30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Strategie obrany - zastavení na IP13c Praha 3?  (Přečteno 5904 krát)

virtual

• Zobrazit profil
Re:Strategie obrany - zastavení na IP13c Praha 3?
« Odpověď #45 kdy: 13 Února 2023, 19:12:25 »

Věc má překvapivý vývoj. Odvolací orgán (MHMP) podle očekávání zamítnutí žádosti o prominutí zmeškání úkonu potvrdil, nicméně sám zkoumal, zda nejsou předpoklady pro přezkoumání rozhodnutí. Dospěl k závěru, že rozhodnutí bylo vydáno v rozporu s právními předpisy (námitkami odvolatele se nezabýval). Po vrácení spisu má SO1 pokračovat v řízení. Odvolací orgán zavazuje SO1 pokusit se o dostatečné objasnění skutečností souvisejících s prokázáním přestupku a zároveň i o objasnění složky zavinění.
Autíčko snímalo 24. 2. 2022, co lze nyní očekávat od SO1? Předpokládám, že při případném dalším ÚJ můžu odmítnout vypovídat, provozovatele přes SprDel už by nahánět neměli, že?
Přikládám formulaci z reakce SO2 na odvolání proti rozhodnutí o zamítnutí žádosti o prominutí zmeškání úkonu. To následné rozhodnutí přiložím později.
« Poslední změna: 13 Února 2023, 19:15:00 od virtual »
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 26 Května 2023, 12:56:14 »

Po zrušení Rozhodnutí přišlo, že úřad zastavuje řízení proti řidiči, neboť spáchání skutku nebylo obviněnému prokázáno viz příloha. Orgán ale stále opakuje, že ke spáchání přestupku došlo.
Detekce byla 24. 02. 2022, hrozí ještě SprDel? Od kdy se nepočítá řízení proti řidiči do promlčecí lhůty (jestli tomu dobře rozumím)?
Pokud by hrozil SprDel, rozporoval bych v odvolání trvzení SO, "že ke spáchání přestupku došlo", neboť podle mého názoru SO neprokázal, že se tak stalo (že došlo k "zastavení a stání" podle § 2 zákona o silničním provozu). Jak píšu dřív, zastavil jsem, abych nabral spolujezdce, který navíc nesl knihy, tedy nastoupení a naložení proběhlo bez prodlení, nikoliv však "bleskově". Můj názor je, že SO neprokázal, že ke spáchání přestupku vůbec došlo (nikoliv, že neprokázal obviněnému)...
« Poslední změna: 26 Května 2023, 12:59:55 od virtual »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 19 Července 2023, 20:03:29 »

Detekce byla 24. 02. 2022, hrozí ještě SprDel? Od kdy se nepočítá řízení proti řidiči do promlčecí lhůty (jestli tomu dobře rozumím)?
Od 24.02.2022 běží roční promlčecí lhůta, ta byla ovšem pozastavena po dobu běhu správního řízení s řidičem (tedy od doručení oznámení o zahájení řízení (příp. příkazu) řidiči do nabytí právní moci usnesení o zastavení řízení s řidičem). Podal řidič odvolání proti usnesení o zastavení řízení?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 20 Července 2023, 09:59:18 »

Jen tak na okraj - bylo by dobré, abyste přikládal nejen výrokovou část rozhodnutí, ale hlavně odůvodnění - z toho se dá vyčíst mnohem více a následně také poradit.
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 04 Října 2023, 14:57:07 »

Podal řidič odvolání proti usnesení o zastavení řízení?
Děkuji za upřesnění, chybně jsem se domníval, že to pozastavení ještě neplatilo (dřív muselo být řízení zahájeno do roka, ne?). Řidič se bohužel včas neodvolal. Vzhleden ke smutné události v rodině (a nepřítomnosti v místě bydliště) jsem následně žádal o změnu termínu řízení proti provozovateli a žádal o lhůtu k vyjádření se k podkladům, nicméně přišlo rovnou rozhodnutí o vině provozovatele. V lhůtě podávám blanketní odvolání a chystám si argumenty. Stále platí, že úřad má vyzvat k doplnění odvolání? Jak nejlépe argumentovat? SO má výpověď řidiče, že v místě zastavil (neopustil vozidlo) a že je osobou za volantem na fotce. Fotka jen z jednoho okamžiku, asi nemusím psát, že si stání (tedy parkování a nutnost platit parkovné) vymysleli, nebo se pletu v tom zastavení/stání? Při čtení paragrafů mi přijde jednoznačné, že zpoplatněno může být jen stání, a že stání a zastavení jsou odlišné věci. A že parkování z jedné fotky s řidičem za volantem nelze takto prokázat bez přiznání podezřelého.
Zároveň myslím, že provozovatel je teď v trochu jiné pozici než řidič.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 20 Října 2023, 12:59:48 »

