hh: Takže blok je tedy nezákonný, ale i přes to s tím nikdo nic neudělá? Jméno a příjmení policisty taky nevidím, ale přímo na bloku píšou "jméno a příjmení, funkce nebo služební číslo čí identifikační číslo oprávněné úřední osoby...".
Na ten "upadlí výfuk" jsem teda koukal hodně dlouho jakože co to tam sakra napsali a jestli se to dá brát oficiálně jako nějaký popis skutku. Policista asi velice inteligentní, protože normální člověk s alespoň základním vzděláním by si nic takového napsat nedovolil.
Blok mi opravdu vyloženě vnutili, že se s nimi nemám dohadovat a podepsat jim to a poučení žádné. Bohužel na bloku je napsáno "12. Souhlasíte s projednáním přestupku...". Což jsem v tu chvíli nějak moc nečetl, jelikož jsem byl pod velkým tlakem a měl jsem co dělat, abych udržel při podpisu propisku v ruce (policisté mě zastavili podruhé v životě a poprvé jsem dostával pokutu, co čekat no).
Takže tedy nejspíš ani přes KŘP nemám šanci na nějaké přezkoumání? Klasicky to nikoho zajímat nebude a bude lepší pokutu zaplatit? Já jako se zaplacením problém nemám, spíš mi šlo právě o to, jestli je takto vydaná pokuta v pořádku. Teď už alespoň vím že není.
SimSon: "s policajty se nebavime, nic jim nepodepisujeme, a vsechno nahravame..." si někam opravdu asi zapíšu, pro příště.

Číkus: Dobrá, asi mi tedy nic jiného nezbývá, jak to tak čtu. Díky moc za rady, nějaké 2000 mě nevytrhnou, za to ale jednání policistů je pěkně napřesdržku. No co se dá dělat.