30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Údajné telefonování za jízdy- POMOC  (Přečteno 674 krát)

Borismiky

• Zobrazit profil
Údajné telefonování za jízdy- POMOC
« kdy: 20 Února 2021, 11:54:57 »

Dobrý den všem,

obracím se na zkušené borce a borkyně, znalé práva a obstrukcí, aby pomohli.

Byl jsem zastaven PČR kvůli údajnému telefonování. Standarní situace, nestandarní zákrok obhajený policistou, který tvrdil, že mě nikde jinde zastavit nemohli, nabídka polehčující okolnosti doznání tzv. jen za stovečku, absurdní počínání MML odbor dopravy, iracionální posouzení, klasicky se v přestupkovém řízení a v rozhodnutí chovají uřední šimové jako berňák, který jen zkouší co snesu a hrabou do městské kasy, uřednice který má celý případ na starosti je zaujátá až až, celou místnost má velepenou bengama, instatně jsem dostal rozsudek vinnen. Teď mě čeká odovlání ke Krajskému úřadu a jsem připraven se hájit soudní cestou. Hajím se sám a znalosti mám vzkutku běžné a vyzjištěné. Prosím o rady a pomoc. Děkuji všem
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Údajné telefonování za jízdy- POMOC
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2021, 12:02:24 »

Nahrajte sem anonymizované Rozhodnutí a nejlépe celý anonymizovaný spis, ať je vidět, z čeho správní orgán vycházel.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2021, 12:07:33 »

Dobrý den,
rádi pomůžeme, ale z vašeho elaborátu je toliko podstatné: telefon, zastaven ztotožněn a řízení je ve stavu po vydání rozhodnutí SOI. To bohužel nestačí, proto, jak píše kolega solaris si prosím nastudujte, jak správně anonymizovat spis (množí se zde případy, kdy jdou ty obdélníky vybrat a odstranit) a v anonymizované podobě ho sem nahrajte.
IP zaznamenána

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20 Února 2021, 13:03:43 »

Děkuji isz a solaris za reakce. Dam do scaneru a pokusim se anonymizovat jak jen budu umet. Uz je to par lejster, tak me to zabere nejaky cas, ale dnes bych to mel stihnout. Jeste jednou predem dekuji za ochotu pomoci
IP zaznamenána

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Února 2021, 18:28:09 »

krásně jsem se rozepsal, ale spadl mi internet...super, takže v kostce. Po zákroku policie jsem podepsal papír, kde stálo, že vše jde do přestupkového řízení, přičemž mi automaticky přisla z MML pokuta a že mám zaplatit. Absolutně vyignorovali to, že jsem to dal do přestupkového řízení, žádná pozvánka k výpovědi, nic. Na můj protest jsem sepsal toto viz. příloha, kde celý příběh popisuji.
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Února 2021, 18:37:01 »

Chapu to tak ze ste dostal prikaz, proti tomu ste nepodal odpor ale jakesi vyjadreni, prikaz tedy nabyl ucinnosti?
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20 Února 2021, 18:44:40 »

nějak mě to blbne, snažím se nahrávat seč mi síly stačí
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20 Února 2021, 18:50:55 »

Víte, možná by bylo rozumné napsat nějakou časovou osu. Z vašeho prvního příspěvku ani nebylo zřejmé, že jste podal odpor. Znělo to akorát tak, že jste nechal příkaz nabýt účinnosti a teď se vztekáte nějakým svým vyjádřením. Z později uveřejněných materiálů je zřejmé, že přestupkové řízení proběhlo a to včetně ústního jednání, na které jste se dostavil.

Kde je tedy ta část s tím, že vás vyignorovali, ani vás nepozvali k výpovědi?

