30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Vezenska sluzba pomaha a chrani  (Přečteno 3637 krát)

lerion

• Zobrazit profil
Vezenska sluzba pomaha a chrani
« kdy: 08 Listopadu 2020, 00:49:06 »

Tragédie na Kladensku. Muž zastřelil partnerku a její matku. Děti přežily

Z hlediska tohoto fora to bylo nejdrive celkem nezajimave tema. Takove treagedie se bohuzel stavaji, stavat budou a soucasna omezeni pohybu jim jen pomahaji...
Ale pripad jsem nervozne sledoval, protoze se jedna o zlocin s palnou zbrani. No a az v tomto clanku zaznela zajimava informace:
Citace
Mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová uvedla, že muž, který byl nalezen mrtev a je pravděpodobným pachatelem, byl s největší pravděpodobností člen vězeňské služby. Čeká se na potvrzení jeho totožnosti.

Mozna to nebyla sluzebni zbran, ale to je celkem jedno. Jednalo se o statem provereneho, psychotesty otestovaneho clena ozbrojenych slozek statu... Zas jsem o neco "klidnejsi"...
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
Re:Vezenska sluzba pomaha a chrani
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2020, 07:37:12 »

Těch případů členů různých státních sborů je a bude...

Obecně vzato je nějaká deformace osobnosti nutná už při nástupu do výcviku.

Podle mne (a nejsem psycholog) je to o tom, že uchazeči mají touho po moci a nadvládě, tedy nějakou formu nadřazenosti, být respektováni. Ale v normálním světě jí nikdy nedosáhnou-nebude z nich uznávaný lékař, manažer, podnikatel. Takže jdou lehčí cestou, tedy tam, kde to uznání (jejich pohledem) vyfasují k odznaku. K tomu je ještě nemalá averze k práci, protože výhled povalovat se celý život někde v autě s radarem je pro normálního člověka docela vopruz.

A když ta nadvláda z moci úřední neklape, má to různé podoby-zkraty viz výše a nebo také to, že pokud vím, tak docela dost jich mlátí doma ženský.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2020, 22:59:18 »

já osobně bych se vydržel povalovat v autě s radarem
akorát by po mě nesměli chtít, abych dělal ještě něco dalšího  8)
jako třeba zastavovat, řešit a tak
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2020, 00:06:16 »

Ne že bych se chtěl nějak zastávat fízlů obecně, ale zrovna vězeňská služba je z vyprávění lidí, kteří to "absolvovali" práce poměrně náročná na psychiku a nejde dělat dlouhodobě, přičemž psychické vyčerpání je snad jedním z nejčastějších důvodů odchodu.

Zatímco průměrná hlídka má ve službě dost času na to, aby podstatnou část noci stála někde sice na očích, ale v reálu tam na telefonu sjíždí seznamku, Instagram a podobné hovadiny, případně o(b)jíždí pumpařky, "režim" fungování vězeňské služby je prý poměrně striktní, jedou si v hlavě pořád do kola checklisty (podobně jako piloti letadel, takže neskutečný stereotyp), neustále musí myslet na to, že je vězeň třeba napadne, nebo se pokusí zdrhnout (a ta hranice mezi odpovědností a paranoiou asi bude tenká). Že to asi není vyloženě med ukazuje i poslední vzpoura vězňů.

U fízla bych předpokládal, že už nastupoval do služby jako magor, u vězeňské služby by mě nepřekvapilo, kdyby zmagořil z té práce.
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2020, 07:48:28 »

U fízla bych předpokládal, že už nastupoval do služby jako magor, u vězeňské služby by mě nepřekvapilo, kdyby zmagořil z té práce.

Přiznám se, že to je docela rozumná argumentace. Čímž však nepopírám, že mám skepsi vůči všemu co pracuje pro stát, i kdyby to byla hajzlbába na úřadě v Hanušovicích. Zanedbatelný zlomek státních složek (a samozřejmě myslím státem i obce, tedy samosprávy) má smysl, ostatní je jen předražený kotec na různá netáhla a pochybné existence, které by se v reálném světě nechytli ani u pásu.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 09 Listopadu 2020, 09:18:07 »

Ne že bych se chtěl nějak zastávat fízlů obecně...

To ovšem vůbec nevyvrací to, že dobrovolně si tuto práci může zvolit jenom k násilí inklinující dement, přesně jak psal lc81, kterej tu dominanci chce doma protlačit silou a nesnese když mu stará zahne.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09 Listopadu 2020, 09:23:14 »

já osobně bych se vydržel povalovat v autě s radarem...

Možná by si se divil...jednou jsem vzal na měsíc střídavou 12h "službu" u nějaké serverové farmy - spočívalo to v tom, že si číhal u mailu a jakmile to přišlo si vykonával nějaké drobné úkony (restart, založení usera,mailu,virtuálu - vše na pár kliků). Těch "incidentů" bylo řádově jeden až dva za dvě hodiny. Málokdy více.
Vůbec si nedovedeš představit jak únavné bylo to dvanáctihodinové válení se v křesle, na posteli apod.
V životě už bych to nedělal.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2020, 09:27:01 »

No, ono taky simulovat práci je často náročnější, než pracovat.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2020, 09:51:00 »

pk202: únavné je to jen pro inteligentního člověka. U oposumů s inteligencí houpacího koně je to docela náročná činnost…
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 09 Listopadu 2020, 13:54:45 »

No, ono taky simulovat práci je často náročnější, než pracovat.
Ono i nesimulovat, ale vím z vlastní zkušenosti, že den plný termínů, kde blbou souhrou pár jich odpadne je extrémně náročný. Když normální člověk počítá s "oknem" 4 hodin, naplánuje si nějakou práci, jak říkaly babičky "aby čas nestál". Ale když to přijde náhle a nelze narychlo doplnit, je to vopruz.

Mám zkušenosti od mladých lidí, co dělali z důvodu znalosti docela exotického jazyka na jedné pidi-ambasádě v Pze, kde bylo cca 3-5 lidí celkem. Akce žádná, sem tam dorazil nějaký důchodce, že mu šlohli pas a prachy a pak zase 2 dny počítání vrabců z okna. Nikdo nevydržel déle než rok, a to tam byly pěkný prachy a jistý státní místo od bohatého státu, 0 riziko a 0 odpovědnost.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 09 Listopadu 2020, 15:16:38 »

Taky jsem před 20ti lety odešel z firmy, kde jsem dostával plat a seděl doma, protože prostě se pobočka rozjížděla a nějak nebylo vůle začít to dělat lépe a vážněji. Tak jsem skončil u konkurence, kde už práce bylo dost:)
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09 Listopadu 2020, 22:26:15 »

když vy na to koukáte pohledem zaměstnavatele
já přeci netvrdím, že bych se šel povalovat s radarem teď, když je hnusně
takhle v květnu, na sluníčku
a jak jsem psal, běda, kdyby po mě chtěli ještě něco dalšího, než povalování  8)

samo rozumím, jsem také poměrně činorodý, ale třeba tak 2-3 dny, bych to placeně vydržel...
IP zaznamenána