Jakpak ty prepadovky funguji?
Během 15 minutové pauzy na přesun mezi učebnami chodí po chodbě dáma ve věku cca 30-45 let, která na první pohled vypadá jako nějaká mladá vyučující. Když spatří nějaké místo, kde je pár lidí bez respirátorů/roušek, tak velmi hbitě vytáhne malý kompaktní foťák (nikoliv mobil, skutečný foťák), vyfotí tu skupinu lidí a pak velmi rychle a přímočaře zdrhne. Studenti si tuto skutečnost mezitím mezi sebou sdělí a večer pak přijde email od prorektora, ve kterém nás žádá, abychom dodržovali opatření a nehatili jejich úmorné úsilí udržet prezenční výuku as long as possible. Pro typicky českou absurdnost dodávám, že zatímco na chodbách respirátory mít musíme, v posluchárnách, kde je někdy i 300-400 lidí, ne.
Od začátku školního roku jsem o tomto slyšel a emaily od prorektora chodily (ten tam explicitně říká, že píše na základě podnětu/opzorznení ze strany hygieny). Minulý týden jsem to viděl na vlastní oči

Nicméně hygiena absolutně neřeší konkrétní studenty, ani jim nijak nedomlouvá, pouze udává škole (jde jim asi o nějaký hygienický sprdel). Škola rovněž nekontaktuje konkrétní studenty (afaik), ale posílá globální kárací emaily.
Asi by se dalo zamýšlet nad tím, jestli to dělat mohou, jestli mohou fotit studenty atd., ale je to problém školy, nikoliv můj. Pokud přesunou výuku do online, já sám budu jedině rád.