30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: [LOST] Malé překročení rychlosti  (Přečteno 5039 krát)

stanice35

• Zobrazit profil
Re:Malé překročení rychlosti
« Odpověď #60 kdy: 22 Prosince 2023, 23:08:04 »

Tak přišlo rozhodnutí. Že bylo mé vyjádření bez podpisu, ignorovali. Stejně ignorovali to, že měli nejdřív rozhodnout o námitce podjatosti (resp. ji měli poslat na kraj). A nově navrženého svědka, který měl prokázat krajní nouzi, též ignorovali. Zmetci. Neměli by ho odmítnout usnesením?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 30 Prosince 2023, 15:43:04 »

Našel jsem dokument (přikládám), kde na straně 83 uvádějí, že o zamítnutí svědka mají poslat obviněnému usnesení.
Což neudělali.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 03 Ledna 2024, 09:18:48 »

Zdravím, fungují ještě hrátky se zpětvzetím odvolání pomocí e-mailu bez el. podpisu s následným nepotvrzením dopisem (a tím tedy zpětvzetí není platné)?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 03 Ledna 2024, 09:46:05 »

Pokud podání učiněné obyčejným e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu není do 5 dnů potvrzeno, není platné. Zda to bude fungovat (= mít nějaký pozitivní vliv na věc samotnou) není jisté. Zkusit to ale samozřejmě můžete.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 27 Ledna 2024, 18:20:36 »

Posláno blanketní odvolání, vyzvali mě k doplnění, takže to budu brzy posílat.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 24 Dubna 2024, 18:41:02 »

Přišel mi dopis z kraje a k mému údivu to není rozhodnutí o mém odvolání, ale "Vyrozumění o právu vyjádřit se k podkladům". To se snaží zhojit chybu SO1? Jak nejlépe reagovat? Mám na to 5 dnů. Díky.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 24 Dubna 2024, 18:55:12 »

A co presne pisi?
Chteji doplnit odvolani - coz bych cekal v reakci na blanket.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 24 Dubna 2024, 23:23:03 »

Odvolání už bylo dříve doplněno. Teď píšou z SO2 (cca po 2 měsících po doplnění odvolání), že mám podle § 36 odst. 3 SŘ právo vyjádřit se k podkladům pro rozhodnutí. Což podle mě měl udělat SO1 před svým rozhodnutím.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 25 Dubna 2024, 07:37:46 »

3) Nestanoví-li zákon jinak, musí být účastníkům před vydáním rozhodnutí ve věci dána možnost vyjádřit se k podkladům rozhodnutí; to se netýká žadatele, pokud se jeho žádosti v plném rozsahu vyhovuje, a účastníka, který se práva vyjádřit se k podkladům rozhodnutí vzdal.

Tak patrne shromazdili neco a je treba pripadne nahlednout a vyjadrit se.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 25 Dubna 2024, 19:14:21 »

OK. A požádal bych o lhůtu na vyjádření.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 29 Dubna 2024, 20:32:14 »

Takže SO2 dostal od SO1 nový dokument - Stav webových stránek k datu ... tj. zveřejnění informací o měření rychlosti pomocí služby Webarchív. Dá se toto třeba nějak rozporovat?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 11 Května 2024, 14:19:33 »

Poslal jsem své vyjádření, kde mimo jiné rozporuji jejich odkaz na webarchív, protože neukazuje stav webových stránek k datu, kdy se měl stát údajný přestupek (je tam jiný, vzdálený den).
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 11 Června 2024, 19:51:07 »

Přišlo rozhodnutí zm... z SO2 s očekávaným zamítnutím odvolání. Stejně mě to ale se.e. Ani jim nevadilo, že poslední vyjádření jim přišlo bez podpisu. S námitkami se vypořádali pomocí dojmologie a ne na základě důkazů. Např. absenci důkazu o stavu městapáckých webových stránkách k datu přestupku odbyli tím, že  nemají pochybnosti, že radar byl zveřejněn na stránkách a že já jsem neuvedl protidůkaz, že to tak nebylo. Tzn. já to musím dokázat a ne oni :-) ... absurdní.
Že nerozhodli o námitce podjatosti jim nevadí, však to za námitku podjatosti nepovažovali.
To,  že mi neumožnili výslech svědka (pozdním doručením předvolání), nevadí a znovu vyslechnutí by prý bylo nadbytečné a další navržený svědek je už obstrukce.
Prostě hnus.

Myslí si někdo zkušenější, že by měla šanci správní žaloba? Předpokládám, že žádost o přezkum použijí na WC.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 11 Června 2024, 21:03:27 »

Samozřejmě. Správní žaloba.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil