Ohledně správního řízení B (kde jsem veden jako řidič):
Dnes (24.11.2021) jsem se zastavil na MMB pro spis. Je dlouhý, tak jsem jej neanonymizoval celý, přikládám pouze:
-
začátek-
protokol o ÚJ v mé nepřítomnosti
(jinak se tam pořád opakují podobné úřední záznamy, fotografie zaparkovaných aut, výpisy z karty řidiče a podobné nezajímavé věci)
Dále jsem obdržel videozáznamy. Je tam ke každému z přestupků jedno video (a pár nějakých dalších, které s věcí příliš nesouvisí).
Ohledně prvních 8 přestupků jsou videa téměř stejná. Ve slušné kvalitě zaznamenávají příjezd vozidla na V13, vystoupení řidiče (který je mi vcelku podobný) a jeho odchod ze záběru. Kamera je/byla umístěna pravděpodobně na nějaké lampě veřejného osvětlení (časem snad prozkoumám přesné umístění). // Musí mít městapo nějaké schválení pro umístění šmírovací kamery?
Ohledně posledního přestupku z 03.06.2021 však takovýto záznam absentuje. K dispozici je pouze záznam z osobní kamery poloopičáka, který si se mnou povídá na téma přestupku. Tehdy si na mne počíhali v neoznačené dodávce a po mém zaparkování na mne vyběhli. Ovšem tohle video nezaznamenalo vjetí vozu na V13, ale začíná až v době, kdy stojím vedle zaparkovaného auta. Věřím tomu, že svědecká výpověď unterfízla by to vyřešila. Ale k výslechu svědků nedošlo.
A aby toho nebylo málo, dle sdělení dědka Rozkopala (a i dle
protokolu o převzetí kopie spisu) byl spis již předán k JMK jako odvolacímu orgánu. MMB začíná mít novou módu nevyzývat k doplnění blanketního odvolání a rovnou předávat k SO2. Už se mi to stalo minimálně podruhé. To už se jako nemusí vyzývat k doplnění blanketního odvolání?