Uff, smetty, omlouvám se, že jsem si reakce nevšiml dříve, mohl jsem vám dát nějaký tipy.
K mému případu - před pár dny jsem se byl seznámit s podklady pro vydání rozhodnutí (ano, řeším sprdel). A výborně jsem se pobavil, celé dokazování bylo pouze o tom, že úřednice vytiskla z mapy.cz čtyři fotky dokazující, kde se nachází ono místo, na kterém jsem stál. A to bylo vše

Udělal jsem následující
1. Spis (přiložím) obsahuje pouze dokumenty, které my byly poslány (výzva, příkaz, můj odpor apod.), fotky z místa činu, fotky z mapy.cz od úředníce, doklady o tom, že jsem v danou chvíli vůz vlastnil, protokol z onoho jednání. Na základě tohoto si dovolují účtovat 1500kč.
2. Vyžádal si čas na vyjádření se, dostal jsem 14 dní, to jsem akceptoval (tj. během tohoto týdne to musím sepsat).
3. Na místě jsem úřednici do protokolu nahlásil následující námitky + info (je uvedeno v protokolu), že vše doplním v domluvené lhůtě:
- Jsem obviněn z porušení zákazu stání vyplývající ze značky "Zóna", tudíž bych očekávál, že se budou zaobírat tím, kudy jsem do zóny vjel a že jsem tak měl vědět, že na daném místě zákaz stání je. Plus jsem dodal, že jistě z map vyčetla, že na dané místo je více příjezdových cest.
- V době stání končila cesta zákazem vjezdu, tudíž na místě byla změněna dopravní situace + díky tomu zákazu bych rád znal materiální aspekt, neb se domnívám, že jsem "na konci ulice" nikomu nepřekážel a ničemu nevadil. Úřednice samozřejmě absolutně netušila, že v době přestupku tam nějaký zákaz vjezdu byl.
Pozitivní je, že jsem měl čest s milou úřednicí, takže jsem debata proběhla se vší slušnosti. Smutné je, že vlastně nedokázala vůbec nic. Pro mě super zkušenost i kdybych prohrál.
A budu velmi rád za jakoukoli pomoc při sepisování vyjádření.