ja netuším jak to lépe napsat. Koupil jsem auto, nedostal jsem klíče, byl jsem jeho majitelem 9 dní a následně ho prodal původní majitelce - co je na tom k nepochopení ?
Všechny okolnosti dávám proto, že je považuju za důležité - jinak jsem měl dostat pokutu 50 k a tečka - nic jiného není postatné, než spáchaný přestupek, ne

Je tam ale rozstřel pokuty od 0 do 50 000 - tak asi i okolnosti toho, jak k tumu přišlo budou podstatné.
Skutečně nestojím o posměšky ale o radu. Sám vím, že tahle situace je absurdní a nestandartní - ale nastala a já z ní chci legálně ven, to je vše.
Víte, já souvislosti považuju za velice podstatné. Paní P prodala vozidlo panu Z, nepřepsala ho protože byl v insolvenci, stav trval skoro rok a dostala pokutu 1 800,-Korun. Pan Z ani netuším, jestli nějakou pokutu dostal a já, který jsem do toho spadnul jek jsem spadnul jsem dostal 3000. Proč ne rovnou 15,30 nebo 50. Proč ne 500 ? Proč ne nulu ? Z nás třech jsem "spáchal" nejmenší přestupek i skrze toho, že jsem jednal s nejlepším vědomím a pokutu mám mít nejvyšší ?
Navíc - správní úřad uvádí, že jako držitel ŘP jsem "měl mít vědomí". To je kravina ! mám mít vědomí jaký mám mít dezén, jaké palivo načerpat, ale jaké jsou lhůty k přepisu - jako držitel cizího ŘP a občan cizího státu skutečně mít vědomí nemám. Nezakládá to totiž vlastnictví ŘP.