zdravím,
bohužel neporadím, ale obecně je tu lecjaký neoutovaný odborník, který ví. problematika odpadů mne také okrajově zajímá, protože to je podle mne jedna z černých děr směr obcí. bydlím v malé obci, ca 4t osob a platím tu 2300 za popelnici 1x za 14dní vázanou na nemovitost a k tomu nutí lidem místo kontejnery popelnice na tříděný domů-technicky nesmysl, u starších rd se nepočítalo s místem na 3-4 popelnice, že.... předtím jsem bydlel ve městě ca 50t lidí, tam to bylo zdarma (dnes už tuším asi 500/rok). jinde se platí na osobu, ne na nemovitost. celý ten systém mi smrdí. začalo mně to krom ceny brát v tom, že obec vyhrožuje a zveřejňuje debilní příspěvky na fb s fotkami popelnic, jak nebudou vyvážet, když to není tříděné atd. tak kurva kde to jsme za ty prachy? třídím dobrovolně, abych ještě přemýšlel, jestli je to dostatečně špinavé, tedy to patří do komunálu, nebo dostatečně čisté a do tříděného atd. docela mně vadí ta nenažranost a drzost firem (je jich jen pár po čr, velké nadnárodní firmy), které mají v obci de facto monopol. je vůbec povinnost to mít, nebo si můžu např. domluvit jinou firmu mimo obecní monopol? hodně cestuji, tak odpadu doma mám málo a prakticky mi to vyjde na 1 vyvežení 500...
lc