30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Rychlost,řidič nejistý, Drugwipe  (Přečteno 1502 krát)

bobikji

• Zobrazit profil
[LOST] Rychlost,řidič nejistý, Drugwipe
« kdy: 20 Ledna 2022, 17:25:00 »

Prý nezastavení-překročená rychlost, řidič nejistý, následně lízání Drugwipe, nejsem si jistý situací a postupem. Prosím o neveřejné řešení. (podrobnosti dodám po přesunu)
« Poslední změna: 20 Ledna 2022, 17:30:30 od bobikji »
IP zaznamenána
Media lidem říkají, co si mají myslet :-)

bobikji

• Zobrazit profil
Re:Rychlost,řidič nejistý, Drugwipe
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2022, 18:36:54 »

Po změření dostižen (cca +2km velmi klikatá cesta, konec pravoúhlý) (nevím zda kamera vozu pcr nezaznamenala kdo vystopil) Mimo vůz pane řidiči...nejsem řidič říkám, předal jen OP. Nepodepsal protokol.
V protokolu stálo překročení rychlosti v obci o 26km důkaz: fotka a video a mé tvrzení, že jsem neřídil.O ujíždění ani slovo, ovšem mohli to klidně dopsat, či celé přepsat...
Pak dobrovolně foukl-0.00.
Občan v danou chvíli neřidič, by asi neměl být podrobován testům na alkohol
(jenže ona se tak kouzelně usmívala, a nevím kdo vystupoval z auta...tak jsem se taky usmíval... a když jsem se chtěl zeptat co dělá po službě...test na drogy :-) ..test na drogy odmítáte?...Každý pátý udajně vykazuje vadný výsledek říkám..Pčr: budeli test pozitivní uděláme jej klidně ještě dvakrát-výsledek negativní. Přijde obsílka...všichni co řídili mé auto nemohou následně umírat :-) Jakile dorazí obsílka...(op+podpis zjevně ne můj?) Nebo raději nevyzvednout? Pošlou určitě druhou výzvu?
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2022, 19:03:27 »

Nahrajte az neco prijde, mate video z konverzace? Jak reagovaly na otazky proc neridic ma dychat nebo lizat? Pokud postoupi spravnimu organu video, bude soucasti spisu. Az s vami neco bude zahajeno, muzete si poridit kopii spisu abyste vedel co presne na vas maji. Je to prvni rychlostni prestupek ktery domnely ridic spachal za poslednich 12 mesicu nebo muze hrozit i zakaz rizeni?
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2022, 19:10:45 »

Zkuste začít psát jako běloch, celými větami. Zvýší to šanci, že Vám bude dobře poraděno.
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2022, 19:38:34 »

Nemám video (neměl u sebe tel) ale několik svědků, bylo přítomno ve vizuální i doslechové vzdálenosti :-) všechny jsem ihned oslovil pro případné svědectví.
Dotaz proč testují občana, bez odpovědi, řidič lustroval OP v první části mi šlo hlavně o tu policistku :-) Dopis prý do týdne dvou...12 měs. nazpět o20km na 90, blokově (jj chyba 2body, raději kouknu zda skutečně jen ty 2) Mnoho domlouvání..tel, pásy,většinou mimo vozidlo, OP domluva, štěstí na lidský přístup...nestihl zmáčknout radar, domluvy z okénka do okénka jedoucích vozidel :-) Je s nima legrace...ovšem štěstí není věčné...  Dále se pokusím chovat jako běloch :-)
« Poslední změna: 20 Ledna 2022, 19:47:12 od bobikji »
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18 Března 2022, 00:36:46 »

Dobrý den,
z vyjádření policie se zdá, že kamera zaznamenala řidiče opouštějícího auto... Mám právo v této fázi nahlédnout do spisu? Lze a jak získat videozáznam? Jaký navrhujete postup?  Policie lehce upravila má slova. Na dotaz proč jsem nezastavil, když blikali a houkali. jsem odpověděl: Když řídím vozidlo a vidím blížící se majáky, vždy v přehledném úseku uhnu a umožním bezpečné projetí, protože předpokládám, že spěchá.
« Poslední změna: 24 Března 2022, 02:48:06 od bobikji »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2022, 08:43:47 »

Doručením příkazu jste se stal účastníkem řízení (obviněným), a tedy máte samozřejmě právo nahlížet do spisu. Pokud je videozáznam jeho součástí, SO Vám musí umožnit pořízení jeho kopie. Není-li, máte právo navrhnout, aby byl proveden jako důkaz.

Co se týče "nezastavení", zákon nikde neřeší, v jak dlouhém časovém úseku jste povinen na zvukové či světelné znamení zareagovat zastavením.
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2022, 14:08:18 »

Děkuji. V pondělí dojdu na úřad a přidám kopii spisu snad i s video. Pěkný výkend přeju.
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
Rychlost,řidič nejistý, Drugwipe
« Odpověď #8 kdy: 21 Března 2022, 20:26:52 »

Dobrý den,
nejdou mi otevřít některé přílohy (fotky z radaru-zadek auta spz čitelná, certifikát radaru, registr vozidel, registr řidičů) a videa 1 má cca 180Mb v pm4 druhé cca 130Mb- jak vložit? neumím zmenšit mp4.
Na 1 videu je vidět vystupující osoba, nicméně ne obličej, odchází do zákrytu vozu, kam běží pčr...nelze dokázat počet osob v místě přítomných, z videa nelze vyloučit, že někdo vůz opustil dveřmi spolujezdce, klidně mohl zůstat sedět celou dobu u vozu z pravé strany...
Úřednice říkala přijďte do středy...pokuta 500...potíž je +3body... Je tu mezi vámi někdo, kdo, třeba za odměnu...přesvědčí magistrát, že nejsem řidič?
Nechci +3body :-)
Mohou použít jiné video (původní celé) než to, které mi bylo předáno, jako součást spisu?
« Poslední změna: 24 Března 2022, 02:50:14 od bobikji »
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Března 2022, 20:35:42 »

Dobrý den,
jsem pc analfabet...netuším jak, ale příspěvek se rozdvojil :-) A nejdou mi vložit videa :-(
« Poslední změna: 21 Března 2022, 20:37:50 od bobikji »
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Března 2022, 20:50:06 »

Pokud nelze vlozit video, lze nahrat na youtube jako neverejne a vlozit link sem.
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Března 2022, 21:42:01 »

IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 21 Března 2022, 23:02:02 »

Součástí spisu je video tak, jak je. Spis lze sice doplnit (např. i o další video) do doby, než Vám SO oznámí, že shromáždil podklady pro vydání rozhodnutí, ale to už se s nejvyšší pravděpodobností nestane. Svoji obhajobu byste tak mohl omezit na prosté tvrzení, že jste vozidlo neřídil. Pokud s Vámi SO nesouhlasí, nechť prokáže opak. Zůstanou-li sebemenší pochybnosti, měl by (po zkušenostech se zdráhám napsat “musí”) SO řízení zastavit.
IP zaznamenána

bobikji

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 22 Března 2022, 00:20:51 »

Děkuji. V jednoduchosti je krása...Zkusím to :-)  Nyní tedy pouze napíšu "Odbor Dopravy,podávám odpor proti příkazu spis Zn, čj, ze dne dle 150/3sř Datum podpis"  Co jim v průběhu řízení, až vyzvou k doplnění, (potíž by bylo ústní jednání-řádná omluvit-ach ty nemoci) zárověň odeslat poštou "ručně psané plné doznání kajícího se řidiče(vlastníka)"... Počkat na rozhodnutí a u odvolání...obhajoba: nepsal, neřídil?
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 22 Března 2022, 21:42:28 »

Video je krásné, ale bez dalších informací je v podstatě k ničemu. Když potom pachové nastupovali, koukali se do auta?  Mohou zcela vyloučit, že v autě nikdo nebyl?

Myslím, že spolujezdec, který po zastavení přeskočil ve Vašem případě na místo dozadu a vy jste vystoupil, aby jste ještě odvedl pozornost, by si měl vzpomenout, že s Vámi vlastně ještě seděl další kamarád v autě a svým svědectvím by jste měli SO zamotat hlavu :) Samozřejmě policajti napsali do záznamu, že jste byl ve vozidle sám. To mohou vědět jak? Kontrolovali to? Je o tom video záznam? Pokud není, jak mohou vědět že spolujezdci poté z auta odešli aby zcela eliminovali riziko že budou ztotožnění?
IP zaznamenána