30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování začka IP12 otočená o 90° ke směru jízdy  (Přečteno 955 krát)

Yudrup

• Zobrazit profil
Re:Parkování začka IP12 otočená o 90° ke směru jízdy
« Odpověď #15 kdy: 07 Října 2022, 15:04:23 »

@Číkus: Bohužel tento konkrétní postup má jeden háček, manželka nemá řidičák. Nicméně, pokud se nějaký jiný řidič dozná k zaparkování vozidla, předpokládám, že vyjádření manželky, že převzala sprdelní výzvu je potřeba stále doložit.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07 Října 2022, 15:10:05 »

IMHO by šlo i tak použít původně navrhovanou variantu, ale lze i modifikovat:

- Ve vyjádření manželky bude pouze její potvrzení, že převzala sprdelní výzvu a potvrzení, že podpis na doručence je její. A její podpis pod vyjádřením se bude snad shodovat s podpisem na doručence.
- Na základě sprdelní výzvy tedy udáte někoho jiného (třeba sebe, nebo jakéhokoli jiného spolupracujícího řidiče).
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 08 Října 2022, 04:40:56 »

Vzhledem k tomu, že
manželka, nadiktovala svou občanku
tak bych do toho nějaké prohlášení manželky vůbec netahal. Prostě bych namítnul že to poslali bůhvíkomu, protože číslo OP není moje. Jen ať si na to kdo to převzal přijdou sami. Jestli to je vůbec relevantní a budou to vůbec zjišťovat.
« Poslední změna: 08 Října 2022, 04:51:06 od pk202 »
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 09 Října 2022, 17:50:54 »

@pk202: díky za připomenutí čísla občanky, taky jsem si říkal, že napoprvé do toho manželku nebudu tahat, když vlastně nic nevím, že.
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 04 Prosince 2022, 12:12:50 »

Zdravím,
případ se posunul následovně: účastnil jsem se ústního jednání, jehož výsledkem je napráskání řidiče a následné zastavení řízení s provozovatelem (takhle to zní jednoduše, ale to jednání rozhodně jednoduché nebylo, zaznívaly tam věci, jako že úřad má doručeno a kdo to převzal ho nezajímá a mám si to vyřídit s poštou a podobně).
Řidiči následně přišlo Předvolání k podání vysvětlení. Chápu správně, že se musí k podání vysvětlení dostavit osobně? V poučení akorát vyhrožují pokutami ale už tam není nic o tom, že by se mohl nechat zastoupit, nebo reagovat korespondenčně.

Tady jsem to asi podcenil, že jsem si nezajistil jeho písemné vyjádření dopředu... Tomu, že by osobně jednal s úřady jsme se přesně chtěli vyhnout...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 04 Prosince 2022, 12:40:51 »

To správní řízení s provozovatelem bylo skutečně zastaveno? Tj, bylo vydáno a doručeno usnesení o zastavení řízení? Pokud ano, pak by věc měla být vyhraná.

Podání vysvětlení lze učinit i písemně a nebo se na to úplně vykašlat a nereagovat. V zastoupení ale vysvětlení podat nelze.

IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 04 Prosince 2022, 15:49:50 »

@Číkus ano, mám Usnesení o zastavení řízení s razítkem, kdy nabylo právní moci. Bylo mi řečeno, že jestli se k tomu řidič nebude hlásit, tak ho zase obnoví (nebo zahájí nové, přesnou formulaci si nepamatuji).

Pokud bychom chtěli to podání vysvětlení učinit písemně, jak na to?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 04 Prosince 2022, 19:08:02 »

Hoďte sem to usnesení o zastavení řízení.

Mám za to, že je vyhráno, neboť:
1. znova zahájit s provozovatelem nemohou (ne bis in idem)
2. na  řidiče nemohou (§ 125g(1) ZPPK)
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 04 Prosince 2022, 20:40:24 »

Mám za to, že je vyhráno

No jo, ale úřadu to musím nějak sdělit, sám na to evidentně nepřijde. A určitě nechceme, aby řidič dostal pořádkovou pokutu podle §137 odst. 2 správního řádu, protože se nedostaví k podání vysvětlení.

Edit: smazal jsem druhou stranu usnesení, mám za to, že tu není potřeba
« Poslední změna: 19 Prosince 2022, 21:58:15 od Yudrup »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 04 Prosince 2022, 21:05:33 »

Tak skutečně vyhráno, gratuluji!

Teď už je v podstatě jedno, jak se udaný řidič zachová. Možností je několik, žádná z nich není špatně. Udaný řidič může:

a) dostavit se k podání vysvětlení a přiznat se
b) dostavit se k podání vysvětlení a nepřiznat se (odmítnout podat vysvětlení, říci, že neparkoval, udat někoho jiného ...)
c) to samé co a) nebo b) ale písemnou formou bez dostavení se osobně
d) k předchozím variantám lze přidat i to, že se udaný řidič úředním parazitům vysměje
e) úplně dopis ignorovat

Mám za to, že ani jedna z variant není špatně.
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 15 Února 2023, 18:08:03 »

Zdravím opět po nějaké době.

Tak skutečně vyhráno, gratuluji!

Gratulace zatím byla předčasná, dle mého předpokladu SO opět zasílá příkaz, kterým ukládá pokutu provozovateli vozidla. Později ho sem nahraji.

Nyní mám ale rychlý dotaz. Řidič reagoval písemně a přiznal se. V tom příkazu SO tvrdí, že se řidič bez řádné omluvy nedostavil k podání vysvětlení, přestože ten napsal, že se omlouvá a řidiči uložil pořádkovou pokutu. Něco takového jsem čekal a předpokládal jsem, že se řidič odvolá.

Jenže ten doteď netuší, že ho SO obeslal s nějakou pokutou, ta byla doručena fikcí a již před nějakou dobou nabyla právní moci. Dnešní dotaz tedy zní, jestli se s tímto vůbec dá něco dělat, nebo nezbývá než tuto pořádkovou pokutu zaplatit.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 15 Února 2023, 19:18:02 »

To je nějaká blbost ne? O dva příspěvky zpět je usnesení o zastavení řízení ohledně přestupku provozovatele vozidla.

Skutečně přišel příkaz provozovateli vozila?
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 16 Února 2023, 17:46:44 »

Bylo mi řečeno, že jestli se k tomu řidič nebude hlásit, tak ho zase obnoví (nebo zahájí nové, přesnou formulaci si nepamatuji).

SO jedná konzistentně s tím, co mi bylo řečeno při ústním jednání, jestli je to blbost nebo ne, to je otázka.

Teď je na místě podat včas odpor, tady už bych předpokládal, že by bylo vhodné argumentovat, proč to blbost je. Poradíte?

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 16 Února 2023, 18:17:51 »

Ten příkaz je na stejné jméno a týká se stejného přestupku jako usnesení a byl vydán později než to usnesení?
IP zaznamenána

Yudrup

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 16 Února 2023, 18:38:30 »

Ano, ano a ano. Číslo jednací také souhlasí.
IP zaznamenána