
obviněného, což je pro správní orgán rozhodující, kdy jej vyzvali k provedení dechové
zkouškyˇ
A přitom to bylo přesně jako ve vašem případě, zastavil podal doklady a dýchal. Jsem v kontaktu s pane Sigmund, tohle jméno jistě všichni zde přítomní máme. Dle něj tento důkaz policie u soudu nemá šanci. Ale já nemám úplně dobrý pocit že půjdu až k soudu.....možná budu muset. Je schopen mi napsat znalecký posudek na fakt, že do 0,3 je stále u člověka možná zvýšená fyziologická hranice. A teď otázka pro zkušené.... po odvolání ke krajskému úřadu to postupuje jak? Zase nějaké sezení  a výslechy? Nebo tento úřad bude rozhodovat na základě celého spisu plus obsah odvolání?
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 14 Července 2023, 09:06:21 »

Na tu větu poukazujete již podruhé, ale  osobně tam nevidím nic závadné. Tím dle mého netvrdí, že to řekli, nebo tvrdí fízlové, pouze vyjádřila, ač nepodloženě, svůj závěr, nebo spíše názor. Tedy, můžete v rámci opravného prostředku namítnout, že to není podloženo atd, ale že by to bylo něco, na čem se dá stavět a jenom tím zásadně změnit směr, to se mi moc nezdá.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 14 Července 2023, 09:20:48 »

swenak: na to existuje konkrétní terminus technicus: „tvrzení úřednice je nepřezkoumatelné“.
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 14 Července 2023, 09:22:15 »

Na tu větu poukazujete již podruhé, ale  osobně tam nevidím nic závadné. Tím dle mého netvrdí, že to řekli, nebo tvrdí fízlové, pouze vyjádřila, ač nepodloženě, svůj závěr, nebo spíše názor. Tedy, můžete v rámci opravného prostředku namítnout, že to není podloženo atd, ale že by to bylo něco, na čem se dá stavět a jenom tím zásadně změnit směr, to se mi moc nezdá.

Souhlasím, pro mne to je spíš důkaz toho, že od počátku byl můj pocit správný že je proti m zaujatá. Bylo to cítit i při ústních jednáních.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 14 Července 2023, 11:57:25 »

Tak námitka podjatosti, nebo možná i stížnost - není na místě?
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 14 Července 2023, 12:04:47 »

Tak námitka podjatosti, nebo možná i stížnost - není na místě?
Nevím, proto zde píši neboť vím že zde jsou i dosti ostřílení borci v této problematice....
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 14 Července 2023, 17:48:51 »

Osobně si nemyslím, že by vám přiznali její podjatost jen na základě nějakých vašich (byť správných) dojmů.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 14 Července 2023, 19:11:29 »

Pokud vím, tak podjatost je možné namítat v případě, kdy úředník má poměr k projednávané záležitosti. Pokud se chová jako podjatý, přestože k tomu nemá žádny faktický důvod, jedná se o nesprávný úřední postup, v extrémních případech zneužití pravomoci úřední osoby.
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 15 Července 2023, 04:44:05 »

Ta podjatost je podle mě také slepá ulička. Musí odvolání obsahovat věcné připomínky a zdůraznit námi formulovaná fakta. Máte někdo zkušenost jak krajský úřad postupuje? Rozhoduje už jen na základě spisu nebo ještě bývá slyšení? Když rozhodne v neprospěch je už hotovo? Už není možnost dalšího odvolání? Už jen soud?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 15 Července 2023, 08:05:56 »

Opravný prostředek proti odvolacímu rozhodnutí neexistuje, následuje prvostupňová správní žaloba.
IP zaznamenána

Nervy

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 15 Července 2023, 09:06:05 »

Opravný prostředek proti odvolacímu rozhodnutí neexistuje, následuje prvostupňová správní žaloba.
Když se žaloba podá musí se ŘP stejně odevzdat ? Ptám se ať vím jak se připravit na vše...
IP zaznamenána