Ano, úřední parazit musí vyzvat k doplnění odvolání.
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 10 Ledna 2024, 09:46:57 »

Očekávám vyjádření k odvolání, jaké jsou možnosti v případě, že by SO2 rozhodnutí SO1 podržel? Jsem už ve fázi SprDel, odvolání proti rozhodnutí o vině provozovatele...
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 22 Dubna 2024, 16:11:09 »

Obávám se, že jsem záležitost vlastními chybami (měl jsem mmj. podat odvolání v řízení s řidičem) prohrál, odvolání provozovatele bylo zamítnuto, netušil jsem, že odvolání už neřeší, zda ke spáchání přestupku řidičem vůbec došlo. Je ještě šance něco podniknout? Byla by např. šance na přezkoumání posledního rozhodnutí v řízení s řidičem (květen 2023)?
V odůvodnění je však věc, které nerozumím, tvrdí (označeno červeně), že se v zónách "vylučuje možnost zastavit"  (resp. je nutno uhradit poplatek za parkování i při zastavení, což mi nedává smysl. Nerozlišují "zastavit" a "zastavit a stát"), pouze dále zmiňují krajní nouzi. Mohl by mi to někdo, prosím, vysvětlit? Podle takového výkladu podle mého názoru jsou pak stání a zastavení vlastně shodné a zóna placeného stání se rovná zóna placeného zastavení...
A v případě, že orgán tvrdí, že jsem "zastavil a stál", řidič vypoví že "zastavil", je důkazní břemeno opravdu na straně řidiče?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 22 Dubna 2024, 16:49:29 »

Můžete sem hodit nějakou timeline pro zvýšení přehlednosti?
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 22 Dubna 2024, 17:26:53 »

24. 2. 2022 detekce
srpen 2022 új s řidičem (řidič se účastnil)
Vydáno rozhodnutí o vině řidiče, v únoru 2023 odvolací orgán dospěl k závěru, že rozhodnutí bylo vydáno v rozporu s právními předpisy
Nařízeno další új (bez účasti)
4. 5. 2023 zastavení řízení s řidičem
léto 2023 (dohledám doma, datum v textu rozhodnutí 29. 1. 2015 je špatně) zahájeno řízení s provozovatelem
koncem roku 2023 vydáno rozhodnutí a podáno odvolání
nyní zamítnutí odvolání

Díky! Další případně doplním, dohledám...
« Poslední změna: 22 Dubna 2024, 17:30:03 od virtual »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 23 Dubna 2024, 18:38:31 »

Datum 29.01.2015 je citace z rozsudku NSS č.j. 8 As 156/2016.

Vzhledem k časovému vývoji to na promlčení nebude. Zdá se, že jediná cesta je správní žaloba proti rozhodnutí SO2 (o zamítnutí odvolání proti rozhodnutí SO1), ale pokud nemáte nějaké eso v rukávu, moc šancí bych tomu nedával.
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 02 Května 2024, 11:21:49 »

Dík za reakci. Podnět k přezkoumání rozhodnutí řízení s řidičem (květen 2023) už nejde podat? A nechtěl bych moc odhalovat karty, ale jak příště postupovat s argumentem krajní nouze? Je-li v takovém případě důkazní břemeno na straně řidiče...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 06 Května 2024, 08:30:37 »

Lhůta pro podání návrhu na přezkum: § 96(1) SprŘ.