EIDT: no discussion, jestli chcete pomoc od kohokoliv, tak zveřejněte časovou osu, kdy se to stalo (aspoň přibližně), co proběhlo za úkoly (odpor, ústní jednání, vyjádření). Vůbec není zřejmé, v jaké fázi SŘ je, jestli je ještě možnost odvolání, jestli se čeká na rozhodnutí..
« Poslední změna: 20 Února 2021, 18:55:12 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 20 Února 2021, 18:51:23 »

je to napřeskáčku, omlouvám se, kdyby se v tom nešlo zorientovat, tak to zkusím znovu. Je v tom záznám z výslechu svědků v přestupkovém řízení a dvě stránky mého vyjádření jako odpor. Ještě nahrávám jednu stránku výpovědi jednoho z policistů
IP zaznamenána

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 20 Února 2021, 18:59:42 »

odpověď pro johncreek.

Omlouvám se, jsem tu nový a tenhle systém chatu je pro mě dost zmatečný, ale máte pravdu.

Data si nepamatuji, ale jsou uvedená v mediích která jsem nahrál. Nicméně zmíním časovou osu.

Byl jsem zastaven hlídkou prč kvůli údajnému telefonování. Nesouhlasil jsem a proto mě nechali podepsat dokument, že žádám o přestupkové řízení. Následně mi po nějaké době přisla domu pokuta. MML rozhodlo že mám zaplatit. Na čež jsem podal odpor, že se nekonalo žádné přestupkové řízení a jak je to vůbec možné mi vystavit pokutu bez řádného přezkumu. Stanovil se termín, ale díky koroně se jednou odložil. Pak došlo na přestupkové řízení, byli vyslechnuti svědci viz. přílohy. Podal jsem písemné vyjádření také viz. přílohy a jak jistě tušíte, MML se vyjádřilo v můj neprospěch a jsem vinnen. Teď se chci odvolat ke Krajskému úřadu a zde bych chtěl poradit co a jak napsat. Skutečně jsem netelefonoval a jsem poškozený! Zcela iracionální přistup MML mě sere a jsem ochoten se i soudit
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 20 Února 2021, 19:05:49 »

Nesouhlasil jsem a proto mě nechali podepsat dokument, že žádám o přestupkové řízení.
Pro příště nic nepodepisovat. Pokud jim nepodepíšete příkaz na místě (blok), tak nemůžete dostat sankci na místě.
Pokud by byla pravda co tvrdili (že musíte podepsat, že žádáte o přestupkové řízení), tak byste i to mohl odmítnout podepsat a byli by v prdeli. To ovšem pravda není a i bez podpisu policie standardně odešle oznámení SO.

Následně mi po nějaké době přisla domu pokuta

Pro příště: příkaz. Může se to zdát jako slovíčkaření, ale třeba "výzva k uhrazení určité částky" je taky "pokuta", ale oboje funguje jinak.

Teď se chci odvolat ke Krajskému úřadu a zde bych chtěl poradit co a jak napsat.

Hlavně neprošvihněte lhůtu. V poslední den podejte blanketní odvolání, správní orgán Vás pak musí vyzvat k doplnění, kde se bude nějak argumentovat. Rozhodně bych asap vytvořil a podal námitku podjatosti (škoda, že nebyla) a stížnost ve smyslu §175 SprŘ. Můžete zvážit i nějakou buzerační InfZ žádost.
Chápu to správně, že kromě výpovědi policistů není žádný důkaz? Ani video? Co tak vím, tak sice existuje judikatura, že slovo policisty nemůže mít vyšší váhu než slovo občana, nicméně oni byli 2 a dosvědčí si to. Pokud by vám mohla partnerka svědčit o Vaší nevinně, nejspíš by to mohlo dost pomoct.
« Poslední změna: 20 Února 2021, 19:11:42 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 20 Února 2021, 19:14:48 »

Nahrajte jeste rozhodnuti, proti kteremu se chcete odvolavat.
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20 Února 2021, 19:26:43 »

Vaše příloha nemůže být nahrána, neboť selhala bezpečnostní kontrola. Prosím obraťte se na administrátora fóra.

už mi to napsalo po páté, tak snad později
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 20 Února 2021, 19:34:35 »

Pokud zlobí nahrávání, zkuste obrázky zmenšit. PDF by bylo ještě lepší.

To rozhodnutí bylo doručeno kdy a jakým způsobem?
IP zaznamenána

Borismiky

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 20 Února 2021, 22:18:50 »

Rozhodnuti mml
IP zaznamenána