30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování na chodníku + zakaz vjezdu jak spojit řízení  (Přečteno 741 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování na chodníku + zakaz vjezdu jak spojit řízení
« Odpověď #15 kdy: 12 Července 2022, 13:26:26 »

Podejte včas odpor.

Generál po bitvě: Je škoda, že Helmut nereagoval na oznámení o zahájení řízení.

Až nahlédnete do spisu (třeba při ÚJ nebo při dokazování mimo ÚJ, ale klidně i někdy dříve), nechte vyhotovit kopii spisu a doručte Helmutovi ono "jeho" oznámení o zahájení řízení. Tímto doručením s ním bude zahájeno správní řízení (a Helmut musí nějak zareagovat aby doručení potvrdil; třeba Vás zmocní).

Ve Vaší linii pak budete mimo jiné namítat, proč úřední parazit neposlal Helmutovi dopis jako běloch, ale místo toho využil obecní poloopičáky.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 12 Července 2022, 13:30:21 »

Ano, odpor podám  (můžu jen datovkou že?)
Oni se mu zřejmě po pokusu s doručením Měšťákama, pokoušeli doručit i klasicky poštou (jen upomínka), ale NEvhozením do schránky, bohužel toto jsme zjistil až pozdě..
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Července 2022, 13:38:06 »

Ano, můžete jen datovkou. Případně můžete odpor nejprve poslat obyčejným e-mailem bez el. podpisu a do 5 dnů jej potvrdit datovkou.

Co znamená "jen upomínka"?

Dle informací v příkazu (konec str. 2 a začátek str. 3) se oznámení o zahájení řízení pokoušeli Helmutovi doručit pouze prostřednictvím poloopičáků a následně poslali už jen dvě výzvy k podání vysvětlení.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 12 Července 2022, 13:47:03 »

pardon, toto jsem si nějak chybně spojil ve schránce byla jen upomínka o pokusu doručení (ale nevím čeho) , tedy dle informací od SO to byla výzva k podání vysvětlení

Plná moc bude nachystána.
E-mailem jsem jim nechtěl nic moc posílat, zbytečně by pak mohli spamovat, nebo je to vhodně i pro další postup? (omylem pošlou nějaké info, naložím s nim jak potřebuji, mohu rozporovat, že nepřišlo a podobně)
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 12 Července 2022, 13:57:53 »

Pokud těch 5 dní (a případné zmatení nepřítele) nehraje v daném kontextu zásadní roli, klidně pošlete rovnou přes DS. Ale jinak je ta obava ze spamování zcela lichá. Jednak můžete klidně použít nějaký jednorázový (disposable) mail, e-mailová adresa není povinnou součástí podání (ani technicky, ani právně). Ale především vám tím, že nějaké podání učiníte mailem, nevzniká povinnost nějaké spamy posílané zpět na tuto adresu číst, ani SO možnost takto komunikovat. Tím spíš máte-li DS, tam je SO povinen doručovat výhradně do DS i v případě, že byste sám aktivně žádal o jiný způsob doručování.

Někdo, kdo nemá DS, a běžně nosí pásek i kšandy, by asi klidně mohl do toho mailového podání připsat, že učinění tohoto podání z adresy xy není myšleno jako žádost o doručování na tuto adresu. Ale je to zbytečné, protože jednak to takto implicitně chápat nelze, a hlavně i kdyby jo, tak podstatné věci stejně musí SO doručovat do vlastních rukou, a při doručování mailem směrem od SO k účastníkovi to znamená nutnost přijetí písemnosti aktivně potvrdit, jinak je takové doručení neúčinné.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 12 Července 2022, 14:05:48 »

jednoraze schrance rozumim :), zmatení nepřítele teoreticky taky.
údajný přestupek převzala pí. Amrbožová pro panu Rozkopalovi a dala si tu práci zjistit, že jsem si v průběhu zřídil datovku.

Ta NEreakce Helmuta na oznamení o zahájení řízení nebyla úmyslná, bohužel schránka nebyla vybírána po návštěvě MP tak často :(
po nahlédnutí do spisu budu chytřejší a uvidíme, jestli rozkopal přiznání Helmuta obdržel ( posláno doporučeně), ale nepřiřadil, ( nebylo označené č.j.)
nicméně i toto by mohl být nějaký náboj...
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 21 Července 2022, 07:11:41 »

Odpor podan - potvrzen datovou schrankou
Do 2 dnu prislo :
Vyrozumeni o provedeni dokazovani mimo ustni jednani, vyzva ucastnikovi k seznameni a vyjadreni se k podkladum rozhodnuti

Nejvyssi cas tedy zajistit spis?!
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 27 Července 2022, 14:26:07 »

Příšlo mi tedy Vyrozumění
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 04 Srpna 2022, 11:38:37 »

Mám za to, že by bylo vhodné nahlédnout do spisu a Helmutovi doručit oznámení o zahájení řízení, aby na něj mohl zareagovat a potvrdit tak doručení.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 04 Srpna 2022, 11:49:57 »

přesně na toto jsem se ptal a bylo mi řečeno, že teď je vedeno řízení s provozovatelem nikoliv s řidičem...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04 Srpna 2022, 11:55:50 »

Ano. A proto je vhodné aby bylo Helmutovi doručeno oznámení o zahájení řízení a tím bylo zahájeno správní řízení s řidičem.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 04 Srpna 2022, 12:07:48 »

A toto oznameni doručím jakým způsobem?
Spis mám nafocený, dokonce obsahuje i dopis od Helmuta, kde se jasne priznavá, ale bez označení ČJ, nicméně si to pan Rokopal krasne přidal do spisu...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 04 Srpna 2022, 12:32:25 »

A máte dopis PRO Helmuta (oznámení o zahájení řízení)?

Pokud ano, předejte jej Helmutovi. Helmut následně napíše na SO1 něco jako:

Dne 04.08.2022 mi bylo prostřednictvím pana logena doručeno oznámení o zahájení řízení č.j. XYZ-123. Tím bylo se mnou dle § 78(2) PřesZ zahájeno správní řízení. Tímto se omlouvám z ústního jednání nařízeného na DD.MM.YYYY, jelikož mi toto předvolání bylo doručeno až dnes. Zároveň tedy žádám o nařízení nového termínu ústního jednání.

A nebo nám sem ten dopis pro Helmuta raději dejte.
IP zaznamenána

logen

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04 Srpna 2022, 13:54:00 »

bez anonymizace
jedná se o tedy o pasáž, kdy je označen řidič (Helmutka), která se po pokusu doručení policií přizná.
Bohužel mezi tím aktivní paní Ambrožová dala znovu obsilku, bez Vhození do schránky...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 05 Srpna 2022, 16:11:03 »

Helmutka by se také mohla znova přiznat.
IP zaznamenána