Obecnou rada, jak postupovat ohledně krajní nouze, není jednoduché formulovat. Patrně by záleželo na konkrétní situaci. Krom krajní nouze se nabízí též zastavení vozidla.
IP zaznamenána

virtual

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 08 Května 2024, 20:32:12 »

Díky za rady. Co znamená "Usnesení o zahájení přezkumného řízení lze vydat...nejpozději však do 1 roku od právní moci rozhodnutí ve věci"? Bude to rok od vydání rozhodnutí, doručeno fikcí. Předpokládám, že se úřad postará, aby se to nestihnulo...?
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #59 kdy: 31 Května 2024, 01:28:23 »

tomudle případu teda úplně nerozumím - že je SPRDEL sračka víme, ale opravdu se tady orgán pokusil případ, kdy je v důkazní nouzi, protože NEMŮŽE prokázat STÁNÍ, když nemá zadokumentováno, že se o stání skutečně jedná - tzn. pravděpodobně nejakou obrazovou dokumentaci v dostatečným časovým úseku od sebe (se ví snad dekádu, že musí projet dvakrát a vyfotit dvakrát) - překlopit na SPRDEL prostě tím, že oruadovi vod voka příde, že to má znaky přestupku, čiliže prohlásil, že se jedná o stání, i když před tím prostě s ohledem na důkazní nouzi nedokázal stání přišít konkrétnímu řidiči, kterej se přiznal, že s vozidlem jel a následně ZASTAVIL (ale už ne stál)? čili argumentoval, že přestupek se VŮBEC NESTAL, oni nebyli schopni prokázat, že se nestal, i když pachatele měli, jenom to neuměli prokázat, a s tímto vědomím to překlopili na SPRDEL s tím, že se ti smějou, že v tomdle sprasku nic prokazovat nemusí? jako co je moc je už fakt příliš

to mávání předchozí judikaturou je v tomdle případě naprosto absurdní a s věcí to nemá vůbec žádnej souvis - být já v tédle situaci (což se může klidně stát, mám rozjetejch pár případů, kde tahám za výrazně delší konec a budu tam všecky podklady chtít a vůbec si nedělám iluze, kolikrát se může stát, že bude fota jenom jedna  ;)), tak to rozhodně na oud ženu, a klidně až do Štrasburku, protože kýženým cílem by mohla být trochu korekce toho předchozího judikatorního sprasku, kterým teď už preventivně mávají v každým druhým lejstru

totiž věc se má tak, že vzniklo pár nešťasnech judikátů mj. vlivem těch dvou kreténů Kocourka s tím jeho negrem, případně hnaním různejch případů až do absurdna, i když důkazní prostředky holt orgáni měli, takže oud zas na chvílu překlopil kyvadlo na druhou stranu; jenže v tomdle případě je prostě zřejmý, že o přestupek, kterej oruad zkouší prozlačit, vůbec nešlo, nemůže to ani prokázat - zvlášť, když se o to pokusil, a neuspěl, a následně účelově a alibisticky prostě překlopil řízení na SPRDEL s tím, že ví, že nemá dostatečný důkazní prostředky, ale zneužívá nerovnýho postavení v tomdle neprávním paskvilu tím, že si prostě vycucá z prdele obvinění a požaduje po sprostým obviněným, aby on se vyviňoval a to i přes to, že mu tam napíše (což je úplnej výsměch), že vlastně ani není potřeba prokazovat, že se o přestupek jedná, stačí, když to tak jenom vypadá? sorry, to není právní stád, to je potom jak negerstánská junta nekde v rovníkové Africe

je potřeba samozřejmě upozornit na to, že v tomdle zkurvystánu je bohužel možný naprosto všecko a to i od oudů, takže s tím je potřeba do toho jít, ale subjektivně mi přijde, že to tady MČ prostě tlačí už úplně za hranu a jenom využívá toho, že magorsrát všecko podrží, protože ten to schválně účelově zavedl tak, že předal kompletně veškerý všecko na MČ s tím, že kdyby se i tak přece jenom potížista odvolával, tak to prostě podrží voni jako nadřízenej orgán; pravděpodobně i proto prostě tenkrát zrušili to rozhodnutí proti řidiči, pže se kucí rovnou domluvili, že tě zkásnou přes SPRDEL

ale jak řikám, pokud všecko co mají je jedna fotka a přiznanej řidič jasně říká, že neSTÁL, ale pouze ZASTAVIL, tak já bych do toho šel, voni to posrali, ví že to posrali a smějou se ti do ksichtu a tlačí to na sílu i tak; už je zas dlouho na čase ty šmejdy pořádně přetáhnout přes pazoury :)
« Poslední změna: 31 Května 2024, 01:32:36 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky