Budu sem psát průběžné poznatky třeba se to někdy někomu bude hodit.
Dnes večer v 18:05 mi volá skryté číslo (protože vím že to bývají policajti tak jsem to vzal protože nechci aby někde uváděli že se vyhýbam o komunikaci)
1. "tady PČR dopravní ...(město) můžete se dostavit k podání vysvětlení?"
2. "teď? teď to nepujde, protože se musím domluvit s právníkem kdy bude mít čas"
1. "právníka teď nepotřebujete to je jen podání vysvětlení"
2. "u takhle vážné nehody se zraněním ho tam chci."
1. "tak kdy?"
2. "nevím, a jelikož mi voláte ze skrytého čísla tak vám nemůzu ani sdělit kdy by jsme se mohli dostavit"
1. "tak mi k tomu řekněte něco teď"
2. "co vám mám řict?"
1. "na místě jste nic neřekl tak mužete teď, ja vám můžu klidně vytěžit po telefonu" (slovo "vytěžit" mi vždy přišlo usměvné z filmu z před 30ceti let o SNB a StBácích. Od teď jsem na něj vyloženě alergickej.)
2. "na místě jsem v dost spatném psychyckém stavu, a takový věci fakt nebudu řešit po telefonu, řeknete termín a přijdu s právníkem"
1. "to jsem ještě nezažil tohleto, na místě nic nereknete a teď taky ne, na co právníka?"
2. "protože na to mám ze zákona nárok"
1. "tak přijdete v ..... ve ...."
2. "nevím jestli bude právník moct, telefon na vás nemám tak vám to nemůžu potvrdit, tak mo to poslete emailem a domluvíme termín." (koukám že jejich telefony jsou asi tajné když ani na druhé natuknuti nechce dát.)
1. "emeilem? to rozhodně neni standartní řešení" (asi žádnej nemá nebo ho asi neumí poživat, nebo nevim, hlavně že dožadovat se podání vysvětlení po telefonu je standartní postup)
2. "tak mi rekněte dva termíny a ja se domluvim s právníkem ale nevim jak vám to sdělím"
1. "tak v .... nebo v .... ve xx hodin"
2. "oba dny v xx hodin?"
1. "zavolám vám v pondělí, ..................aha to už je zítra tak vám zavolám v uterý ráno"
2. "naschledanou"
1. bez odpovědi
tak snad jsem toho moc nepokazil
přijde mi to jako : honem to sepsat, najít viníka, žádný moc kecy okolo, žádný polehčující okolnosti, šup šup at je to upečeno.
Ono už na místě byl nadlidský výkon vydržet přes 3 hodiny jim nic neříct, když se chodily každou chvíli ptát: co nám k tomu řeknete (neřeknu, fakt jsem v šoku), jestli teda uplatnuji technickou závadu, že to musím hned teď že musí zavolat znalce (nevím, dělejte co uznáte za vhodné, nevím jestli mi to kolo prasklo předtím nebo až v při srážce), tak nám aspoň něco řeknete jak k tomu došlo(teď fakt ne, není mi dobře). Když se neprokáže technická závada budete muset zaplatit toho znalce 15-30tisíc (hmm). A tak celé tři hodiny dokola v ruzných obměnách. Mimochodem toho znalce si zavolali samy aniž bych je k tomu vyzval, takže si ho asi budou muset zaplatit samy.
Ach jo, musím doufat že to pán přežije a uzdraví se. Ale můžu poděkovat všem na tomto fóru, protože jsem na tuhle situaci lépe připraven. A hlavně diky tomuto fóru mám 0 bodů už 6 let nemám záznam o žádném přestupku (aspon ne o platném přestupku) což pujde doufám dobře využít u soudu.
Takže znovu Všem děkuji!!!